اینبار به عربستان نبازید!
مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در منطقه غرب به پایان رسید و سه تیم از چهار نماینده ایرانی موفق شدند جواز صعود به مرحله حذفی این تورنمنت را به دست بیاورند.
اعتمادآنلاین| پرسپولیس که بهعنوان اولین تیم ایرانی توانسته بود صعودش را قطعی کند، دست آخر با بردن الریان قطر بهعنوان صدرنشین و بهعنوان برترین تیم آسیا از لحاظ امتیازگیری راهی دور بعد شد. استقلال هم که میرفت کارش به اماواگر بکشد، با تک گلی که شیخ دیاباته از روی نقطه پنالتی وارد دروازه الشرطه کرد، توانست مسافر مرحله حذفی شود.
به گزارش شرق، خبر خوب برای شاگردان فرهاد مجیدی، بامداد روز گذشته رقم خورد؛ جایی که دو تیم الدحیل و الاهلی به نتیجه مساوی رسیدند تا استقلال هم بهعنوان صدرنشین به دور بعد برسد.
البته شاید خوشحالترین هواداران در ایران، تبریزیها بودند که در کشوقوسی شبیه به معجزه توانستند به مرحله بعدی برسند. تراکتوریها که بهترین خط دفاعی آسیا را دراختیار داشتند، با وجود آنکه 10 امتیاز اندوخته بودند؛ ولی صعودشان قطعی نبود؛ اما دو نتیجه عجیب و غریب شرایط را برای تراکتوریها مهیا کرد تا بهعنوان یکی از سه تیم برتر دوم راهی مرحله حذفی شوند: اولی تساوی الدحیل و الاهلی در گروه سوم و از آن مهمتر، شکست الهلال عربستان در گروه اول برابر شباب الاهلی امارات بود که باعث شد تفاضل گل تراکتور به عددی برسد که مشکلی برای رسیدن به مرحله بعدی لیگ قهرمانان آسیا نداشته باشد.
دوباره دوگانگی عربستان - ایران
بهاینترتیب به غیر از فولاد که در گروه دشواری گیر افتاده بود و نتوانست صعودش را قطعی کند، سه تیم دیگر ایرانی همچنان در آسیا حضور دارند و باید شهریورماه در دیداری که تک بازی است، به مصاف رقبایشان بروند. اینجا دقیقا همان موضوعی است که میتواند تنشزا شود. پرسپولیس به استقلال تاجیکستان خورده و طبق قرعه از پیش تعیینشده، این تیم تاجیکستانی میزبانی این دیدار را بر عهده دارد.
آنها هم گفتهاند در شهر دوشنبه از فینالیست سال گذشته آسیا میزبانی خواهند کرد. میماند دو نماینده دیگر ایران که هر دو به رقبای عربستانی خوردهاند؛ استقلال به الهلال خورده و تراکتور هم به النصر. طبق قرعه قبلی، استقلال باید از الهلالیها میزبانی کند و تراکتور باید به خانه النصر برود. تا اینجا چیزی برای بروز تنش وجود ندارد؛ ولی مسئله وقتی مهم میشود که رسانههای عربستانی خبر دادهاند که بازی تیمهای ایرانی با نمایندگان عربستان دوباره قرار است در کشور ثالث برگزار شود! به این معنی که حتی با وجود آنکه استقلال بهعنوان میزبان الهلال انتخاب شده، باز این تیم نمیتواند تهران و ورزشگاه آزادی را انتخاب کند و باید کشوری به غیر از ایران را بهعنوان میزبان این رقابت حساس انتخاب کند! این در حالی است که روز گذشته رئیس باشگاه النصر بهشدت نسبت به چنین موضوعی واکنش نشان داده و گفته در جایی به غیر از عربستان از تراکتور میزبانی نمیکند. از طرفی باشگاه النصر وعده داده که برای بازی با تراکتور پای تماشاگرانش را هم به ورزشگاه بکشاند.
انتشار این خبر در شرایطی صورت گرفته که کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از این اولین ضربه را به این دو تیم ایرانی زده و با رد درخواست میزبانیشان برای مرحله گروهی، هم استقلال و هم تراکتور را به عربستان فرستاده تا در این کشور بازیهای گروهیشان را برگزار کنند؛ آنهم بعد از آنکه قریب به پنج سال، هیچ ورزشکار ایرانی و عربستانی در کشورهای متقابل در مسابقات رسمی حضور پیدا نکرده بودند. به عبارت دقیقتر، بعد از آنکه عدهای در تهران از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند، روابط دو کشور عربستان و ایران شکرآب شد و این شکرآبی راهش را به فوتبال هم باز کرد؛ به طوری که عربستانیها از فرستادن همه ورزشکارانشان به ایران سر باز زدند و ایرانیها هم متقابلا به عربستان سفر نکردند.
اما برای این دوره کنفدراسیون فوتبال آسیا به تیمهای ایرانی «تکلیف» کرد که باید به عربستان بروند. مسئولان ایرانی هم اگرچه ابتدا به گونهای رفتار کردند که انگار با این تصمیم مخالفت دارند؛ ولی خیلی سریع سیاست سکوت را در پیش گرفتند تا بالاخره یخ روابط ورزشی دو کشور شکسته شود و این ایرانیها باشند که بعد از سالها برای برگزاری مسابقات ورزشی به عربستان بروند. البته همان زمان این نگرانی وجود داشت که نکند مسئولان ورزش ایران سفر به عربستان را پذیرفته باشند؛ بدون اینکه از AFC تضمین لازم برای سفر ورزشکاران عربستانی به ایران را دریافت کرده باشند؛ اما حالا با شایعه جدیدی که به راه افتاده، به نظر میرسد نگرانیها چندان بیدلیل نبوده است. نکته عجیب ماجرا این است که با وجود رفتن ورزشکاران ایرانی به عربستان، عربستانیها از قرار باز موضوع بازینکردن در ایران به بهانه نداشتن امنیت لازم را بهانه کردهاند و قرار است دوباره AFC را وادار کنند تا میزبانی از ایران گرفته شود. ضرر این تصمیم مستقیما به باشگاه استقلال میرسد؛ تیمی که این روزها در آسیا آماده نشان داده و خودش را برای رسیدن به فینال این رقابتها آماده کرده است.
البته اگر چنین اتفاقی رقم بخورد و بازی استقلال با الهلال به خارج از ایران کشیده شود، ضرر اصلی را مسئولان ورزش
ایران میکنند که در یک بازه زمانی دو بار از عربستانیها شکست خوردهاند: یکی اینکه با دلخوشی واهی مقدمات سفر
تیمهایشان به عربستان را فراهم کردهاند و دیگری اینکه با وجود پیشقدمشدن در این زمینه، دوباره مجبور میشوند زیر بار حرف نهچندان منطقی AFC بروند که از سوی عربستان به آنها دیکته شده است.
این شایعه دست بر قضا، درست در روزی رقم خورده که شهابالدین عزیزیخادم، رئیس جدید فدراسیون فوتبال، با صدور پیامی گفته اجازه نداده تیمهای ایرانی بیرون از زمین فوتبال شکست بخورند. او گفته در این راه از کمک دیپلماسی سود برده است. «از ابزار دیپلماسی بهره بردیم و با سفارتخانهها در تعامل بودیم تا نمایندگان ایران خارج از زمین بازنده نباشند؛ هر جا لازم بود، نیروهای مجرب فوتبال را همراه نمایندگانمان کردیم؛ در بازگشت به درخواستشان برای رعایت پروتکلها احترام گذاشتیم و سعی کردیم همان جایی که خواسته بودند، بهترینها فراهم شود. باز هم تلاش خواهیم کرد تا اعتبار فوتبال ایرانی در قاره کهن تقویت شود». شاید حق با عزیزیخادم باشد؛ ولی زور دیپلماسی خیلی زودتر از چیزی که باید پیشروی او و دیگر مسئولان ورزش ایران قرار گرفته است؛ این بار دیگر باید خودشان انتخاب کنند که میخواهند جلوی حرف زور بایستند یا دوباره برابر عربستانیها در عرصه میزبانی فوتبال شکست بخورند.
دیدگاه تان را بنویسید