کد خبر: 343687
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۱ ۰۹:۳۸:۰۰
| |

هیئت اجرایی و صالحی‌امیری اشتباه مجمع را تکرار می‌کنند؟

در حالی این روزها نام مناف هاشمی به عنوان یکی از گزینه‌های دبیرکلی کمیته ملی المپیک مطرح شده که انتخاب احتمالی وی در این پست برخلاف اساسنامه کمیته است.

هیئت اجرایی و صالحی‌امیری اشتباه مجمع را تکرار می‌کنند؟
کد خبر: 343687
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۱ ۰۹:۳۸:۰۰

اعتمادآنلاین| پس از تغییرات در اساسنامه و تائید آن در مجمع عمومی و کمیته بین‌المللی المپیک، این اساسنامه قانونی و قابل اجرا است و کمیته ملی المپیک‌ ایران می‌تواند بر اساس آن امور خود را پیش ببرد.

مهمترین بند از اساسنامه نحوه انتخاب دبیرکل کمیته ملی المپیک است. پیش از این‌ افراد با ثبت نام در انتخابات برای این پست کاندیدا می‌شدند و دبیرکل با رای اعضای مجمع انتخاب می‌شد اما با تغییرات جدید این فرد با معرفی رئیس کمیته ملی المپیک و تائید اعضای هیئت اجرایی انتخاب می‌شود.

از همان روزهای نخست هم که بحث تغییرات اساسنامه مطرح شد، ابتدا موضوع برکناری شاهرخ شهنازی مطرح و گزینه‌های مختلف معرفی شدند اما صالحی‌امیری بارها اعلام کرد که با شهنازی مشکلی نداشته و قصد تغییر دبیر را نیز ندارد. در نهایت شهنازی بنا به دلایل شخصی از سمت خود استعفا کرد و کیکاووس سعیدی، خزانه‌دار کمیته به عنوان سرپرست بر صندلی دبیرکلی نشست.

حالا بعد از چند ماه دوباره گزینه‌ها روی میز اعضای هیئت اجرایی قرار گرفتند تا دبیرکل انتخاب شود. در این میان نام سید مناف هاشمی، معاون پیشین توسعه و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان و استاندار برکنار شده گلستان برای این پست مطرح است؛ فردی که به لحاظ سوابق کمتر کسی او را در سطح این پست می‌دانست و کسی انتظار دیدن نام وی را در لیست گزینه‌ها نداشت.

پیش از این و در زمان تغییرات در اساسنامه، اعضای مجمع و هیئت اجرایی معتقد بودند تغییر در نحوه انتخاب دبیرکل راه ورود افراد غیر ورزشی و غیر متخصص را به این پست باز می‌کند اما با یک محکم کاری در این بند به گفته اعضای هیئت اجرایی و صالحی‌امیری، راه ورود افراد غیر حرفه‌ای و نا آشنا به اتاق دبیرکل بسته شد. در این بند تاکید شده که گزینه مورد نظر دبیرکلی باید سابقه 10 سال فعالیت در حوزه مدیریت ورزش داشته و به زبان انگلیسی مسلط باشد. بحث سوابق و توانایی و تسلط وی در امور بین الملل ورزش نیز بسیار مهم است و باید در این امور مسلط باشد.

حالا و با شنیدن نام مناف هاشمی اولین سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا او که تنها 4 سال در وزارت ورزش، معاون توسعه منابع و پشتیبانی و بیشتر درگیر امور مالی وزارتخانه بوده برای این پست مناسب است؟ آیا وی به امور بین الملل ورزش آشنایی دارد؟ آیا در شرایطی که هاشمی 2 سال است از ورزش دور بوده، می‌تواند فرد مناسبی برای این پست باشد؟ آیا انتخاب وی خلاف اساسنامه کمیته ملی المپیک است؟

پست دبیرکلی اهمیت زیادی در کمیته ملی المپیک دارد و به عنوان پل ارتباطی این‌ نهاد با IOC است و مطمئنا محلی برای آزمون و خطا نیست.

بسیاری از افراد معتقد بودند با تغییرات در نحوه انتخاب دبیرکل، از اختیارات وی کاسته و این جایگاه کمرنگ و فرمالیته می‌شود. مطمئنا آنچه این فرضیه را قطعی می‌کند انتخاب افراد ناآشنا به این پست است که اثبات می‌کند فقط قرار است فردی روی این صندلی بنشیند و تنها امضا کننده نامه‌ها باشد.

در نهایت یک یادآوری به اعضای هیئت اجرایی؛ در روزهایی که دبیرکل سابق درگیر مسائل شخصی خود بود و برخی از کمرنگ شدن حضور وی گلایه داشتند، انگشت اتهام بسیاری از کارشناسان و اهالی ورزش به سمت اعضای مجمع بود که چرا با اطلاع از این مشکلات به او رای دادند و اگر آنها در زمان مناسب تصمیم مناسب گرفته بودند، شرایط به گونه‌ای دیگر تغییر می‌کرد. حالا هیئت اجرایی به عنوان نمایندگان اعضای مجمع و اهالی ورزش و سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک در میدان امتحان هستند و باید تلاش کنند فردی را انتخاب کنند تا در روزهایی که ورزش ایران با چالش‌های بین‌المللی روبه‌رو است و نیاز به دیپلماسی ورزش احساس می‌شود باری را از دوش ورزش بردارد نه اینکه به دنبال کسب تجربه و ماشین امضا باشد.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها