کد خبر: 393054
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ ۱۷:۰۸:۰۰
| |

نامه‌ای که ادعای فدراسیون فوتبال درباره شیعی را رد می‌کند

هیات‌رئیسه از رسمیت می‌افتد؟+ نامه

در صورت استعفای یکی دیگر از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال، خطر از رسمیت افتادن این فدراسیون و ورود کمیته انتقالی وجود دارد.

هیات‌رئیسه از رسمیت می‌افتد؟+ نامه
کد خبر: 393054
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ ۱۷:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| جلسه روز گذشته هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال یک نکته بسیار مهم داشت. برگزاری جلسه با 5 عضو و رسمیت نداشتن این جلسه و غیرقانونی بودن مصوبات آن، اما خطرات دیگری نیز پیش روی فدراسیون فوتبال است.

با استعفای علی کفاشیان و مهدی تاج، اعضای هیات‌رئیسه به 7 نفر کاهش یافت. با پذیرفته شدن استعفای محمود شیعی از مدیرعاملی باشگاه پیکان، این عضو هیات‌رئیسه نیز با توجه به اینکه نماینده مدیران عامل در هیات‌رئیسه بود قانوناً از میان اعضا منفک شد تا تعداد اعضا به 6 نفر برسد.

طبق بند یک از ماده 36 اساسنامه فدراسیون فوتبال، جلسات هیات‌رئیسه با حضور اکثریت دو سوم اعضا رسمیت پیدا می‌کند. از آنجایی که تعداد اعضای هیات‌رئیسه باید 9 نفر (رئیس، نواب رئیس اول، دوم و سوم، نماینده مدیران باشگاه‌ها، نماینده هیئت‌های فوتبال و سه کارشناس) باشد، به عبارتی 6 عضو به معنای دو سوم اعضاست. هیات‌رئیسه‌ای که اکنون فقط 6 عضو دارد و غیبت هر کدام از آنها جلسات را از رسمیت می‌اندازد.

غیبت هدایت ممبینی در جلسه هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال یک پیام بزرگ برای فدراسیون فوتبال داشت. نبود او فدراسیون را از رسمیت می‌اندازد و حالا آنها در تلاش هستند هر طور شده محمود شیعی را به هیات‌رئیسه برگردانند. هر چند این اتفاق طبق قانون ممکن نیست و حتی در دعوتنامه ارسال شده برای اعضا نامی از محمود شیعی در میان نبوده و فدراسیون قانوناً او را از میان اعضای هیات‌رئیسه خارج کرده است. حتی خود او در مصاحبه‌ای اعلام کرد دعوتنامه‌ای برای حضورش در جلسه هیات‌رئیسه دریافت نکرده و محمود اسلامیان نیز استعفای او را اعلام کرده بود. نامه زیر نیز این مسئله را تایید می‌کند.

با این حال شب گذشته و پس از مطرح‌شدن این بحث که هیات‌رئیسه رسمیت ندارد، امیرمهدی علوی، سخنگوی فدراسیون فوتبال مصاحبه‌ای انجام داد و با استناد به بند 7 ماده 33 اساسنامه فدراسیون اعلام کرد، اعضایی که از هیات‌رئیسه استعفا بدهند دیگر در جمع اعضا حضور نخواهند داشت و شیعی همچنان عضو هیات‌رئیسه است.

نامه فدراسیون فوتبال

سخنگوی فدراسیون فوتبال در حالی این موضوع را اعلام کرده که یا تمام قانون را بیان نکرده یا تاریخ نه چندان دور فدراسیون را فراموش کرده است. علیرضا رحیمی، مدیرعامل سابق باشگاه سپاهان در دور دوم ریاست علی کفاشیان که با اساسنامه فعلی فعالیت می‌کرد، به عضویت هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال درآمد. استعفای رحیمی از مدیرعاملی باشگاه سپاهان در سال 93 او را قانوناً از میان اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال حذف کرد، درست مشابه اتفاقی که اکنون برای شیعی رقم خورده است. به این دلیل که او نماینده مدیران عامل باشگاه‌هاست و اکنون که مدیرعامل باشگاهی نیست، حضورش در هیات‌رئیسه نیز معنایی ندارد.

فدراسیون فوتبال در تاریخ 4 دی‌ماه 93 در مجمع عمومی اقدام به برگزاری انتخابات برای مشخص شدن جانشین رحیمی در هیات‌رئیسه کرد که در نهایت شهرام دبیری به عنوان عضو هیات‌رئیسه انتخاب شد تا اعضای هیات‌رئیسه به 9 نفر برسد. با این حال حتی اگر سخنگوی فدراسیون فوتبال اعلام کند شیعی همچنان عضو هیات‌رئیسه است، نمی‌تواند مبنای قانونی داشته باشد و در این مورد نمی‌توان قانون را به نفع خود تفسیر کرد.

حالا در این میان، غیبت هدایت ممبینی این ترس را در فدراسیون فوتبال به وجود آورده است که مبادا با استعفای احتمالی او، هیات‌رئیسه از رسمیت بیافتد و دیگر نتواند به فعالیت قانونی خود ادامه دهد. از رسمیت افتادن هیات‌رئیسه به معنای پایان فدراسیون فوتبال است و حتی این امکان وجود دارد از سوی فیفا کمیته انتقالی تشکیل شده و با برگزاری انتخابات فدراسیون به صورت قانونی به رئیس و هیات‌رئیسه جدید واگذار شود.

نه تنها ممبینی، بلکه حرف و حدیث‌هایی نیز درخصوص استعفای لیلا صوفی‌زاده، نایب رئیس سوم فدراسیون فوتبال در میان است. او که کارمند نهاد ریاست جمهوری است، مدت‌ها می‌شود که حضور فعالی در فدراسیون ندارد و فقط گاهی در فدراسیون آفتابی می‌شود. در صورتی که صوفی‌زاده هم پیرو همین حرف و حدیث‌ها استعفایش را عملی کند دیگر امکان ادامه فعالیت فدراسیون با هیات‌رئیسه باقیمانده وجود ندارد.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها