چرا پرویز مظلومی؟
پرویز مظلومی سالها در فوتبال ایران مربیگری و در تیمهای مختلف از جمله ابومسلم، صباباتری، صنعت نفت، آلومینیوم هرمزگان، مس کرمان و استقلال تهران و همینطور تیم ملی «ب» خدمت کرده است، اما در هیچ مقطعی، سابقه فعالیت و کار برای رده جوانان را نداشته است.
اعتمادآنلاین| سرمربی سابق آبیها بعد از 4 سال استراحت و در اواسط دهه هفتم زندگی خود، هدایت تیم ملی جوانان را بر عهده گرفته که طبق اطلاعات موجود، برای هر دو طرف ریسک بزرگی دارد چرا که در نهایت فدراسیون فوتبال در موفقیتها کنار آن ها خواهد بود و در هنگام شکست هر دو تبدیل به سیبل انتقادات می شوند.
کمیته فنی و مسئولان فدراسیون فوتبال بعد از حدود یک ماه بررسی و تبادل، به اتفاق روی نام پرویز مظلومی، سرمربی سابق تیم ملی جوانان به توافق رسیدهاند و اگرچه هنوز درباره حضور او در تیم ملی به صورت رسمی اطلاع رسانی نشده است، اما هم مظلومی این موضوع را تایید کرده و هم اینکه او یکشنبه در جلسه با مسئولان فدراسیون فوتبال حاضر بود.
این انتخاب سوالاتی را برای هر طرفدار فوتبال مطرح می کند که فدراسیون فوتبال چطور به پرویز مظلومی رسید و چه هدفی را از این انتخاب دنبال می کند؟ آیا این تصمیم حاصل کارشناسی و برنامه ریزی بلند مدت است یا از روی ناچاری صورت گرفته است؟
چندی پیش حمید استیلی، عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال از رایزنی با سرمربیان سابق تیم های مانند منصوریان، پیروانی و ... برای قبول هدایت این تیم سخن گفته بود چرا که آن ها به علت فعالیت در این حوزه شناخت لازم را به فوتبال پایه داشتند اما هیچ یک از این مربیان به علت عملکرد فدراسیون در سال های گذشته و خالی کردن پای مربیان بعد از یک ناکامی و حمایت نکردن تیم های ملی، حاضر به قبول این پیشنهاد نشدند. در نهایت پرویز مظلومی که سابقه زیادی در مربیگری دارد، به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد که سوالاتی را به دنبال داشته است.
پرویز مظلومی در فوتبال ایران نام کوچکی نیست و سابقه دوران مربیگری و به خصوص بازیگری او به حدی است که او را جز اسطورهای استقلال و حتی تیم ملی دانست. او با قبول هدایت تیم ملی جوانان که به قول خودش اصلا درباره مباحث مالی صحبت نکرده و فقط به دنبال موفقیت تیم ملی جوانان است، چند ریسک بزرگ را به جان خریده است که ممکن است به ضرر اعتبار او تمام شود.
چرا مظلومی انتخاب مناسبی برای فوتبال پایه نیست؟
پرویز مظلومی سالها در فوتبال ایران مربیگری و در تیمهای مختلف از جمله ابومسلم، صباباتری، صنعت نفت، آلومینیوم هرمزگان، مس کرمان و استقلال تهران و همینطور تیم ملی «ب» خدمت کرده است، اما در هیچ مقطعی، سابقه فعالیت و کار برای رده جوانان را نداشته است. آیا این نکته مهم، میتواند روی کار مظلومی در تیم ملی جوانان تأثیر منفی بگذارد؟
از طرفی مظلومی از سال 95 تاکنون و به دنبال اخراج از تیم استقلال دیگر روی نیمکت تیمی در لیگ برتر ننشسته است. در شرایطی که برای چهار سال متوالی هیچ یک از 16 مدیر حاضر در لیگ برتر حاضر نشده اند هدایت تیم شان را ولو به طور موقت به مظلومی واگذار کنند، فدراسیون فوتبال از روی چه حساب کتابی او را سرمربی یکی از مهم ترین تیم های پایه کشور کرده است؟
پرویز مظلومی در حالی با 66 سال سن، عهده دار تیم ملی جوانان شده که میانگین سنی مربیان پایه در همه کشورهای توسعه یافته بیش از 50 سال نیست و آن ها به علت نیروی جوانی و انگیزه بالا، وقت زیادی را صرف فعالیت و آموزش به بازیکنان جوان در دو بعد شخصیتی و فنی می کنند و حتی برای رسیدن به این سطح از دانش، دوره های گوناگونی را پشت سر می گذارند.
ناگفته نماند که این انتخاب برای سرمربی سابق استقلال هم خوب نیست چرا تجربه نشان داده فدراسیون نگاهی محترمانه به سرمربیان تیمهای پایه ندارد. در حالی که ویلموتس از 2 میلیون یورو گرفته (حدود 50 میلیارد تومان) و درخواست غرامت 6 میلیارد یورویی (150 میلیارد تومانی) هم کرده، سرمربی سابق تیم ملی جوانان به علت پرداخت نشدن قراردادش کارش را رها کرد.
تصمیمی بحث برانگیز برای جوانان ایران
تیمهای رده سنی فوتبال ایران سالهاست با سوء مدیریت فدراسیون فوتبال به آنچه شایستهاش هستند دست نمی یابند. از تیم امید که نیم قرنی می شود رنگ المپیک را ندیده تا تیمهای نوجوانان و جوانان که نه در برابر قدرت های آسیا بلکه در برابر تیم های درجه چندم آسیایی نیز تحقیر میشوند.
تیم ملی جوانان تا سه ماه دیگر باید به ازبکستان برود و با تیمهای آماده آسیایی که در رده پایه به مراتب از ایران بهتر و جلوتر هستند دیدار کند و در این بین فقط استعداد بازیکنان ایرانی است که به داد فوتبال ایران می آید چرا که در گذشته بیش از اینکه مربیان روی موفقیت تیمها تاثیر بگذارند، این نبوغ ایرانی بوده که موفقیتهای اندکی را رقم زده است.
این قبیل انتخاب ها، میراثی دیگر از فدراسیونی است که بیش از چهار سال قبل به مدیرانی سپرده شده که در این سالها دستاورد مهمی نداشتند و حاصل عملکردشان مجموعهای بدهکار و نا به سامان است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید