کد خبر: 469967
|
۱۴۰۰/۰۱/۰۷ ۱۵:۰۰:۰۰
| |

در ویدئوتیتر «اعتمادآنلاین» ببینید:

جودو در تعلیق

ورزش ایران در فصل پاییز حواشی زیادی را از سر گذراند، اما انتظار جودوکاران ایرانی برای ابلاغ حکم دادگاه CAS شاید مهم‌ترین حاشیه این فصل بود. حکمی که ابلاغ آن بارها به تعویق افتاد و جودوکاران ایران را متحمل ضررهای جبران‌ناپذیری کرد.

حجم ویدیو: 8.18M | مدت زمان ویدیو: 00:02:06 دانلود ویدیو
کد خبر: 469967
|
۱۴۰۰/۰۱/۰۷ ۱۵:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| ورزش ایران در فصل پاییز حواشی زیادی را از سر گذراند، اما انتظار جودوکاران ایرانی برای ابلاغ حکم دادگاه CAS شاید مهم‌ترین حاشیه این فصل بود.

حکمی که ابلاغ آن بارها به تعویق افتاد و جودوکاران ایران را متحمل ضررهای جبران‌ناپذیری کرد.

فدراسیون جهانی جودو در بیست و هفتمین روز از شهریورماه سال 1398 فدراسیون جودوی ایران را تعلیق کرد.

این حکم باعث به جریان افتادن یکی از مهم‌ترین پرونده‌های حقوقی ورزش کشور در دادگاه CAS شد.

هرچند این پرونده می‌توانست در ابتدای سال 99 به سرانجام برسد، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا بررسی آن به ابتدای پاییز موکول شد.

اما چرا فدراسیون جودوی ایران تعلیق و ورزش ایران مجبور به دفاع از خودش در دادگاه حکمیت ورزش شد؟

همه چیز از رقابت‌های جهانی ژاپن آغاز شد؛ جایی که سعید ملایی به خاطر روبه‌رو نشدن با حریف اسرائیلی، مقابل جودوکار بلژیکی تن به شکست داد.

او که خودش را بخت اول قهرمانی در این رقابت‌ها می‌دانست مدیران ورزش ایران را مقصر اصلی این اتفاق اعلام کرد و دیگر به ایران بازنگشت.

ملایی در مصاحبه‌ای با رسانه‌های خارجی عنوان کرد دلیل حذفش از رقابت‌های جهانی فنی نبوده و مسائل سیاسی باعث بروز چنین اتفاقی شده است.

این جودوکار ایرانی در مصاحبه مزبور کمیته ملی المپیک و فدراسیون جودو را متهم کرد که به زور از او خواسته‌اند مقابل حریف خود شکست بخورد.

همین مصاحبه کافی بود تا ماریوس ویزر رئیس فدراسیون جهانی جودو که رابطه نزدیکی هم با بنیامین نتانیاهو دارد دست به کار شود و جودوی ایران را تعلیق کند.

ویزر اعلام کرد ملایی و خانواده‌اش از طرف مقامات ورزشی ایران تحت فشار بودند و همین موضوع هم باعث شکست ملایی برابر ماتیاس کاس بلژیکی شد.

هرچند کمیته ملی المپیک و فدراسیون جودو این صحبت‌های ویزر را تکذیب کردند، اما نتوانستند از تعلیق جودوی ایران جلوگیری کنند.

تعلیق جودوی ایران باعث شد کمیته ملی المپیک و فدراسیون جودو این پرونده را به دادگاه حکمیت ورزش ببرند.

بردن پرونده ایران به CAS شایعاتی مبنی بر تعلیق کل ورزش کشور را به همراه داشت.

شایعاتی که پایه حقوقی محکمی نداشت و خیلی زود تکذیب شد.

مصطفی هاشمی‌طبا، رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی، در این باره به اعتمادآنلاین گفت: «صلاحیت CAS تنها رسیدگی به اختلاف بین ورزشکاران و نهادهای ورزشی است.»

او در ادامه گفت: «این دادگاه نمی‌تواند خارج از موضوع پرونده‌ای که پیش رو دارد رأی صادر کند.»

اگرچه در روز برگزاری دادگاه CAS سه ایرانی علیه فدراسیون جودوی ایران شهادت دادند اما در نهایت این ایران بود که پیروز دادگاه شد.

هرچند ماریوس ویزر و دوستانش در اسرائیل در تدارک آغاز یک دعوای جدید حقوقی علیه جودوی ایران هستند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها