کد خبر: 265615
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۸ ۱۱:۰۴:۰۰
| |

تیم ملی فوتسال زنان همچنان بدون سرمربی

160 روز از قهرمانی تیم ملی فوتسال بانوان ایران در آسیا می‌گذرد اما تکلیف سرمربی این تیم مشخص نیست.

تیم ملی فوتسال زنان همچنان بدون سرمربی
کد خبر: 265615
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۸ ۱۱:۰۴:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ با اینکه طبق گفته لیلا صوفی زاده، نایب رئیس زنان فدراسیون فوتبال ایران قرار بود سرمربی تیم ملی فوتسال زنان دی ماه 97 تعیین و معرفی شود اما هنوز این اتفاق نیفتاده است و ابهام‌هایی ایجاد شده و علت تعلل فدراسیون فوتبال مشخص نیست؟

با توجه به اینکه تیم ملی فوتسال زنان ایران 21 اردیبهشت ماه سال جاری برای دومین دوره پیاپی قهرمان جام ملت‌های آسیا شد انتظار بر این بود که با حمایت بیشتر بتواند فرصت حضور در عرصه‌های جهانی را کسب کند، اما مورد بی توجهی قرار گرفته و حتی کادر فنی هم ندارد که با پیگیری لیگ، بازیکنان شایسته و با پتانسیل را برای حضور در تیم ملی انتخاب کند. بنابراین به بررسی موارد احتمالی تعلل فدراسیون برای انتخاب سرمربی پرداخته‌ایم.

تلاش برای جذب دوباره مظفر

هدایت تیم ملی ایران در جام ملت‌های 2018 آسیا را شهرزاد مظفر برعهده داشت. این مسابقات با قهرمانی تیم ایران به پایان رسید و مظفر اصلی‌ترین گزینه‌ای بود که می‌توانست به عنوان سرمربی کارش را ادامه دهد. لیلا صوفی زاده پس از این قهرمانی در مورد تمدید قرارداد مظفر گفت: "خانم مظفر یکی از سرمربی‌های خوب در فوتسال و از مدرسین مطرح هستند که برای ادامه همکاری با ایشان مشکلی نمی‌بینم و با توجه به اتمام قرارداد ایشان مجدداً این موضوع در کمیته‌های ذیربط مطرح و در این مورد و دیگر همکاران کادر فنی تصمیم‌گیری می‌شود".

اما این اتفاق نیفتاد و مظفر با قراردادی دو ساله به تیم ملی کویت پیوست. نایب رئیس در واکنش به این موضوع، همچنان او را یکی از گزینه‌های مربیگری ایران دانست اما مظفرگفت قراردادش با کویت شامل بندهایی می‌شود که امکان همکاری همزمان با تیم دیگر را ندارد. از آنجایی که این مربی، برترین سرمربی فوتسال ایران در بخش زنان است، احتمال دارد فدراسیون به دنبال جلب رضایتش برای فسخ قرارداد با فدراسیون کویت و پیوستن مجدد به تیم ایران باشد. البته در این صورت باید هزینه‌ی فسخ قرارداد پرداخته شود.

مربیان مرد انتخابی مناسب برای سرمربیگری

در سال‌های اخیر شاهد حضور مربیان مرد به عنوان مشاور فنی تیم‌های زنان در رشته‌های مختلف بودیم. با توجه به اینکه مردان در اکثر رشته‌های ورزشی سابقه و تجربه بیشتری نسبت به زنان دارند و عرصه‌های بزرگ‌تری از مسابقات بین‌المللی و جهانی را تجربه کرده‌اند استفاده از آنها در بخش زنان باعث انتقال تجربیات و تکنیک‌های جدید و کمک به تیم‌های زنان می‌شود. فدراسیون فوتبال هم در سال جاری با انتخاب حسین عبدی به عنوان مشاور فنی تیم‌های ملی فوتبال زنان نشان داد که دور از این تفکر نیست. علاوه بر این در جام ملت‌های فوتسال بانوان آسیا علی صانعی را کنار شهرزاد مظفر قرارداد تا از توانایی و تجربه او برای موفقیت تیم استفاده شود.

اگر برای قهرمانی تیم ملی عوامل مختلفی را مطرح کنیم حضور صانعی، عاملی مهم بود. در جریان مسابقات و لحظات حساس بارها دیدم که او همچون مظفر با هیجان و جدیت تیم را راهنمایی می‌کرد. هرچند بعد از جام ملت‌ها اعلام کرد به دلیل مشغله‌‎ زیاد و حضور تیم جوانان پسر در المپیک دیگر با فوتسال زنان کار نمی‌کند. اما با توجه به پایان کار جوانان می‌توان امیدوار بود که درخواست همکاری فدراسیون برای هدایت زنان را رد نکند. علاوه بر این در پنجمین دوره بازی‌های داخل سال آسیا که به میزبانی ترکمنستان برگزار شد و ملی‌پوشان ایران به مدال برنز دست یافتند، حسین شمس، سرمربی سابق تیم ملی فوتسال به عنوان مدیر فنی در کنار تیم ملی زنان بود. بنابراین تلاش فدراسیون برای کسب مجوز لازم حضور مربیان مرد در فوتسال زنان دور از انتظار نیست.

مذاکره با سرمربی خارجی

تیم ایران با دو دوره قهرمانی در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا نشان داده که آسیا را پشت سر گذاشته و آماده حضور در عرصه‌های جهانی است بنابراین نیازمند توجه بیشتر در همه زمینه‌ها از جمله، برخورداری از کادرفنیحرفه‌ای، امکانات مناسب، بازی‌های تدارکاتی با کیفیت و غیره است. حضور مربیان با تجربه و حرفه‌ای خارجی می‌تواند به تیمی که 160 روز نه اردویی داشته و نه کادری برای برنامه‌ریزی، کمک کند تا آمادگی قبلی خود را سریع‌تر به دست بیاورد و حرکت برای موفقیت در عرصه‌های جهانی را آغاز کند. بنابراین احتمال دارد که فدراسیون به دنبال جذب مربی خارجی باشد.

حتی در صورت درست بودن این احتمال، شرایط اقتصادی فعلی کشور و قیمت ارز نباید باعث جذب مربیان کم تجربه‌ی خارجی شود، چرا که آنها نمی‌توانند بهترین انتخاب برای هدایت تیم ایران باشند.

چشم انتظار پایان لیگ و انتخاب سرمربی

لیگ برتر فوتسال زنان به مرحله پلی‌آف رسیده است و تا اواسط اسفند ماه تکلیف تیم قهرمان مشخص می‌شود. یکی از کارهای معمول فدراسیون‌ها برای انتخاب سرمربی بررسی لیگ و مربیان داخلی است که توانایی هدایت تیم ملی را دارند. در نظر گرفتن عملکرد مربیان به عنوان معیاری برای انتخاب شدن نیازمند پایان مرحله پلی‌آف است تا با بررسی فاکتورهای مختلف، گزینه‌ای درست و باکیفیت انتخاب شود. البته با بررسی لیگ می‌توان فهمید که تنها چند تیم نتایج قابل قبولی را کسب کردند و گزینه‌های محدودی برای بررسی وجود دارد. علاوه بر این فعالیت مربیان و تیم‌های باشگاهی ایران محدود به لیگ داخلی است و تجربه بین‌المللی ندارند در نتیجه انتخاب مربی داخلی که توانایی هدایت ملی‌پوشان در عرصه‌های بزرگ‌تر از لیگ ایران را داشته باشد نیازمند دقت نظر فراوان است.

دختران فوتسالیست با دو قهرمانی در جام ملت‌های آسیا و کسب مدال برنز بازی‌های داخل سالن ترکمنستان ثابت کردند که پتانسیل رسیدن به موفقیت‌های بزرگ را دارند. اما 160 روز بی توجهی به آنها در شرایطی که کشورهای دیگر با برنامه‌ریزی دقیق به دنبال پیشرفت هستند، قابل قبول نیست و ادامه این بی توجهی نه تنها قهرمانی در آسیا را دور از دسترس می‌کند بلکه باعث کاهش کیفیت لیگ هم می‌شود، چون علاوه بر اینکه بازیکنان ملی پوش با حضور در لیگ تجربه خود را به سایر بازیکنان انتقال می‌دهند و به پیشرفتشان کمک می‌کنند، افتخار آفرینی تیم ملی انگیزه‌ای برای تلاش بیشتر بازیکنان محسوب می‌شود تا شانس پوشیدن لباس ملی را داشته باشند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها