«اعتمادآنلاین» از لغو میزبانی مسابقات فوتبال عراق به دلیل ناآرامیهای این کشور گزارش میدهد:
فوتبال عراق سه دهه در آرزوی امنیت/ برگزاری دیدار ایران و عراق در بصره در هالهای از ابهام/ دیدارهای هفته پنجم لیگ فوتبال این کشور لغو شد
عراق از روز جمعه هفته گذشته شاهد دور جدیدی از اعتراضات و تجمعات خیابانی است. اعتراضهایی که باعث شده برگزاری مسابقات ورزشی در این کشور با موانع جدی روبهرو شود.
اعتمادآنلاین| منیژه موذن - در ماه مارس 2018 جیانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال فیفا، اعلام کرد فیفا پس از بررسیهای لازم به این نتیجه رسیده که کشور عراق شرایط لازم برای میزبانی مسابقات فوتبال را پس از سه دهه ممنوعیت میزبانی به دست آورده و فیفا اجازه برگزاری بازی در شهرهای اربیل، بصره و کربلا را صادر کرده است؛ سه شهری که از نظر فدراسیون جهانی فوتبال، امنیت و امکانات کافی را برای برگزاری بازیهای بینالمللی را داشتند. این سه شهر در سال 2018 بازیهای دوستانهای برگزار کرده بودند تا میزان امنیت و آمادگی عراق برای میزبانی مشخص شود.
آغاز ممنوعیت میزبانی عراق
ممنوعیت میزبانی عراق پس از حمله این کشور به کویت در سال 1990 آغاز شد و پس از سرنگونی صدام و حمله آمریکا ادامه پیدا کرد.
آخرین بار عراقیها در سال 2012 میزبان اردن در ورزشگاه اربیل بودند، اما پس از آن فیفا به خاطر بالا گرفتن درگیریها با داعش و نبود امنیت لازم در این کشور رأی به برگزاری بازیهای عراق در زمین بیطرف داد و عراقیها مجبور شدند باز هم یا در ایران یا در کشورهای حاشیه خلیجفارس از رقبای خود میزبانی کنند.
عراقیها با وجود ناآرامی و جنگ سالها تلاش کرده بودند تا با ساختن ورزشگاههای مجهز و درخواست کمک از نهادهای بینالمللی فوتبال، ممنوعیت میزبانی در مسابقات بینالمللی را لغو کنند.
ساخت ورزشگاههای مجهز
ساخت ورزشگاه 65 هزار نفری بصره، ورزشگاه 30 هزار نفری کربلا، ورزشگاه 20 هزار نفری میسان، ورزشگاه 20 هزار نفری در زاخو کردستان و بازسازی تعدادی از ورزشگاهها از جمله ورزشگاه «الشعب» (ملت) که ورزشگاه اصلی بغداد است بخشی از سرمایهگذاری بزرگ فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش عراق در راستای ارتقای امنیت و سطح فوتبال این کشور بود.
سال 2017، پس از آرام شدن درگیریها با داعش، وزارت ورزش عراق اعلام کرد این وزارتخانه قصد دارد ورزشگاه 30 هزار نفریای هم در نجف احداث کند تا برای لغو ممنوعیت میزبانی آمادگی لازم را داشته باشد.
تورنمنت غرب آسیا
در جولای سال 2019 عراق میزبان نهمین دوره مسابقات فوتبال غرب آسیا شد. این مسابقات در شهرهای کربلا و اربیل برگزار شد.
احمد ریاض، وزیر ورزش عراق، در مراسم افتتاحیه این مسابقات در ورزشگاه مدرن کربلا طی سخنرانی کوتاهی گفت: «ما میخواهیم این تورنمنت قدمی در راستای لغو کامل ممنوعیت میزبانی عراق در مسابقات فوتبال باشد.»
در این تورنمنت بحرین موفق شد با پیروزی بر عراق قهرمانی را از آن خود کند، اما آنچه عراق به دست آورده بود بسیار باارزشتر از قهرمانی بود؛ آنها موفق شده بودند به کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا اطمینان دهند که امنیت لازم برای میزبانی مسابقات بینالمللی را دارند.
تیم ملی فوتبال ایران باید در چهارمین دیدار خود در چارچوب مقدماتی جامجهانی و جام ملتهای آسیا روز 23 آبان به مصاف عراق برود و میزبان این بازی شهر بصره اعلام شده بود، اما با آغاز درگیریهای سیاسی و تظاهرات در شهرهای مختلف عراق میزبانی این کشور باز در هالهای از ابهام فرو رفت.
عراقیها پیش از شروع ماه اکتبر در اعتراض به وضعیت معیشتی و سیاستهای دولت دست به تظاهرات و اعتراض زدند.
شرایط حاکم بر کشور عراق باعث لغو دیدارهای هفته پنجم لیگ فوتبال این کشور به طور کامل شد. با لغو بازیهای لیگ داخلی شایعاتی مبنی بر اینکه احتمال تغییر در زمان یا مکان برگزاری دیدار تیمهای ملی عراق و ایران نیز وجود دارد به گوش رسید.
الخراسانی، سخنگوی فدراسیون فوتبال عراق، اما درباره این مساله در مصاحبه با شبکه تلویزیونی السومریه گفت: «دیدار عراق و ایران در انتخابی جامجهانی در موعد مقرر برگزار خواهد شد و شهر بصره نیز از هر نظر آماده میزبانی از این دیدار است.»
دور جدید ناآرامیها
عراق از روز جمعه هفته گذشته شاهد دور جدیدی از اعتراضات و تجمعات خیابانی است. اعتراضهایی که باعث شده برگزاری مسابقات ورزشی در این کشور با موانع جدی مواجه شود.
بازی 2 تیم مولودیه الجزایر و نیروی هوایی عراق در یکهشتم نهایی جام باشگاههای کشورهای عربی که قرار بود در بصره برگزار شود به همین دلیل لغو شده است؛ اتحادیه کشورهای عربی اجازه برگزاری بازی در بصره را به خاطر اعتراضات و ناآرامیها در این شهر صادر نکرد.
2 هفته تا زمان مقررشده برای بازی ایران و عراق باقی است و با وجود تاکید مسئولان فوتبال عراق بر امنیت در بصره، به نظر میرسد اگر این اعتراضات ادامه پیدا کند، برگزاری بازی در این شهر امکانپذیر نیست.
کشوری که بیش از سه دهه درگیر جنگ و ناآرامی بوده، هزینه بسیار زیادی خرج ایجاد زیرساخت و برقراری امنیت برای برگزاری مسابقات فوتبال کرده و در حال حاضر با ورزشگاههای مجهز در انتظار آرام شدن اوضاع است، اما با حوادث پیشآمده به نظر میرسد فوتبال عراق باز هم باید منتظر برقراری امنیت برای برگزاری مسابقات فوتبال بماند. امنیتی که 30 سال در انتظار آن بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید