کد خبر: 272910
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۵ ۱۰:۵۰:۰۰
| |

اعتماد‌آنلاین از پایان پانزدهمین دوره لیگ فوتسال زنان گزارش می‌دهد

فوتسال زنان در فصلی که گذشت

لیگ هر کشور آیینه تمام‌نمای تیم ملی آن کشور است. با وجود اتفاقاتی که لیگ فوتسال زنان ایران را تحت تاثیر قرار داد نمی‌توان انتظار داشت تیم ملی که ماه‌ها بدون سرمربی بوده و اردوی تدارکاتی نداشته همچون گذشته برای ما قهرمانی به دست بیاورد و افتخار کسب کند.

فوتسال زنان در فصلی که گذشت
کد خبر: 272910
|
۱۳۹۷/۱۲/۰۵ ۱۰:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ منیژه موذن: شبی که تیم ملی فوتسال زنان ایران به تهران بازگشت فرودگاه امام خمینی پر بود از عکاس و خبرنگار و دوربین‌های صداوسیما و مسئولان فدراسیون، عکس‌های بازگشت تیم شهرزاد مظفر گواه روشنی بر این موضوع بود که فوتسال زنان پس از تکرار قهرمانی آسیا در کانون توجه است. هرچند انتظار می‌رفت توجه به تیم ملی فوتسال باعث درخشش فوتسال زنان به صورت کلی و شکوفایی لیگ شود اما آنچه اتفاق افتاد عقبگردی ناامیدکننده بود.

قهرمانی فوتسال زنان

به گزارش اعتمادآنلاین، شهرزاد مظفر پس از قهرمانی از تیم ملی ایران رفت و به تیم فوتسال کویت ملحق شد. با رفتن مظفر تیم ماه‌ها بدون مربی بود و هنوز هم سرنوشت مبهمی دارد.

شهرزاد مظفر

منحل شدن تیم‌های باسابقه

مشکلات اقتصادی همواره تاثیر منفی بر ورزش زنان و مردان گذاشته است. تیم‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود اسپانسر به راحتی منحل می‌شوند و کنار می‌روند. این مشکل در سال‌های اخیر تاثیر خود را بر فوتسال زنان هم گذاشته است. آخرین مثال آن هم وضعیت تیم فوتسال دانشگاه آزاد است.

تیم دانشگاه آزاد با وجود اینکه معمولا در کورس قهرمانی حضور داشت تصمیم به منحل کردن تیم‌های زنان گرفت و پس از انحلال تیم والیبال زنان در سال 96، تیم فوتبال زنان را هم در سال 97 هم منحل کرد تا پایتخت تیمی در لیگ فوتسال زنان نداشته باشد. هیأت فوتبال استان تهران با وجود مشکلات به وجود آمده موضع منفعلانه‌ای داشت و هیچ کمکی به فوتسال زنان نکرد. آن‌ها می‌توانستند به راحتی تیم هیأت فوتبال را راه‌اندازی کنند تا پایتخت بدون تیم نماند و بازیکنان تهرانی مجبور به کوچ به شهر‌های دیگر نشوند، اما چنین کاری انجام نشد. تبعات منحل شدن تیم دانشگاه آزاد دامن بسیاری از بازیکنان مطرح فوتسال را گرفت.

دانشگاه ازاد

تعداد زیادی از بازیکنان تیم ملی که در تیم دانشگاه آزاد بازی می‌کردند پس از منحل شدن این تیم برای چند هفته تیم نداشتند و بعد از آن در تیم‌های شهرستان مشغول به بازی شدند. فاطمه اعتدادی بازیکن شماره 6 فوتسال جهان به مس رفسنجان پیوست. فرشته کریمی به ایتالیا رفت تا با تیم المپیوس ایتالیا تمرین کند و همچنان بدون تیم است. با شرایط لیگ فوتسال، بازیکنانی که همگی در لیست بهترین‌های فوتسال جهان بودند فرصت نشان دادن استعدادهای خود را به باشگاه‌های خارجی پیدا نکردند و نتوانستند لژیونر شوند.

وضعیت دیگر تیم‌های لیگ فوتسال

برخلاف تهران باشگاه‌های بسیاری در شهرهای کوچک‌تر مورد حمایت هستند و تلاش می‌کنند تا جزو بهترین‌های فوتسال ایران باشند.

با تصمیم مدیریت جدید باشگاه مس کرمان، تیم فوتسال دختران کویر مس عضو جدیدی از خانواده ورزش این باشگاه در رقابت‌های لیگ برتر فوتسال زنان شد. این تیم حمایت مس کرمان را داشت و با وجود اولین حضور جزو چهار تیم برتر لیگ بود و در بازی‌های پلی‌آف حضور داشت، اما در نهایت نتوانست در رقابت‌های لیگ عنوانی کسب کند.

پدیده لیگ فوتسال زنان امسال تیم مس رفسنجان بود که موفق شد به فینال پلی‌آف هم صعود کند. تیم‌های شیرازی «پارس‌آرا» و «پویندگان صنعت فجر» شیراز هم در فصل 97 عملکرد بسیار خوبی داشتند.

به نظر می‌رسید با توجه به اوضاع نامطلوب باشگاه مشکی‌پوشان مشهد سهمیه لیگ برتری این باشگاه در لیگ برتر فوتسال زنان به استانی دیگر انتقال یابد، اما با ورود هیات فوتبال خراسان رضوی این سهمیه در خراسان رضوی حداقل برای یک فصل دیگر ماندگار شد.

به این ترتیب تیم فوتسال زنان مشکی‌پوشان در لیگ برتر سال 97 با نام تیم هیأت فوتبال خراسان رضوی به‌عنوان نماینده این استان در لیگ برتر فوتسال بانوان شرکت کرد.

البته بدیهی است که فوتسال بدون حضور تیمی از تهران تماشاچی کمتری داشت. توجه رسانه‌ها به تبع عدم حضور خبرنگاران در بسیاری از شهرها کمتر شد و تمام این اتفاقات از کیفیت لیگ کم کرد.

در پایان فصل 97 که می‌توان آن را فصلی کم‌رمق برای فوتسال زنان نامید تیم‌های «مس رفسنجان» و «نامی‌نو»ی اصفهان به فینال پلی‌آف صعود کردند. شاگردان شهناز یاری که در دور رفت با تساوی کرمان را ترک کرده بودند در اصفهان با 4 گل تیم خوب مس رفسنجان را شکست دادند و قهرمان شدند. این بازی 1000 تماشاگر داشت و در ورزشگاه 25 آبان اصفهان برگزار شد.

قهرمانی نامی نو

آینده فوتسال زنان

فصل گذشته زمان بازی‌ها و جدول هفتگی در شبکه‌های مجازی اعلام می‌شد و هواداران در سالن‌ها حضور پیدا می‌کردند و چنین به نظر می‌رسید که فوتسال زنان در مسیر پیشرفت قرار دارد اما فصل 97 بسیار کم فروغ‌تر بود.

لیگ هر کشور آیینه تمام‌نمای تیم ملی آن کشور است. با وجود اتفاقاتی که لیگ فوتسال زنان ایران را تحت تاثیر قرار داد نمی‌توان انتظار داشت تیم ملی که ماه‌ها بدون سرمربی بوده و اردوی تدارکاتی نداشته است همچون گذشته برای ما قهرمانی به دست بیاورد و افتخار کسب کند.

فصلی که با قهرمانی تیم ملی آغاز شده بود به پایان رسید و تنها دستاورد آن رسیدن به این نتیجه بود که بی‌توجهی به ورزش زنان حتی با قهرمانی و موفقیت‌های بزرگ هم تغییر نمی‌کند.

آنچه باید عوض شود نگاه مسئولان به فوتسال زنان و تلاش برای تغییر نگاه مردم به ورزش زنان است. فوتسال ایران پر است از استعدادهای درخشان که در بستری مناسب امکان شکوفایی خواهد داشت و بدون شک با شکوفایی و پیشرفت می‌تواند موفقیت‌های بسیاری حتی در سطح جهانی به دست بیاورد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها