کد خبر: 254399
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۴ ۱۶:۵۸:۰۰
| |

امیررضا واعظ آشتیانی:

وزارت ورزش برای خصوصی‌سازی سرخابی‌ها هیچ تحلیلی ندارند

امیررضا واعظ آشتیانی، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: مطرح شدن رقم مساوی هزینه و درآمد باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس یک بازی رسانه‌ای است تا نشان دهند این دو باشگاه برای واگذاری توجیه اقتصادی دارند.

وزارت ورزش برای خصوصی‌سازی سرخابی‌ها هیچ تحلیلی ندارند
کد خبر: 254399
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۴ ۱۶:۵۸:۰۰

اعتمادآنلاین| طبق لایحه بودجه سال 98 که امروز (سه‌شنبه) توسط رئیس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد, برای باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در سال آینده 57 میلیارد تومان هزینه تخمین زده شده است. همچنین درآمد این باشگاه‌ها که زمزمه واگذاری آنها به بخش خصوصی دوباره شنیده می‌شود, مبلغ 56 میلیارد و 990 میلیون تومان بنا گذاشته شده است. رقمی که تساوی تقریبی درآمد و هزینه‌های این دو باشگاه را در سال آینده نشان می‌دهد.

در همین رابطه امیررضا واعظ آشتیانی, مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال به خبرنگار ورزشی تسنیم گفت: طبیعتاً وقتی که دولت این رقم‌ها را اعلام کرده به گزارش دو باشگاه و وزارت ورزش استناد کرده است. درآمد و هزینه دو باشگاه در بودجه سال آینده پیش‌بینی شده است، اما مطرح شدن این موضوع مسئله دارد. وقتی دو باشگاه خودشان درآمد دارند دیگر بودجه برای آنها چه مفهومی دارد؟! زمانی برای ادارات و سازمان‌های مصرفی بودجه تعلق می‌گیرد و کسری درآمد آنها را دولت می‌پردازد، اما دیگر قرار نیست برای باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس نیز همین موضوع صدق کند و این کار هیچ توجیهی نمی‌تواند داشته باشد.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با اشاره به وجود اسپانسر برای دو باشگاه پایتخت گفت: اگر اسپانسر که خود زیرمجموعه دولت است با دو باشگاه قطع همکاری کند آیا باز هم می‌توان این درآمد را برای باشگاه‌ها در نظر گرفت؟ اصلاً این کار غیرقانونی است که هر دو باشگاه یک اسپانسر واحد داشته باشند، اما فارغ از این دو موضوع اگر دولت حمایتش را از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بردارد باید ببینیم که چطور این دو باشگاه می‌خواهند درآمدزایی داشته باشند.

واعظ‌ آشتیانی عنوان کرد: مطرح شدن رقم مساوی هزینه و درآمد استقلال و پرسپولیس یک بازی رسانه‌ای است تا نشان دهند این دو باشگاه برای واگذاری توجیه اقتصادی دارند و این یک بحث انحرافی است. اینکه گفته می‌شود درآمد باشگاه‌ها 57 میلیارد تومان است برای این است که دولت حسن نیتش را به کسانی که برای خرید این باشگاه‌ها پیش‌قدم خواهند شد، نشان دهد.

وی گفت: زمانی که حمایت دولت از اسپانسر و به دنبال آن حمایت اسپانسر از باشگاه‌ها برداشته شود، آن وقت باید ببینیم درآمد آنها چقدر خواهد بود. ببینید این نکته چقدر مهم بود که حتی حاضر شده‌اند یک شرکت را برای هر دو باشگاه انتخاب کنند. مطمئناً اگر عامل دومی وجود داشت همان عامل دوم را برای باشگاه دوم در نظر می‌گرفتند.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در خصوص ممنوعیت کمک دولت به ورزش حرفه‌ای خاطر نشان کرد: به استناد مصوبه مجلس هیچ سازمان یا مرجع دولتی حتی وزارت ورزش حق کمک به ورزش حرفه‌ای از جمله فوتبال را ندارد. زمانی که این کار ممنوع است می‌توان فهمید که آوردن این اعداد و ارقام برای استقلال و پرسپولیس هم تبلیغاتی است برای اینکه خرید این باشگاه‌ها برای خریداران توجیه اقتصادی داشته باشد. اگر غیر از این بود مجلس با اختصاص بودجه به استقلال و پرسپولیس مخالفت می‌کرد چون کار، کار غیرقانونی است.

واعظ آشتیانی در ادامه با اشاره به مطرح شدن دوباره بحث واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تصریح کرد: به هر جهت برخی هنوز باور دارند که باید از روش راه بینداز، جا بینداز استفاده کنند. من مطمئنم که مجموعه وزارت ورزش برای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس هیچ تحلیلی ندارند. آنها می‌دانند که باید قبل از عمل، خوب فکر و چالش‌های این کار را ارزیابی کنند، اما فقط برای اینکه بگویند ما توانستیم خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس را انجام بدهیم می‌خواهند این کار را هر طور شده انجام دهند تا باشگاه‌ها از چاله به چاه بیفتند.

وی بیان داشت: این کار باعث می‌شود تا ورزش کشور در آینده هزینه‌های گزافی را بپردازد. مگر این نیست که استقلال و پرسپولیس را می‌خواهیم واقعاً خصوصی کنیم؟ برای این کار چه بسته حمایتی در نظر گرفته شده است؟ چه تحلیلی برای آینده اقتصادی این دو باشگاه در نظر گرفته شده است که وضع بدتر از امروز نشود؟ این چه منطقی است که بدون مطالعه هر کاری را انجام بدهیم و در نهایت بگوییم ما موفق شدیم. برای اینکه روی عدم نظارت و ضعف مدیریت سرپوش گذاشته شود و اینکه به نوعی به دستگاه‌های نظارتی برسانیم که دیگر نباید روی این باشگاه‌ها کنترل داشته باشند و متوجه نشوند که چه اتفاقاتی در این سال‌ها در استقلال و پرسپولیس رخ داده است که باعث روی هم رفتن میلیاردها بدهی شده می‌خواهند این دو باشگاه را خصوصی کنند.

تنها قصد این است که با خصوصی‌سازی افکار عمومی منحرف شود. طوری رفتار شده است که حتی مسئولان ارشد نیز به بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس ورود کرده‌اند که اگر دو باشگاه خصوصی شوند حتماً مشکلات‌شان هم حل می‌شود.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در ادامه گفت: من اطمینان دارم که این کار به ضرر دو باشگاه خواهد بود، چون برای خصوصی‌سازی نه بسته حمایتی لحاظ شده است و نه آمادگی مدیریتی آن هم اکنون وجود دارد. در اینکه باید شرایط را برای خصوصی‌سازی این دو باشگاه مهیا کنیم شکی نیست، اما ابتدا باید کار را درست پیش برد. اینکه عده‌ای بدون مشورت با کارشناسان ورزشی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی این تصمیم را بگیرند، درست نیست. استقلال و پرسپولیس کارخانه نیستند که وقتی فرو ریخته‌اند آنها را واگذار کنیم. استقلال و پرسپولیس سال‌ها در مجموعه دولت بوده‌اند و به همین دلیل قابل تفکیک نیستند.

واعظ آشتیانی افزود: به جای اینکه وزارت ورزش برای ضعف‌های مدیریتی و عدم ایجاد شرایط مناسب برای واگذاری پاسخگو باشد می‌خواهد فقط دو باشگاه را خصوصی کند. کجای اصل 44 قانون اساسی گفته است شرکت‌هایی که ناکارآمد شده‌اند را در اوج ذلت واگذار کنیم؟ مگر غیر از این است که شرکت‌ها باید در شرایط ایده‌آل واگذار شوند تا خریدار نیز برای خرید آنها رغبت داشته باشد. باید ابتدا روی دو باشگاه کار مدیریتی مناسب شود و تراز مالی آنها مثبت شود و آن موقع به فکر واگذار کردن آنها باشیم. چه کسی گفته است هر باشگاهی که با مدیریت نالایق به خاک سیاه نشسته را باید واگذار کرد؟ بهتر است اول به دنبال درست کردن باشگاه‌ها باشیم و بعد دنبال خصوصی‌سازی آنها.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها