اندر بینظمیهای لیگ والیبال زنان
با اینکه 17 دوره از لیگ برتر والیبال زنان برگزار شده اما همچنان کیفیت این لیگ چنگی به دل نمیزند و برنامهای اساسی برای بهبود وضعیت آن وجود ندارد.
اعتمادآنلاین| حواشی هفدهمین دوره لیگ برتر والیبال زنان تمامی ندارد. لیگی که ابتدا قرار بود هشت تیمی برگزار شود و حتی تا آستانه پنح تیمی شدن هم پیش رفت اما در نهایت با شش تیم آغاز به کار کرد و تاکنون که هفت هفته را پشت سر گذاشته اما از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
حاشیههای حضور بازیکنان امید در یک تیم
برای بررسی اتفاقاتی که از ابتدای لیگ منجر به ایجاد حواشی شد باید به این موضوع اشاره کرد که ابتدا و هنگام قرعه کشی تیمها صدیقه کعبی زاده، نایب رئیس سابق فدراسیون والیبال اعلام کرد تیمی تحت عنوان تیم امید در لیگ شرکت می کند. این موضوع در ابتدا با مخالفانی از جمله میترا شعبانیان، سرمربی تیم پیکان روبه رو شد که معتقد بود حضور تیم امید و جذب بازیکنان جوان توسط این تیم پیشنهاد خوبی نیست و شاید برخی از تیم ها بخواهند با بازیکنان جوان قرارداد بندند اما با این پیشنهاد دیگر نمیتوانند.
اما کعبی زاده هدف از حضور این تیم در لیگ را جذب بازیکنان ملی پوش جوانی دانست که توسط سایر تیمها جذب نشدند. به هر حال این تیم تحت عنوان مبنا تجارت کاسپین در لیگ شرکت کرد اما نتایجی که گرفته چنگی به دل نمیزند وانتظار بر این بود که با حضور جواد مهرگان، مشاور فنی تیم ملی والیبال بانوان بزرگسال به عنوان مشاور فنی امبنا تجارت عملکرد بهتری داشته باشد.
رفت و برگشت توپکای بابلسر
پس از آن تیم توپکای بابلسر به دلیل مشکلات درون تیمی که گویا بی ربط به فدراسیون هم نبود از حضور در لیگ برتر کنار گذاشته شد و عدم ارائه مدارک مورد نیاز حضور در مسابقات توسط تیم توپکا، به عنون علت حذف نماینده بابلسر اعلام شد.
اما پیش از کنار گذاشتن این تیم، فریبا سلیمانی که در ابتدای فصل با توپکا قرارداد بسته بود در مصاحبه با خبرگزاریها شایعاتی مبنی بر نقش فدراسیون در مخالفت با حضورش در توپکا را منتشر کرد. او در این مورد گفت: "اتفاقاتی پشت سرمان بوده که چرا توپکا با من قرارداد بسته و فدراسیون از اول هم تمایلی نداشت که من هدایت این تیم را به عهده بگیرم. حتی به باشگاه گفتند چرا با این مربی کار میکنید. علاوه بر این بازیکنانی که میخواستند با ما قرارداد ببندند از طرف فدراسیون به تیمهای دیگر هدایت شدند."
هر چند که این اظهارات توسط کعبی زاده تکذیب شد اما بازگشت دوباره توپکا به لیگ که بنا بر گفته نایب رئیس سابق زنان با پیگیری های زیاد مسئولان باشگاه و در نتیجه موافقت تیم مشاوره ای فدراسیون اتفاق افتاده، این تردید را پررنگ تر کرد که آیا واقعا فدراسیون در مواردی اینچنینی دخالت میکند یا خیر؟ به هر حال توپکا بازگشت و در دیداری معوقه بدون داشتن سرمربی برابر ذوب آهن به میدان رفت و شکست خورد.
مخالفت ذوب آهن با درخواست غیرقانونی فدراسیون
برگزاری بازی تیمهای ذوب آهن اصفهان و پیکان تهران که در واقع فینال لیگ والیبال زنان است دیگر موضوعی بود که حواشی را ایجاد کرد، از آنجای که دیدار رفت این دوتیم در هفته دوم نیم فصل اول برگزار شد در نیم فصل دوم هم باید همان برنامه اجرا میشد اما با روی کار آمدن فدراسیون جدید نیم فصل دوم دوباره قرعه کشی شد و بازی این دو تیم به هفته آخر موکل شد چرا که اعتقاد بر این بود که اگر بازی این دو تیم در هفته دوم برگزار و تکلیف قهرمان مشخص شود کیفیت لیگ پایین میآید و بازیکنان دیگر انگیزهای برای بازی کردن نخواهند داشت اما اعتراض ذوب آهن باعث شد تا بازی مطابق با برنامه نیم فصل اول برگزارشود.
متین زبر دست، سرپرست نایب رئیسی بانوان فدراسیون در این باره گفت:" با ذوب آهن صحبت کردیم که این بازی آخر فصل برگزار شود که موافقت نکردند. از هر دری که وارد شدیم موافقت نکردند. از نظر قانونی ذوب آهن درست میگوید اما از نظر همکاری اصلا با ما راه نیامدند".
این که تیمها بخواهند مطابق برنامهای که از ابتدای فصل به آنها داده شده بازی کنند کاملا قانونی و درست است و موکول کردن بازی آنها به هفتههای پایانی مسکنی موقت برای حفظ کیفیت لیگ است چرا که لیگ بانوان در فصلهای قبل هم با همین مشکل تکراری دست و پنجه نرم کرده و به گونهای که در اکثر دورهها تنها دو تیم مدعی قهرمانی بودند و سایر تیمها توانایی رقابت با آنها را نداشتند در نتیجه این بازیهای یک طرفه نتوانسته به پیشرفت والیبال بانوان کمک چندانی بکند. اما ناتوانی فدراسیونهای مختلف در حل این مشکل سوالی است که نیازمند پاسخگویی از طرف مسئولان ورزشی فدراسیون است.
بدعهدی اسپانسری که نایب رئیس آورده بود!
موضوع دیگری که به تازگی برای والیبال زنان حاشیه ایجاد کرده انصراف تیم مبنا تجارت کاسپین از بازی برابر تیم توپکا در هفته هفتم لیگ است. مریم هاشمی، سرمربی مبناتجارت در این باره بیان کرد: " علت این تصمیم عدم پایبندی اسپانسرمان به تعهداتش است".
اسپانسری که به گفته هاشمی پیشنهاد کعبی زاده بوده و بازیکنان و کادر به پشتوانه اعتماد به نایب رئیس سابق با این اسپانسر همکاری کردند، اما اکنون از انجام تعهداتش سرباز زده است. درست است که جذب اسپانسر مطمئن برای لیگ بانوان راهکاری درست برای کمک به پیشرفت این رشته است اما اولا باید مطمئن شد که اسپانسر توانایی انجام تعهدات مالیاش را دارد و دوما باید قوانین سفت و سخت تری هم برای ورود آنها و هم برای پیگیری مطالبات والیبالیستها هنگام بدعهدی حامی مالی وجود داشته باشد، در غیر این صورت جذب اسپانسری که در میانه راه تیم را رها کند وضعیت را بدتر میکند.
به طور کلی ورزش زنان به دلیل عدم پخش تلویزیونی و رادیویی در زمینه جذب اسپانسر مشکلاتی دارد و این موضوع هم در تشکیل تیمهای باکیفیت و قوی و در نتیجه کیفیت کلی لیگها و مسابقات تاثیرگذار است. والیبال زنان هم از این قاعده مستثنا نیست اما کسانی که بر پستهای مدیریتی تکیه میزنند موظف هستند با شناخت دقیق کلیه مسائل، راهکارهای مناسب برای آنها در نظر بگیرند. انتظاری که اکنون از فدراسیون جدید والیبال میرود، این است که برنامههای دقیقی برای بخش زنان طراحی کند به گونهای که در فصلهای آینده شاهد لیگی پویا به عنوان پشتوانهای قوی برای تیم ملی باشیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید