4 ورزشگاه مدرن فوتبال ایران
دولت تدبیر و امید که در آغاز کار با حجم گسترده ای از طرح های نیمه تمام ورزشی مواجه بود در 6 سال گذشته چهار ورزشگاه مدرن فوتبال را به بهره برداری رسانده و در اختیار فوتبال کشور قرار داده است.
اعتمادآنلاین| دولت نهم و دهم با طرح های عمرانی پرتعداد شناخته می شود؛ طرح هایی که در سفرهای استانی گلنگ زنی آنها در دستور کار قرار گرفت اما با پایان دولت دهم، آنچه بیش از همه چشمگیر به نظر می رسید طرح هایی بود که نیمه تمام باقی مانده و اعتبار برای تکمیل آنان به یکی از چالش های دولت یازدهم تبدیل شد.
حجم بالای این پروژه ها موجب شد تا دولت در نخستین سال های خود اولویت را بر تکمیل پروژه هایی بگذارد که بالای 80 درصد رشد فیزیکی دارند. این طرح ها در بخش زیر ساخت های ورزشی بیشمار بودند و نماد تعلل در اجرای آنان نیز ورزشگاه «نقش جهان» اصفهان بود؛ ورزشگاهی که پیش از افتتاح، برخی از بخش های آن نیاز به بازسازی مجدد داشت.
ساخت این ورزشگاه در سال 67 آغاز شد و تا سال 81 ادامه داشت. سپاهان اصفهان در سال 81 بازیهای خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار کرد تا اینکه ساخت فاز دوم این ورزشگاه از سال 86 ازسر گرفته شد و تا سال 95 ادامه یافت. شاید پروژه ساخت ورزشگاه نقش جهان طولانیترین پروژه زیربنایی در حوزه ورزش ایران باشد که حرف و حدیثهای فراوانی نیز به همراه داشته است.
با آغاز به کار دولت تدبیر و امید تکمیل این پروژه در دستور کار قرار گرفت و در نهایت در سال 1395 دومین ورزشگاه بزرگ ایران با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری افتتاح شد؛ افتتاحی که پایانی بر اما و اگر های ورزشگاه نقش جهان بود. این ورزشگاه به مدت 20 سال در اختیار تیم سپاهان اصفهان یکی از پرافتخارترین تیمهای لیگ برتر قرار گرفت.
ورزشگاه نقش جهان اصفهان
فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش چند دوره است که تلاش دارند تا میزبانی جام ملت های آسیا را کسب کنند اما یکی از ایرادهای کنفدراسیون فوتبال آسیا به ایران نبود زیرساختهای مناسب برای برگزاری رقابت است زیرا شمار ورزشگاه های مجهز ایران کمتر از انگشتان یک دست بود.
این دغدغه موجب شد تا وزارت ورزش و جوانان با همکاری بخش خصوصی طرح احداث ورزشگاههای بزرگ با استاندارد های جهانی را در دستور کار قرار دهد. هر چند که شهر مشهد به عنوان یکی از کلان شهرهایی ایران با وجود 2 استادیوم تختی و ثامن یکی از قطب های فوتبال ایران است اما برای تجهیز هر چه بهتر فوتبال این کلان شهر، طرح ورزشگاه امام رضا (ع) با همکاری آستان قدس رضوی کلید خورد.
ورزشگاه امام رضا (ع) شهر مشهد
استادیوم امام رضا(ع) با گنجایش 25 هزار نفر مدرنترین و اولین ورزشگاه مسقف ایران است که با هزینه آستان قدس رضوی ساخته شد و در 25 شهریور سال 96 با انجام یک بازی دوستانه بین تیمهای منتخب مشهد و منتخب شهر کربلا افتتاح شد.
سومین ورزشگاه مدرنی در که در کمتر از پنج سال توسط دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسید «استادیوم شهدای فولاد (آرنا) بود. مجموعه فولاد خوزستان در سال 91 ساخت این ورزشگاه را آغاز کرد و تلاش دارد تا در سال 97 و با آغاز لیگ برتر هجدهم آن را افتتاح کند. این ورزشگاه مجهزترین و زیباترین ورزشگاه ایران به حساب می آید و گنجایش 27 هزار نفر را دارد.
فولاد آرنا ورزشگاهی با استانداردهای روز دنیا
نبود پیست تارتان در این ورزشگاه وجه تمایز این استادیوم با دیگر استادیومهای ساخته شده در ایران است. سیستم نورپردازی این ورزشگاه مانند ورزشگاههای مدرن اروپا است و خبری از دکلهای بلند پرژکتورها نیست.
چهارمین ورزشگاه بزرگ ایران در استان فارس با بودجهای بالغ بر 114 میلیارد تومان ساخته شد. این استادیوم 50 هزار نفری در حالی به بهرهبرداری رسید. فوتبال دوستان استان فارس امیدوارند که با افتتاح این ورزشگاه بار دیگر شاهد حضور تیم های استان در لیگ برتر باشند تا بتوانند به مانند گذشته ها از تیم های بزرگ فوتبال ایران مانند استقلال، پرسپولیس، تراکتور، سپاهان و ... میزبانی کنند.
ورزشگاه پارس در شهر شیراز
تدبیر دولت در تکمیل پروژه های ناتمام ورزشی موجب شده تا هم اکنون ایران در مجموع صاحب 6 ورزشگاه با استاندارد های جهانی (آزادی، یادگار امام (ره)، ورزشگاه امام رضا (ع)، نقش جهان و ورزشگاه شیراز) باشد. در کنار این استادیوم ها نمی توان از استادیوم غدیر اهواز، ثامن خراسان و بنیان دیزل تبریز چشم پوشی کرد.
با این شرایط می شود امیدوار بود که در دوره های آینده با رفع برخی از موانع ساختاری و فرهنگی ایران پس از حدود نیم قرن دوباره بتواند میزبان جام ملت های آسیا باشد. همچنین استادیوم سازی در کلان شهرهای ایران با استاندارد های جهانی گامی بلند برای توسعه فوتبال و رفاه هواداران است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید