کد خبر: 482993
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۵ ۱۱:۳۵:۰۰
| |

زهره هراتیان، رییس ایفمارک:

استفاده از تجربه کنترل کووید-19 لیگ قهرمانان در لیگ ایران

افسر کنترل دوپینگ کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: مواردی را در خصوص کنترل بیماری کووید-19 در برگزاری لیگ قهرمانان آسیا تجربه کردیم و تلاش می‌کنم آن را به عنوان یک الگو برای لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران استفاده کنیم.

استفاده از تجربه کنترل کووید-19 لیگ قهرمانان در لیگ ایران
کد خبر: 482993
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۵ ۱۱:۳۵:۰۰

اعتمادآنلاین| زهره هراتیان، افسر کنترل دوپینگ کنفدراسیون فوتبال آسیا که ریاست مرکز ارزیابی‌های پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران (ایفمارک) را نیز برعهده دارد، اظهار داشت: از زمانی که بیماری کووید 19 شیوع پیدا کرد، تمام ورزش‌ها بعد از دوره قرنطینه‌های طولانی مدت که در اوایل بیماری شروع شده بود. کم کم شروع به فعالیت کردندکه فوتبال در این زمینه پیشگام بود.

به گزارش ایرنا، وی افزود: فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) از همان اوایل پروتکلی تدوین کرد و مسئولیت برگزاری مسابقات را برعهده دستورالعمل‌هایی که توسط وزارت بهداشت هر کشور تدوین می‌شد، گذاشت. مسابقات در هر کشوری که برگزار می‌شود تابع قوانین وزارت بهداشت همان کشور خواهد بود. در لیگ قهرمانان امسال شاهد بودیم که میزبانان شرایط خودشان را داشتند. ولی آن چیزی که مسلم بود این بود که تیم‌ها در یک حباب امنیتی قرار داشتند. یعنی اجازه خروج در جایی که حضور داشتند را نداشتند. فقط باید به محل تمرین می‌رفتند و بر می‌گشتند و در زمان مسابقه هم حضور پیدا می‌کردند.

هراتیان گفت: تقریبا در همه کشورها هر سه روز تست PCR از بازیکنان گرفته می‌شد و شرایط برخورد با موارد مثبت در کشورهای مختلف، متفاوت بود. مثلا در عربستان فرد مثبت بعد از 72 ساعت، اگر 2 تست منفی ارائه می‌داد به فاصله 24 ساعت می‌توانست از قرنظینه خارج شود. اما در امارات باید 10 روز در قرنظینه می‌ماند و بعد از قرنطینه خارج می‌شد. تاییدیه‌های مختلف مختصص قلب و ریه هم باید ضمیمه پرونده پزشکی می‌شد.

افسر کنترل دوپینگ آسیا در ادامه بیان کرد: کنفدراسیون فوتبال آسیا علاوه بر معاینات پیش از شروع مسابقات از تیم‌ها می‌خواست که پیش از ورود به محل برگزاری مسابقات تست‌های منفی PCR را ارائه دهند. همچنین تعداد افسران کنترل دوپینگی که به عنوان پزشک در این مسابقات حضور داشتند را شرح وظایف جداگانه‌ای برای آنها تعریف می‌کرد. به این صورت که نماینده‌ای مختص این بود که فقط شرایط مربوط به کرونای آن تیم را بررسی کند و اینکه در حین مسابقه تمام شرایط را کنترل و تذکرات لازم را به تیم بدهد. همچنین اینکه آیا میزبان شرایط لازم را برای کووید19 آماده کرده است یا نه، نیز بر عهده افسران کنترل دوپینگ بود.

هراتیان در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به تجربه‌ای که در لیگ فوتبال ایران داشتیم. باعث شد که به شخصه با اعتماد به نفس بهتری در مسابقات حضور داشته باشم. احاطه کاملی در حوزه‌های مختلف کرونا و ورزش فوتبال را داشتیم. مواردی نیز در حین انجام برگزاری مسابقات تجربه کردیم و تلاش می‌کنم آن موارد را به عنوان یک الگو برای لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران استفاده کنم. آنچه مسلم است شرایط واکسیانسیون کشورها هم به سمتی می‌رود که امیدوار هستیم، در لیگ آینده بازیکنان حرفه‌ای واکسینه شده باشند که این امر می‌تواند کمک خیلی بزرگی برای برگزاری مسابقات و کنترل شرایط کووید-19 باشد.


اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها