بسکتبال ایران، قدرتی که راه قهرمانی را آموخته است
نسل طلایی بسکتبال ایران، راه قرار گرفتن در قله آسیا را آموخته و الگویی برای نسل آینده شده بود. حضور بهنام یخچالی، ارسلان کاظمی (نخستین ایرانی درفت شده در NBA) نوید نیکتاش، مایک رستمپور و آرون گرامیپور نیز حضور ایران در صدر قاره آسیا را تضمین کرد.
اعتمادآنلاین| فدراسیون جهانی بسکتبال با انتشار مطلبی به بررسی ارتقای ایران از یک تیم میان رده آسیایی به بهترین تیم قاره کهن پرداخته است. در این گزارش آمده است:
در اوایل قرن بیست و یکم و سال 2000 میلادی، سلطه بسکتبال چین بر قاره آسیا کاملاً مشخص بود. چینیها از 13 دوره مسابقات کاپ آسیا در 11 دوره قهرمان شده بودند. آنها به ندرت میباختند و اگر هم این اتقاق میافتاد به اختلافی بسیار کم بود.
پایان سلطه چین بر بسکتبال آسیا، خیلی بعید به نظر میرسید، این در حالی است که یائو مینگ آماده میشد تا در کانون توجه قرار گیرد. در همین حال و در سوی دیگر قاره آسیا، یک مدعی جدید خود را برای گرفتن تاج و تخت از چینیها آماده میکرد.
بهترین نتیجه تیم ملی بسکتبال ایران در دهه 80 و 90 کسب عنوان چهارمی آسیا بود، در حالی که پیش از این همیشه در مکانهای ششم تا دوازدهم قرار میگرفت. درخشش بسکتبال ایران از مسابقات زیر 18 سال آسیا در سالهای 2002 و 2004 آغاز شد. تیم بزرگسالان ایران در آن مقطع زمانی هرگز قادر نبود نتایجی را نوجوانان ایرانی کسب کردند، تکرار کند، اما همین نوجوانان نوید روزهای خوبی را برای تیم ملی بزرگسالان ایران میدادند.
تیم ایران در مسابقات سال 2005 با عملکرد نه چندان درخشان حامد حدادی و آیدین نیکخواه فقید، عملکرد نسبتاً خوبی داشت.
تیم ملی ایران در بازیهای آسیایی 2006 به نخستین مدال خود در 50 سال اخیر رسید و روی سکوی سوم ایستاد. این مدال با حضور بازیکنانی مثل کامرانی، حدادی، افاق، برادران نیکخواه و در کنتر جوانانی مثل اوشین ساهاکیان و امیر امینی با هدایت رایکو تورومن به دست آمد.
تیم ملی لبنان در سال 2007 از حضور بازیکنان شاخصی مثل برایان بشارا، رونی فاهد، فادی الخطیب و جو ووگل سود میبرد که در اوج آمادگی و قدرت بودند. تنها بدشانسی آنها در مسیر قهرمانی، قرار گرفتن مقابل ایران در فینال بود. حدادی در بازی فینال به اعتقاد دراگان راکا، سرمربی لبنان با کسب 31 امتیاز و 10 ریباند، بهترین بازی دوران ورزشی خود را انجام داد. اوج عملکرد حدادی، پرتاب میانه زمین او بود که در ثانیه آخر نیمه نخست وارد سبد لبنان شد. این برای نخستین بار بود که کاپ قهرمانی آسیا به غرب قاره کهن میرفت.
شاهکار ایران در سال 2008 با قهرمانی مجدد در تورنمت قارهای و صعود به جمع 12 تیم المپیکی پس از 60 سال تکمیل شد. پس از این بود که حامد حدادی به NBA رفت و صمد نیکخواه فرصت بازی در لیگ فرانسه را پیدا کرد.
نسل طلایی بسکتبال ایران، راه قرار گرفتن در قله آسیا را آموخته و الگویی برای نسل آینده شده بود. حضور بهنام یخچالی، ارسلان کاظمی (نخستین ایرانی درفت شده در NBA) نوید نیکتاش، مایک رستمپور و آرون گرامیپور نیز حضور ایران در صدر قاره آسیا را تضمین کرد.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید