کد خبر: 325462
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۷ ۰۹:۳۹:۱۲
| |

محمد بنا:

فرنگی کاران از تمرین با سوریان روحیه گرفتند/ رابطه من و سوریان همیشه پدر - پسری می‌ماند/ کشتی آزاد همیشه برادر بزرگتر کشتی فرنگی است

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان گفت که رابطه او با نایب رئیس فعلی این فدراسیون و شاگرد سابقش در تیم ملی، پدر - پسری است.

فرنگی کاران از تمرین با سوریان روحیه گرفتند/ رابطه من و سوریان همیشه پدر - پسری می‌ماند/ کشتی آزاد همیشه برادر بزرگتر کشتی فرنگی است
کد خبر: 325462
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۷ ۰۹:۳۹:۱۲

اعتمادآنلاین| ‌ محمد بنا سعی کرد در انتخابات فدراسیون کشتی ورود نداشته باشد و در آن مدت سکوت کرد و حتی علیرضا دبیر بعدا در مصاحبه هایش گفت او خودش خواست که نامش به عنوان نماینده مربیان به مجمع معرفی نشود. بنا که بعد از المپیک 2016 ریو، از تیم ملی فرنگی دور شده بود، سال گذشته بار دیگر مسئولیت فنی تیم را برعهده گرفت و خیلی ها امیدوار هستند که کشتی فرنگی بار دیگر با محمد بنا روزهای خوب و باشکوهی را تجربه کند.

نام «بنا» این حس را به کشتی دوستان می دهد که باید از تیمش توقع داشته باشند، هرچند این تیم سال گذشته تنها یک برنز جهانی گرفته باشد و علاوه بر اینکه روی سکو نرفته، حتی در بین 10 تیم اول جهان هم قرار نگرفته باشد.

محمد بنا اما به تیمش امیدوار است و می گوید: «خدا را چه دیدید، شاید همین تیم روی سکو هم رفت، من از این اتفاقات کم ندیده ام.»

*کشتی آزاد همیشه برادر بزرگتر کشتی فرنگی است

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در دو المپیک 2012 لندن و 2016 ریو در خصوص دلیل عدم ورودش به انتخابات و عدم حضور در مجمع 26 تیر ماه، گفت: کار من فنی است. سعی می کنم به مسائلی که مربوط به مدیریت است ورود نکنم. از اول هم همین بود و این بار هم خواستم نام من را در مجمع قرار ندهند. خودم این را خواستم و گفتم بهتر است به این مسئله ورود نکنم.

بنا در خصوص اینکه گفته می شد او یکی از کسانی بوده که از حمید بنی تمیم خواسته به دلیل حضور یک رئیس فدراسیون از کشتی فرنگی، در انتخابات ثبت نام کند، تصریح کرد: آرزویم همیشه این بود، از سال ها قبل. همیشه آرزو داشتم که کشتی فرنگی آدم بزرگی داشته باشد که بتواند رئیس فدراسیون شود ولی این مسئله برایم صددرصدی نبوده است. مهم ترین اصل این است که کشتی یک مدیر خوب داشته باشد.

وی ادامه داد: مگر 7-8 سالی که یزدانی خرم فدراسیون را خوب اداره کرد، حرفی بود؟ او نه از کشتی آزاد بود و نه از فرنگی و نه اصلا اهل کشتی، اما یک مدیر خوب بود. همیشه هم به او خداقوت می گویم و متشکرم. الان هم که می بینم دو یار خوب، یکی بزرگتر و دیگری کوچکتر، اینقدر با هم هماهنگ هستند و می خواهند کار کنند، خوشحال می شوم. آزاد و فرنگی ندارد، علیرضا دبیر به عنوان رئیس و حمید سوریان به عنوان نایب رئیس کار را دست شان گرفته اند. همیشه باید این را بدانیم که کشتی آزاد برادر بزرگتر کشتی فرنگی است.

*سوریان هر جا که خواست می تواند از ما سوال و جواب کند

محمد بنا در خصوص اینکه با انتخاب حمید سوریان به عنوان نایب رئیس فدراسیون، روابط آنها با چه تغییراتی مواجه خواهد شد، گفت: آن چیزی که همیشه می ماند، عشق و علاقه بین ماست. شاید رابطه ما مربی - شاگرد نباشد و برای من رابطه مثل پدر - پسری است. حمید جایگاه خودش را همیشه دارد، حتی اگر بالادست ما هم قرار بگیرد.

وی عنوان کرد: من کار فنی ام را انجام می دهم. باید اجازه دهیم از خلاقیت و ظرفیت افراد جدید استفاده شود. حمید سوریان می تواند هر جا که دلش خواست از ما سوال و جواب کند. نه تنها من، بلکه تمام مربیان تیم های ملی باید در این خصوص همکاری کنند. شاید ما هم بتوانیم مشورتی بدهیم. بزرگی سوریان، یعنی بزرگی کشتی. بزرگی دبیر یعنی بزرگی کشتی، اصل خود کشتی است.

*فرنگی کاران از تمرین با سوریان روحیه گرفتند

نایب قهرمان پیشین کشتی فرنگی جهان در خصوص اینکه آیا قرار است سوریان در کار فنی هم با تیم ملی بزرگسالان همکاری کند، خاطرنشان کرد: او کار مدیریت را انجام می دهد و لطف کرد همان روز معارفه با ما تمرین کرد. من از او خواستم بیاید و آمد. غلامرضا محمدی هم لطف کرد و لباسش را که اندازه سوریان بود، به او داد تا بتواند همراه ما تمرین کند. بچه ها از این تمرین لذت بردند. برای آنها خیلی خوب است که ساعتی کنار سوریان تمرین کنند و همه می گفتند چقدر روحیه شان از این اتفاق خوب شده است. اینکه حمید کنار تشک بود، برای ما خوب بود. از او می خواهیم که هر وقت فرصت دارد و وقتش کمی آزاد است، حتما با ما تمرین کند.

*با شناختی که از بچه ها و کشتی جدید داشتم گفتم به تیم ملی برنگردند

بنا در مورد اینکه سال گذشته گفته بود موافق بازگشت شاگردان سابقش به کشتی نیست، گفت: همه آن بچه ها در کشتی فرنگی بزرگی کرده بودند. امید نوروزی هر مدالی که می خواست را گرفته بود؛ از قهرمانی المپیک تا جهانی و بازی های آسیایی. حمید سوریان رکورد جاودانه ای داشت که البته امیدوارم رکوردش شکسته شود، توسط حسن یزدانی یا هر کشتی گیر دیگری؛ همانطور که او رکورد موحد بزرگ را شکست. دوره قهرمانی، دوره ای است که زود تمام می شود.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی اظهار داشت: با شناختی که از بچه ها داشتم و می دانستم که قانون عوض شده است و با شرایط جدیدی که در خصوص وزن کم کردن وجود دارد و شرایط سنی بچه ها را می دانستم، گفتم بهتر است آنها ورود نکنند و به شکل های دیگر به کشتی برگردند. در تمرینی که اخیرا در حضور حمید سوریان داشتیم هم همین را به بچه ها گفتم که او اسطوره بزرگ کشتی ما است. ما قهرمانان بزرگی داریم، علیرضا دبیر، رسول خادم، اما بعد از خدا، هیچ کسی بزرگتر از خودِ کشتی نیست. بچه ها باید دِین شان به کشتی را ادا کنند چون هر چه داریم از کشتی است. خیلی خوب است که وقتی کشتی شان تمام می شود بیایند و کمک کنند. حمید خان (سوریان) هم همین عقیده را دارد، امیدوارم کشتی بتواند از نیروهایش خوب استفاده کند.

* فوقش تا توکیو بمانم، بنا به حضور جوانان باشد با جان و دل می روم

بنا ادامه داد: باید به صورت حداکثری از نیروهای مان استفاده کنیم. من حاضرم فدراسیون هر تصمیمی می گیرد، برای اینکه بشود از جوانان استفاده کرد، تابع باشم. یعنی حتی اگر قرار باشد کسی جای مرا بگیرد، با جان و دل حاضرم.

وی در این خصوص که این حرف به معنای این است که قصد رفتن دارد، گفت: من جایم را سِفت گرفته ام، ولی می گویم بالاخره یک روز باید بروم. شرایط سنی من به گونه ای است که این اتفاق خیلی هم دور نیست. بنا به شرایطی حمید بنی تمیم محبت کرد و سال گذشته دوباره از من خواست که بیایم، آمدم، این حق نیروی جوان هم هست که بیاید. فوقش بدنم تا المپیک 2020 توکیو برای سرمربیگری بکشد. از آنجا به بعد شاید به شکل دیگری بخواهم کنار کشتی باشم.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی تصریح کرد: مسئله اصلی خود کشتی است. به هرحال ورزش ما نتیجه گراست، اگر بهترین مربی دنیا هم باشی وقتی نتیجه دلخواه را نگیری تو را نمی خواهند. رسول خادم 7 سال کار کرد، هم به عنوان سرمربی و هم مدیریت، تیم هایش در تمام رده های سنی قهرمان جهان شدند، همین سال گذشته در نوجوانان و جوانان بهترین نتایج گرفته شد اما در بزرگسالان آزاد و فرنگی نتیجه نگرفتیم و این شد کارنامه خادم و رفت. من همیشه به او احترام می گذارم.

*پست مدیر تیم های ملی را قبول ندارم

بنا در خصوص اینکه آیا کادرفنی تیم های پایه تغییر خواهد کرد، گفت: اصلا در این مورد بحثی نشده، در این چند روزی که دبیر آمده صحبتی در مورد کادرفنی تیم های فرنگی نداشته است. حمید باوفا دو سال است که تیمش قهرمان شده، امسال هم قهرمان شود، تیمش برای سومین بار روی سکوی اولی می رود. اتفاقا زمانی که بنی تمیم بود زمزمه ها و اختلافاتی بود که گفتم نمی توانید به کادر جوانان دست بزنید، او تیمش دوبار قهرمان جهان شده، با چه استدلالی می شود این مربی را تغییر داد؟ حالا هر تصمیمی قرار باشد گرفته شود بعد از جهانی هاست.

وی در خصوص اینکه همه معتقدند وقتی محمد بنا باشد، مدیریت همه تیم های ملی با اوست، گفت: من اصلا با این شکل مدیریت موافق نیستم. با همه احترامی که برای فدراسیون کشتی، محسن کاوه و حسن بابک قائلم، این را می گویم که من مدیر تیم های ملی را قبول ندارم. باید مربیان تیم های ملی استقلال کامل داشته باشند. ما یا سرمربیان مان را قبول داریم یا نداریم، اگر داریم به آنها اعتماد کرده و استقلال کامل بدهیم که کار کنند. می شود به شکل دیگری به آنها مشاوره داد. سرمربی به آن بلوغ رسیده که براساس استانداردها کارش را پیش ببرد. این نظر شخصی من است، ولی قرار نیست به حرف من بخواهند تغییری در کار ایجاد کنند.

*نباید از تیم یازدهم جهان سکوی اولی را بخواهند

دارنده مدال نقره مسابقات جهانی 1983 کی یف در مورد انتظاراتی که مردم از تیم او دارند، خاطرنشان کرد: انتظاری که مردم از بنا دارند، به حق است چون کارنامه او و کادرفنی اش را می دانند. کارنامه او فقط سه طلای المپیک 2012 نیست، رکوردهای زیادی است که زده شده، از نظر فردی حمید سوریان و از نظر مدالی میدان های زیادی مثل گوانگژو، سکوهای جام جهانی و جهانی که همه اینها یک رکورد در ورزش ما محسوب می شود، اما اکنون شرایط با گذشته فرق می کند.

بنا اضافه کرد: یک سری جوان بااستعداد داریم که زمان می برد بتوانیم با آنها نتیجه بگیریم. اینکه بتوانیم از آنها مهره های بزرگ بیرون بیاوریم، زمان می خواهد. وقتی تیم پارسال ما یازدهم جهان می شود، اگر از بنا و کادرش سکوی اولی جهان را بخواهیم، فکر می کنم این تفکر غیرکارشناسانه باشد، ولی ما همه تلاش مان را می کنیم که روسفید از این میدان بیرون بیاییم. ما جوانان خوبی داریم و مستلزم موفقیت آرامش و زمان است. این نیست که محمد بنا، نوربخش، اسفندیاری و جزینی معجزه کنند. چنین کاری به عوامل زیادی بستگی دارد.

این مربی گفت: خدا را چه دیدید، نباید خیلی هم ناامید بود. مگر سال 2011 کسی فکرش را می کرد در سال قبل از المپیک که همه می دانند چه جهانی سختی داریم، با وجودی که دو کشتی گیرمان هم به قرعه رژیم صهیونسیتی خوردند، تیم مان سوم دنیا شود؟ یا سال 2007 با رضا سیم خواه، تیم بهترین نتیجه را گرفت. باید امیدوار بود.

*حضور دو قهرمان بزرگ به عنوان رئیس و نایب رئیس در تاریخ کم سابقه است

بنا در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون دو آدم بزرگ به کشتی آمده اند، دبیر و سوریان. فکر نمی کنم در تاریخ شاهد چنین اتفاقی بوده باشیم که دو قهرمان بزرگ، رئیس و نایب رئیس فدراسیون شده باشند. حالا باید به آنها بودجه کافی داد، طبیعتا از نظر مالی به آنها رسیدگی نشود، نمی توانند کارشان را به نحو احسن انجام دهند.

وی اظهار داشت: الان کشتی هزار مشکل دارد. جا دارد از دکتر بنی تمیم و نعمتی تشکر کنم که در این 9 ماه کشتی را با همه سختی هایش اداره کردند، ولی اکنون ما می توانیم به صورت مستقیم از علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون توقع داشته باشیم، از سرپرست نمی شود توقع داشت. وقتی دبیر می گوید فقط هفت میلیون تومان در حساب فدراسیون است، یا با بدهی میلیاردی مواجهیم و بودجه نداریم، یعنی کار سخت است. این همه اعزام هم داریم. دبیر با اعتبار خودش 30-40 هزار دلار فراهم کرد تا تیم ها بروند.

سرمربی تیم ملی فرنگی با اشاره به مشکلات خوابگاه و اسکان تیم ها، تاکید کرد: دبیر خودش آمد و مشکلات را دید که از معمولی ترین امکانات هم دور هستیم. او همان روز اول به همه اتاق ها سر زد، خصوصا تیم های نوجوانان و جوانان، و دید که اوضاع اسفبار است. دبیر و سوریان کار سختی دارند. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نباید آنها را تنها بگذارند. هرچند خود دبیر هم سعی می کند اسپانسرهای خوبی به کشتی بیاورد، اما همه اینها زمان بر است. اگر امکانات فراهم باشد، ما جوانان بااستعدادی داریم که مردم می توانند از آنها توقع یک دهه طلایی دیگر را داشته باشند.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها