کد خبر: 248907
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۲ ۱۱:۳۲:۰۰
| |

رئیس کمیته ملی المپیک هشدار داد:

بازنشستگان نروند، مقصران تعلیق فوتبال را معرفی می‌کنیم

رئیس کمیته ملی المپیک هشدار داد بازنشسته‌ها کنار نروند، مقصران تعلیق فوتبال را معرفی می‌کنیم.

بازنشستگان نروند، مقصران تعلیق فوتبال را معرفی می‌کنیم
کد خبر: 248907
|
۱۳۹۷/۰۹/۱۲ ۱۱:۳۲:۰۰

اعتمادآنلاین| بعد از مدتی سرپرستی وزارت ورزش، شاید کمتر کسی فکر می‌کرد صالحی‌امیری دوباره به ورزش برگردد هرچند از سال 92 ارتباطات وی با ورزش و روسای فدراسیون‌ها قطع نشد. سیدرضا صالحی‌امیری به عنوان تنها نامزد ریاست کمیته ملی المپیک در مجمع عمومی شرکت کرد و بدون‌ رأی‌گیری با موافقت اعضا برای 4 سال رئیس کمیته ملی المپیک شد. با توجه به رابطه دیرینه صالحی‌امیری با حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشورمان این نکته مثبت وجود داشت که کمیته ملی المپیک بعد از مدت‌ها از بحران مالی خارج شود که البته همین اتفاق هم رخ داد.

از شروع کارتان در کمیته ملی المپیک بگویید. بعد از اینکه شما نتوانستید از مجلس برای وزارت ورزش رأی اعتماد بگیرید شاید خیلی‌ها فکر نمی‌کردند دوباره پایتان به ساختمان سئول باز شود. وقتی برای ریاست کمیته ملی المپیک پیشنهاد شدید، نظرتان در این باره چه بود؟

واقعیت این است هم من به ورزش علاقمند بودم و هم جامعه ورزش با من ارتباط صمیمی داشت. بعد از حضور آقای سلطانی‌فر در وزارت ورزش بحث کمیته ملی المپیک مطرح شد. وقتی با من مذاکره کردند، مخالفتی به دو دلیل نداشتم؛ اول اینکه فکر می‌کردم در راستای اجتماعی کردن ورزش گامی بردارم، دوم اینکه کمکی برای ورزش ایران باشم.

خلائی در ورزش کشورمان بود و هنوز هم وجود دارد، اینکه دیپلماسی ورزش ما ضعیف است. می‌بینیم خیلی از کشورها با دیپلماسی و لابی به اهدافی که دارند راحت می‌رسند. با حضور شما در کمیته شاهدیم خیلی از تورنمنت‌ها را به فرصتی برای دیپلماسی تبدیل کرده‌اید. مثلا در آرژانتین یا بازی‌های آسیایی، جلساتی داشتید. آیا با این برنامه‌هایی که شما دارید می‌توانیم صاحب کرسی شویم؟

رسالت اول کمیته ملی المپیک تلاش برای کسب کرسی‌های بین‌المللی است و دیگری تلاش برای جلوگیری از هر گونه فشار و یا تحریم خارجی به ورزش قهرمانی است. در سه سفر گذشته بیش از 30 ملاقات داشتم، در این ملاقات‌ها دو استراتژی را دنبال می‌کردم؛ اول تلاش برای متقاعد کردن نهادهای بین‌المللی برای دادن کرسی به ایران به خاطر جایگاهی که ما در ورزش دنیا داریم، دوم کاهش فشار به ورزش ایران بود؛ مثلا مذاکرات ما با لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی، این بود که اگر به دنبال تحریم کشتی ایران باشید، طبعا علاوه بر ما شما هم هزینه‌های سنگینی را خواهید پرداخت. درواقع با لعن و نفرین 80 میلیون ایرانی روبه‌رو خواهید شد. علاوه بر این کشتی دنیا بدون ایران جایگاهی نخواهد داشت. لالوویچ کاملا تکذیب کرد و گفت ما هیچ وقت به دنبال تعلیق و تحریم کشتی ایران نیستیم. این تلاش برای کاهش هزینه است. اقدام دیگر کسب کرسی است که ما در همه ملاقات‌ها این را دنبال کردیم.

دیپلماسی باید به یک روند دائمی تبدیل شود، با یک یا دو ملاقات حل نمی‌شود، به همین دلیل کمیسیون بین‌الملل را با ریاست علی‌نژاد و 10 نفر دیگر از صاحب نظران ورزشی فعال کردیم؛ به این معنا که باید به صورت دائمی تلاش و هدف‌گذاری برای کسب کرسی‌های جدید داشته باشیم. با یک سفر یا مذاکره قطعا به نتیجه نمی‌رسیم. این موضوع باید به پروژه تبدیل شود و برای هر کرسی که می‌خواهیم هر فدراسیونی داشته باشد، باید یک پروژه تعریف شود، بعد مسیری را برای رسیدن به آن کرسی تعریف و دنبال کنیم. امروز کرسی بین‌الملی را توزیع نمی‌کنند، کرسی دست‌یافتنی است به شرطی که تلاش لازم برای آن انجام شود و کرسی کسب شود. کرسی به شما هدیه نمی‌شود، این تلاش نیازمند برنامه است که کمیسیون بین‌الملل ما به همین دلیل فعال شده است. من هم در هر ملاقات به این موضوع می‌پردازم، کرسی بین‌المللی جایگاه ورزش ما را ارتقا می‌هد. در جاکارتا شاهد بودیم چگونه کسانی که در آسیای میانه کرسی داشتند، در نتایج بازی‌ها تأثیرگذار بودند. اگر ما در این حوزه‌ها کرسی داشته باشیم قطعا در ورزش ما هم تأثیرگذار خواهد بود.

بعد از تجربه 30 جلسه‌ای که با روسای بین‌المللی داشتید اتفاقی که برای فوتبال رخ داده شما مذاکره‌ای شخصی با رئیس فیفا و AFC داشته‌اید تا مشکل حل شود؟

برای فوتبال استراتژی که انتخاب کرده‌ایم عبارتست از «اجرای بی کم و کاست قانون منع به کارگیری بازنشستگان در فوتبال با کمترین هزینه». بنابراین به نقشه راه نیاز داشتیم، با سلطانی‌فر وزیر ورزش و فدراسیون فوتبال سه جانبه صحبت کردیم و نقشه راهی تعیین شد. به این صورت که تاج به دلیل دارا بودن ایثارگری می‌تواند مشمول ماده 60 قانون جامعه ایثارگران شود. در نتیجه ما می‌توانیم با استفاده از این ظرفیت شاکله فدراسیون را که رئیس فدراسیون است حفظ کنیم، مجمع طبق اساسنامه تشکیل شود، اعضای هیات رئیسه فدراسیون باید در مجمع تعین تکلیف و افراد جدید انتخاب شوند. این نقشه راهی است که ما تعریف کرده‌ایم. فکر می‌کنم این به نفع ورزش و فوتبال کشور است. روش دیگر این است که ما بدون داشتن یک استراتژی تصمیمات عجولانه بگیریم که این تصمیمات نهاد بین‌المللی را به تحریم وادار کند که این شایسته فوتبال ما نیست و در واقع در حق فوتبال ایران ظلم است. ما باید از هر تلاشی از سوی نهاد بین‌المللی که منجر به تعلیق فوتبال و ورزش ایران می‌شود جلوگیری کنیم. دبیرکل فیفا نامه‌ای را نوشته بود که پاسخ محکم و مستدلی دادیم. در این نامه استدلال کردیم مصوبه مجلس ناشی از پاسخ به یک جنبش اجتماعی برای مطالبه جوانان است برای دسترسی به پست‌های مدیریتی. پارلمان این مسئله را تصویب کرده و دولت هیچ گونه دخالتی نداشته است. این قانون هیچ استنثایی را قائل نیست، ازجمله ورزش. در ورزش 14 نفر و در کل کشور 800 نفر مشمول این قانون خواهند بود که بیش از 120 نفر از مدیران ارشد کشور هستند. این نامه را خطاب به شیخ سلمان و فیفا هم نوشتیم.

البته این مکاتبه فیفا با وزارت ورزش بوده،‌ درست است؟

بله، ما پاسخ دادیم. بحث فیفا و AFC یک جمله است؛ «از طریق مجمع اقدام و تغییرات انجام شود». استراتژی ما این است در چارچوب اساسنامه، قانون ملی و حفظ منافع فوتبال کارها دنبال شود. اگر بخواهیم تصمیمات عجولانه بگیریم،‌ هزینه‌های سنگینی به فوتبال ایران تحمیل می‌شود. شما در روزهای آینده تغییرات را در فوتبال خواهید دید. زمان مجمع در اولین فرصت اعلام خواهد شد و طبق اساسنامه 21 روز بعد مجمع انجام می‌شود. در این مجمع فرآیند اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان محقق خواهد شد. جهت‌گیری ما این است در آینده نزدیک این قانون بدون تحمیل هزینه به فوتبال کشور در فدراسیون فوتبال عملیاتی شود.

یعنی مجمع قرار است تصمیم بگیرد؟


ما در چارچوب اساسنامه تصمیم می‌گیریم و بیشتر ناظر خواهیم بود.

نقشه راه شما کاملا هوشمندانه است، اما در این بین به نظر می‌رسد برخی به خاطر شهرت‌طلبی و یا منافع شخصی پالس‌های منفی می‌دهند؛ مثلا بعضی از اعضای مجمع بحث استعفای جمعی را مطرح می‌کنند یا برخی افراد مثل قاضی‌زاده نماینده مجلس می‌گوید باید همه بروند و توافق سه‌جانبه شما را زیر سؤال می‌برند. چه تدبیری دارید تا این مسیر به سلامت طی شود؟

در خصوص قاضی‌زاده باید بگویم او حسن نیت دارد و به دنبال اجرای قانون در همه نهادها و ارگان‌هاست. به همین دلیل من برای او احترام زیادی قائل هستم. نکته دوم اینکه ما با نهادهای نظارتی دائم در ارتباط و با آنها هماهنگ هستیم. نقشه راهی که تعیین شده اگر متغیر مداخله در آن صورت نگیرد، مسیر طبیعی خودش را طی می‌کند و شما خواهید دید هم قانون اجرا می‌شود و هم فوتبال مسیر خودش را دنبال می‌کند. افراد باید فدای فوتبال شوند و فوتبال نباید فدای کسی شود. این استراتژی ماست. همه باید بپذیرند در مسیر بقا و تداوم فوتبال خودشان کنار بروند. ما نمی‌توانیم به 40 میلیون هوادار فوتبال در کشور پاسخ قانع‌کننده بدهیم که چرا تعلیق شده‌ایم اما می‌توانیم به چند نفر پاسخ قانع‌کننده بدهیم که شما اگر نباشید و قانون اجرا شود، فوتبال تعلیق نمی‌شود. باید از هر گونه رفتار احساساتی و فضاسازی رسانه‌ای پرهیز کرد. اجازه دهید این مسیری که طراحی کرده‌ایم، با تدبیر وزارت ورزش و نهادهای بین‌المللی دنبال شود. مجلس هم دلسوزانه اجرای قانون را دنبال می‌کند.

سؤال دیگر ما درباره کشتی است و شخص رسول خادم. خادم یک وزنه در کشتی به شمار می‌رود، کسی که او را مجدد به ورزش برگرداند، حکم شما در زمانی که سرپرست وزارت ورزش بودید و شما از او خواستید، او هم به احترام شما برگشت. به نظر می‌رسد مسیری که خادم طی کرده و حالا استعفا داده، از افقی که همه انتظار داشتند منحرف شده است. او به حاشیه رفت و همین اتفاق باعث شد تا ما وزنه مهمی را از دست بدهیم؟

سه نکته را باید در کشتی ببینیم؛ نکته اول، رسول خادم؛ دوم، جایگاه کشتی در ایران و سوم، آینده کشتی. من اعتقاد دارم رسول خادم یک قهرمان ملی است و از سرمایه‌های ورزش ایران به شمار می‌رود، همه باید شان و منزلت او را رعایت کنند. من برای او احترام زیادی قائل هستم و معتقدم ما باید از قهرمانان حمایت دائمی کنیم. درباره نکته دوم باید بگویم کشتی فراتر از افراد است، کشتی ورزش اول ایران به شمار می‌رود و برای ما اهمیت استراتژیک دارد. کشتی در متن جامعه و خانواده‌های ایرانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، بنابراین کشتی برای ما محور است و افراد، فرع به شمار می‌روند. نکته سوم، تداوم حیات کشتی در آینده است که باید تلاش کنیم انسجام در کشتی شکل بگیرد. همه قهرمانان و دلسوزان به کشتی برگردند تا کشتی توسط صاحبان آن اداره شود. باید از هر گونه مداخله بیرونی پرهیز کنیم. مسیری که ما و وزارت ورزش دنبال می‌کنیم این است که همه دلسوزان به کشتی برگردند و در یک مجمع آزادانه، صاحب‌نظران به نتیجه برسند و خودشان کشتی را اداره کنند. باید مراقبت کنیم در این تغییرات کمترین صدمه‌ای به کشتی وارد نشود. بعد از این اتفاق با بنی‌تمیم و اسپانسرهای کشتی شخصا مذاکره داشتم، از اسپانسرها خواستم منابع مالی کشتی را قطع نکنند. تلاش می‌کنیم منابع جدیدی برای کشتی شناسایی کنیم تا کشتی‌گیران بتوانند مسیر پرافتخار خود را ادامه دهند.

خیلی از اهالی ورزش به نظر شما احترام می‌گذارند. درباره یک موضوع کی‌روش از شما نظر کارشناسی می‌خواهیم، نه مدیریتی. 7 سال است که ما مربی خارجی به فوتبال آورده‌ایم، حالا فضا به سمتی رفته که به نظر می‌رسد به جای اینکه این مربی به موفقیت در فوتبال فکر کند، درگیر حاشیه شده است. به نظر می‌رسد کی‌روش در این مسیر به درستی هدایت نشده است؟

نمی‌دانم، چون تخصصی در حوزه فوتبال ندارم، واقعا می‌خواهم قضاوت نکنم. اجازه دهید به این سؤال شما استثنائا پاسخ ندهم.

نگاه کی‌روش با نگاه خوش‌بینانه شما نسبت به مجمع بسیار متفاوت است. کی‌روش می‌گوید این رویه‌ای که در پیش گرفته‌اید سال آینده نه پرسپولیس، نه استقلال در لیگ قهرمانان حضور نخواهند داشت، من هم به مرخصی می‌روم، اگر تعلیق نشدید، در جام ملت‌های آسیا در خدمت شما خواهیم بود. به راحتی نمی‌توان مجمع فوتبال را پیش‌بینی کرد...

صحبت‌های شما را متوجه هستم. ما استراتژی تعریف کرده‌ایم و طبق آن جلو می‌رویم. یا عزیزان از این نقشه راه تبعیت می‌کنند یا نمی‌کنند. اگر قبول کردند یعنی فوتبال می‌ماند و اشخاص جابجا می‌شوند، در غیر این صورت فوتبال برای بقای اشخاص آسیب می‌بیند. ما به ملت رسما خواهیم گفت چه کسانی مقصر اتفاقات امروز هستند؛ اگر آنها از این مسیر تبعیت نکنند و فوتبال را فدای خود کنند، ما به ملت خواهیم گفت چه کسانی مقصر وضع امروز هستند و ما چه مسیری را طی کرده‌ایم. من به تحقق مسیری که طی کرده‌ایم خوش‌بین هستم. اجازه دهید این مسیر پیش رود، اگر خلاف این مسیر حرکت کردند و فوتبال فدای اشخاص شد، ما شفاف در رسانه‌ به افکار عمومی مقصران را معرفی خواهیم کرد.

شرایط تیم امید را چطور می‌بینید؟

برای المپیک 2020 سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و امیدوارم به نتیجه برسیم اما مشکل اینجاست که باشگاه‌ها در دادن بازیکن همکاری نمی‌کنند. در جاکارتا هم مشکل همین بود. در این دوره چون زمان داریم سعی می‌کنیم فدراسیون و باشگاه‌ها را متقاعد کنیم که همکاری کنند. علاوه براین جوان‌هایی که انتخاب شده‌اند همه زیر 22 سال خواهند بود بنابراین فکر می‌کنم در المپیک پاسخ می‌گیریم. اما نباید وعده توخالی بدهیم. با همکاری آقای کرانچار و استیلی و دوستانی که با آنها کار می‌کنند، امیدواریم نتیجه حاصل شود. ثبات مدیریتی بهتر از نتیجه‌گیری است.

این تیم مشکل امکاناتی دارد و بازیکنان هم لباس گرم هم ندارند؟


در آینده نزدیک من و وزیر ورزش به آنجا می‌رویم. جلساتی هم با فدراسیون خواهیم داشت چون الان درگیر تحولات فدراسیون فوتبال هستیم. بعد از تغییرات جلسات مستقلی با فدراسیون فوتبال درباره تیم امید خواهیم داشت.

ما در حال حاضر شاهد اختلاف تیم بزرگسال هم با تیم امید هستیم...

با سلطانی‌فر قرار گذاشتیم با تیم امید و مسئولان فدراسیون فوتبال صحبت کنیم و برای المپیک 2020 به نتیجه برسیم. نقشه راه هم تعریف خواهیم کرد.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها