کولاکوویچ چه برنامهای برای بازیهای جهانی دارد؟
تیم ملی والیبال ایران در حالی به استقبال رقابتهای جهانی میرود که با کسب عنوان دهمی به کار خود در مسابقات لیگ ملتهای والیبال پایان داد.
اعتمادآنلاین| رقابتهایِ لیگ جهانی والیبال امسال با فرمتی متفاوت و با نام لیگ ملتهای والیبال برگزار شد، لیگی که در آن تیم ملی والیبال ایران نیز با ظاهری متفاوت در آن حضور داشت. مانند سالهای گذشته والیبال ایران شروع خوبی در رقابتها نداشت و به گفته بسیاری از کارشناسان، کم بودن تعداد دیدارهای تدارکاتی یکی از دلایل کسب نتایج ضعیف بود.
والیبال ایران در آخرین حضورش در رقابتهای لیگ جهانی که سال گذشته برگزار شد، در بین 12 تیم حاضر در مسابقات، عنوانی بهتر از یازدهمی کسب نکرد، نتیجه ای که پس از درخشش والیبالست های ایرانی در جهان دور از انتظار بود.
لیگ ملتهای والیبال سال 2018 بعد از برگزاری بیست و هشت دوره لیگ جهانی به دلیل تغییر نام و با فرمتی جدید با حضور 16 تیم فرانسه، روسیه، صربستان، ایتالیا، لهستان، بلغارستان، آلمان، برزیل، آرژانتین، آمریکا، کانادا، ایران، ژاپن، کره جنوبی، چین و استرالیا از روز جمعه چهارم خرداد آغاز شد و پس از برگزاری پنج هفته، تکلیف تیم های صعود کننده به مرحله نهایی رقابتها مشخص شد.
بر اساس برنامه در پایان دور مقدماتی پنج تیم روسیه، برزیل، آمریکا، لهستان، صربستان به همراه فرانسه (میزبان نهایی) مرحله پایانی مسابقات را به صورت دو گروه سه تیمی برگزار خواهند کرد تا 17 تیرماه تکلیف قهرمان مشخص شود.
برگزاری لیگ ملتهای والیبال به دلیل طی کردن سفرهای طولانی مدت و نداشتن زمان کافی برای ریکاوری مشکلاتی را برای تیم های حاضر در مسابقات به وجود آورد که البته این موضوع برای اکثر تیم ها برابر بود. جدا از بحث سفرهای طولانی مدت، مصدومیت عامل دیگری بود که گریبان ایگور کولاکوویچ و تیم ملی ایران را گرفت. محمد جواد معنوی نژاد لژیونر والیبال ایران از ابتدا نتوانست تیم ملی را در این دوره از رقابتها همراهی کند، سید محمد موسوی نیز به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه زانو از هفته سوم در کنار تیم ملی نبود تا مشکلات تیم ملی بیش تر شود. فرهاد قائمی یکی دیگر از مصدوم ها بود که خیلی نتوانست در تیم حاضر شود اما به گفته ایگور کولاکوویچ، قائمی از نظر روحی و روانی بسیار به تیم ملی کمک کرد.
در ادامه نظرات چند کارشناس والیبال در ارتباط با عملکرد تیم ملی در لیگ جهانی می آید:
قوچان نژاد: ملی پوشان خسته روحی و روانی بودند
جبار قوچان نژاد چند دلیل را برای نتیجه نگرفتن تیم ملی در هفته های ابتدایی بیان و اظهار کرد: یکی از دلایل خستگی روحی و روانی بازیکنان و دلیل دیگر آمادگی جسمانی پایین آنها بود. تیم ملی از نظر روحی و روانی آماده نبود. باید بعد از باخت شرایط را به حالت طبیعی برگردانیم. بعد از باخت تیم ملی مقابل ژاپن، شرایط طوری بود که تیم له شد. این باخت ها برای هر تیمی ممکن است پیش آید باید بسیار روی مسائل روحی و روانی کار شود.
ترکاشوند: اوج کار در مسابقات جهانی است
محمد ترکاشوند، درباره صعود نکردن والیبال ایران به مرحله نهایی لیگ ملتها گفت: از اینکه تیم ملی نتوانست به مرحله نهایی صعود کند ناراحت شدیم. ای کاش میتوانستیم بازیهای تدارکاتی بیشتری برای تیم ملی برگزار کنیم تا بازیکنان زودتر به هماهنگی میرسیدند و مربی شناخت بیشتری نسبت به بازیکنان پیدا میکرد. نیاز به زمان داریم تا بتوانیم به هدفهای کادرفنی برسیم. اوج کار ما در مسابقات جهانی است. پتانسیل ما در این رقابتها شناخته شده است و مربی نسبت به آنها شناخت بهتری پیدا کرد. انشاءالله در مسابقات جهانی میتوانیم جزو 6 تیم برتر قرار بگیریم. باید سعه صدر و تحمل داشته باشیم. روزهای خوبی در انتظار والیبال ایران است. شاید بسیاری فکر میکردند جایگزینی برای ملیپوشان والیبال وجود ندارد اما این جوانان نشان دادند که پشتوانهسازی خوبی در والیبال وجود دارد.
میرحسینی: انتقاد نباید تخریب کننده باشد
عباسعلی میرحسینی نیز درباره بازی های تیم ملی در لیگ ملت های والیبال گفت: همیشه شروع خوبی را در مسابقات لیگ جهانی نداشتیم. یکی از دلایل مهم این است که پس از رقابت های لیگ برتر زمان زیادی تا شروع مسابقات لیگ جهانی است و هماهنگی ملی پوشان زمان بر است. یکی دیگر از دلایل نداشتن دیدارهای تدارکاتی است و همین باعث می شود تا ملی پوشان در طول رقابت به هماهنگی دست یابند. یکی دیگر از دلایل، جوانگرایی تیم ملی در این دوره از رقابت ها است که البته این کار باید یک روز انجام می شد. کادرفنی از هفته سوم رقابت ها به جوانان اعتماد و آنها را روانه رقابت ها کرد. جوانان نیز نشان دادند می توانند، چه جوان و چه با تجربه در زمین حاضر شوند. فرقی ندارد؛ ژنِ ایرانی، جنگندگی تعصب خاص خودش را دارد و هفته سوم این ثابت شد. باید به کادرفنی و بازیکنان فرصت داد. انتقاد خوب است اما نباید تخریب کننده باشد. برخی در فضای مجازی برد تیم ملی مقابل لهستان را کم ارزش جلوه دادند و بیان کردند لهستانی ها چند مهره کلیدی خود را در اختیار نداشتند. مگر تیم ملی از جوانان خود در این بازی استفاده نکرده است؟ یک جاهایی باید حقایق گفته شود اما این حقایق باید واقع بینانه باشد.
محمودی: فاصله پایان لیگ با مسابقات زیاد است
بهنام محمودی نیز در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا تیم ملی در ابتدا رقابت ها نمی توانند بازی های قبولی را از خود ارائه دهد، گفت: این مسائل دلایل مختلفی دارد. دلیل نخست دوری تیم ملی از مسابقات است. پس از پایان رقابت های لیگ برتر حدود سه ماه فاصله وجود دارد و ملی پوشان تنها دو ماه فرصت آماده سازی در تیم را دارند. دلیل دیگر نیز نبود دیدارهای تدارکاتی است. دیدارهای دوستانه کم است و همین باعث می شود ملی پوشان درگیر مسابقات نباشند و رفته رفته در رقابت های لیگ ملت ها به خود می آیند.
سال گذشته تیم ملی والیبال ایران برای ششمین بار جواز حضور در رقابتهای جهانی را کسب کرد و شهریور ماه باید به مصاف حریفان برود. رقابتهایی که اهمیت بسیار بالاتر از لیگ ملتها دارد و کولاکوویچ و یارانش باید از تجربههای به دست آمده در لیگ ملتها استفاده کنند تا تیم ملی موفق به کسب نتایج خوب در رقابتهای جهانی شود. بهترین عنوان قهرمانی جهان ملی پوشان، مربوط به سال 2014 می شود که تیم ملی مقام ششم را کسب کرد.
در لیگ ملتهای والیبال چهرههای خوبی به والیبال ایران معرفی شدند که نوید آینده خوبی را در والیبال ایران می دهند. تیم ملی والیبال ایران می توانند با تکیه به بازیکنان با تجربه ای مانند، سعید معروف، سید محمد موسوی، میلاد عبادی پور، مجتبی میرزاجانپور، فرهاد قائمی،امیر غفور، مهدی مرندی، محمد جواد معنوی نژاد و همچنین امید و انگیزه بازیکنانی مانند مرتضی شریفی، امیرحسین توخته، صابرکاظمی، علی شفیعی، پوریا یلی و دیگر ستارگانش در رقابتهای جهانی خوش بدرخشد به شرطی که برنامه ریزی خوبی صورت گیرد و نیز مصدومیت ستارگان برطرف شود. مسائل روحی و روانی نیز از دیگر دلایل مهم و تاثیر گذار است که باید به خوبی بر روی آن کار شود.
حال پرونده تیم ملی والیبال در رقابتهای لیگ ملتها برای ایران بسته شده است و ایگور کولاکوویچ و شاگردانش باید خود را برای حضوری پرقدرت تر در رقابتهای جهانی آماده کنند.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید