حیدر سلیمانی:
پول اسپانسر به داوران نمیرسد
حیدر سلیمانی کارشناس داوری، گفت: اسپانسر روی لباس داوری از 2 کیلومتری دیده میشود ولی پولش به خودِ داوران نمیرسد. درآمدی که از این راه به دست میآید، کجا خرج میشود؟ اگر پول اسپانسری داوری به من داده شود برای پرداخت حقالزحمه و تجهیزات و ایاب و ذهاب داوران یک قِران هم از فدراسیون نمیگیرم.
اعتمادآنلاین| حیدر سلیمانی درباره مشکلاتی که جامعه داوری فوتبال ایران با آن دست و پنجه نرم میکند، اظهار داشت: بزرگترین ایرادی که میتوان به ساختار کنونی فدراسیون فوتبال گرفت، کمیته و دپارتمان داوران است. وقتی در این سیستم یک مقام مسئول وجود ندارد تا به رسانهها و مردم پاسخ بدهد، به همین مقیاس به داوران هم بابت مشکلاتی که دارند پاسخی داده نمیشود. 5 سال پیش به تجهیزات داوران اعتراض کرده و گفته بودم مگر روی پیراهن داوران اسپانسر وجود ندارد که این همه مشکلات مالی و اقتصادی در داوری دیده میشود؟
وی عنوان کرد: اسپانسر روی لباس داوری از 2 کیلومتری دیده میشود ولی پولش به خودِ داوران نمیرسد. درآمدی که از این راه به دست میآید، کجا خرج میشود؟ اگر پول اسپانسری داوری به من داده شود برای پرداخت حقالزحمه و تجهیزات و ایاب و ذهاب داوران یک قِران هم از فدراسیون نمیگیرم. داوران فقط یک تابلو تبلیغاتی برای فدراسیون هستند ولی از این تبلیغ هیچ آوردهای برای خودشان ندارند. حقالزحمه داوران زیر یک میلیون تومان است و نمیتوان درباره آن حرف زد. یک داور برای قضاوت یک بازی دو سه روز وقت میگذارد اما درآمدی ندارد.
این کارشناس داوری گفت: وقتی دو تیم با هم بازی میکنند، از نظر رقم بالای 100 میلیارد بازیکن در زمین حضور دارد ولی این بازی را یک داور 800 هزار تومانی قضاوت میکند. در کشورهای دیگر با داوران قرارداد امضا میشود. قرارداد داوران مثل بازیکنان است و اگر دچار اشتباه شوند از قراردادشان کم میشود. یک داور وقتی برای یک فصل قرارداد امضا میکند همه تلاشش را انجام میدهد تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
سلیمانی با اشاره به اتفاقات دیدار پرسپولیس و ماشینسازی یادآور شد: در بازی پرسپولیس وقتی داوران به رختکن رفتند متوجه شدند که هدست و تجهیزاتشان کار نمیکند و فقط نمایشی بوده است. سؤال اینجاست اگر این تجهیزات خراب است، چرا باید تحویل داور داده شود؟ داوری که به کار تیمی عادت دارد وقتی به یکباره متوجه خرابی تجهیزات میشود تمرکزش از بین میرود.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه رئیس کمیته داوران این است که فکر کند و مدیریت داشته باشد. او باید تصمیم بگیرد و بقیه اجرا کنند. رهبری، سیاستگذاری و مدیریت منابع انسانی از فاکتورهای مدیریت هستند و فریدون اصفهانیان کدام یک از این فاکتورها را دارد؟ او اصلاً هیچ وقت سر جای خودش نیست که به این مسائل فکر کند. او همیشه از این شهر به آن شهر میرود. آیا شخص مدیر نباید برای داوران سیاستگذاری و برنامهریزی کند؟ وقتی در چیدمان داوریها اینقدر ایراد گرفته میشود برای این است که اصلاً شخصی به این چیزها فکر نمیکند.
کارشناس داوری فوتبال ایران یادآور شد: فیفا میگوید اعضای تیم داوری برای یک مسابقه باید از یک کشور باشند تا کار تیمی آنها بیشتر باشد ولی در ایران هر تیم داوری از چند شهر تشکیل میشوند. 6 داور دربی از 6 استان کشور بودند. بحث این است که کسی به این مسائل فکر نمیکند. در کمیته داوران اصلاً چیزی به نام آموزش نداریم، درست است که شرایط کرونایی است ولی آیا نمیشود کلاسها را به صورت وبینار برگزار کرد؟ در این شرایط اصفهانیان فقط مشغول سفرهای استانی است که ظاهراً برای رای جمعکردن در انتخابات فدراسیون انجام میشود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید