کد خبر: 387122
|
۱۳۹۸/۱۲/۰۴ ۱۶:۱۴:۱۲
| |

جان فوتبالیست‌ها و عوامل مسابقه مهم نیست؟

برگزاری مسابقات ورزشی بدون حضور تماشاگران بدون در نظر گرفتن سلامت فوتبالیست‌ها و عوامل برگزاری رقابت‌ها با نبود وسایل شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا، خطر ابتلا به این ویروس مهلک را افزایش می‌دهد.

جان فوتبالیست‌ها و عوامل مسابقه مهم نیست؟
کد خبر: 387122
|
۱۳۹۸/۱۲/۰۴ ۱۶:۱۴:۱۲

اعتمادآنلاین| در پی شیوع بیماری کرونا، سازمان لیگ فوتبال ایران با استناد به اطلاعیه ستاد مقابله با ویروس کرونا در ورزش تصمیم به برگزاری مسابقات لیگ برتر بدون حضور تماشاگران گرفته تا به این شکل جلوی فشردگی مسابقات را بگیرد و از لغو آن‌ها در اسفندماه که شلوغ‌ترین برهه برگزاری لیگ برتر است، خودداری کند.

این تصمیم سازمان لیگ که با استناد به ضوابط و تصمیمات شورای تامین و ستاد مقابله با کرونا در ورزش اتخاد شده، با اعتراض سپاهان و شهرخودرو همراه شد چرا که امنیت جانی بازیکنان، مربیان و عوامل برگزاری این مسابقه از نگاه سازمان لیگ فوتبال نادیده گرفته شده است.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده و سلامت عوامل حاضر در مسابقه در نظر گرفته نشده است که در سایر رشته‌های ورزشی مانند کشتی، پرورش اندام و ... به علت تماس فیزیکی ورزشکاران که یک امر طبیعی به نظر می‌رسد، مسابقات لغو شده است.

مشخص نیست چرا ستاد مقابله با ویروس کرونا در ورزش که در ابتدا تصمیم به لغو رقابت‌های ورزشی در تمام سطوح گرفته، بعد از سه ساعت در تصمیم دیگری تغییر رویه داده و امنیت و سلامت ورزشکاران و عوامل برگزاری مسابقات را در نظر نگرفته است؟

*امکان تماس فرد آلوده با ورزشکاران و عوامل برگزاری مسابقه

نکته‌ای که در این تصمیم برای برگزاری مسابقات بسیار عجیب به نظر می‌رسد، حضور عوامل متعددی در برگزاری یک مسابقه و مسافرت تیم‌ها از شهری به شهر دیگر و قرار گرفتن در اماکن عمومی مانند هواپیما، اتوبوس، ترمینال، هتل، ورزشگاه‌ها و تماس افراد با یکدیگر است.

به طور کلی جدای از شرایط دشوار برای تامین وضعیت بهداشتی ایمن برای تمام نفرات، باید در نظر داشت که برگزاری یک مسابقه فوتبال مختص به 22 بازیکن نیست و بیش از 200 نفر به طور مستقیم در برگزاری یک دیدار سهیم هستند.

کارکنان ورزشگاه، مسئولان امنیتی، پزشکان، نیروهای امدادی، داوران و ناظران، بازیکنان، مربیان و عوامل وسایل حمل و نقل در یک مسابقه به طور مستقیم نقش ایفا می‌کنند و هر لحظه امکان تماس یک فرد آلوده با سایر نفرات وجود دارد.

از سوی دیگر، قرار گرفتن ورزشکاران و مردم در کنار همدیگر در یک پرواز هواپیما یا در یک هتل، این خطر را تشدید می‌کند که یک فرد آلوده در میان ورزشکاران یا مردم، موجب انتقال ویروس کرونا که از فردی به فرد دیگر شود که سرعت شیوع بسیار بالایی برخوردار است.

حال این سوال مطرح می‌شود که سازمان لیگ و نهادهای دیگر چه تمهیداتی برای کنترل و شناسایی افراد آلوده در نظر گرفته‌اند؟ آیا تضمینی وجود دارد که فرد آلوده و مبتلا به این بیماری شناسایی شود و قبل از اینکه بیماری را از شهری به شهری دیگر و به هم بازی‌ها و اطرافیان خود منتقل کند، شناسایی شود؟

*لغو مسابقات تا کنترل بیماری

کشورهای مختلف از جمله ایتالیا که در وضعیتی مشابه با ایران به سر می‌برند و این ویروس در میان تعداد زیادی از مردم منتقل شده است، به جای اینکه مسابقات را بدون حضور تماشاگران برگزار کنند، تصمیم به لغو رقابت‌ها گرفتند تا امنیت جانی تمام نفرات تامین شود و از برگزاری مسابقات خودداری کردند.

اما در ایران که ورزشگاه‌ها از نظر امکاناتی در وضعیت به مراتب پایین‌تری نسبت به ایتالیا هستند، تصمیمات دیگری اتخاذ شده و اکنون چند صد نفر در تماس مستقیم با یکدیگر خواهند بود و به علت نبود دستگاه‌های کنترل و شناسایی افراد آلوده یا مشکوک به بیماری کرونا، خطر ابتلا و انتقال بیماری افزایش می‌یابد.

تا زمان کنترل و کاهش سرعت انتقال بیماری و یافتن راه درمان برای دفع این ویروس، لغو مسابقات یک امر ضروری است و می‌توان از برگزاری غیر ضروری مسابقات خودداری کرد و از رویه کشورهای توسعه یافته برای جلوگیری از انتقال بیماری خودداری کرد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها