با پول فروش سهام، برای پرسپولیس و استقلال ورزشگاه بسازید
در شرایطی که دولت قصد دارد سهم خود در سرخآبیها را واگذار کند، با کمی گذشت میتواند این دو باشگاه را صاحب ورزشگاهی اختصاصی کند.
پس از ۲۵ بالاخره دولت گامهای عملی در جهت واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس برداشت و با پذیره نویسی در بازار پایه فرابورس، ۱۰ درصد از سهام سرخآبیها را واگذار کرد. نکته بسیار مهم این است که از آنجایی که این واگذاری به روش افزایش سرمایه انجام شده است و با تصمیم دولت، مبلغ فروش این ۱۰ درصد که حدود ۳۵۰ میلیارد تومان است، به حساب سرخآبیها واریز میشود تا بتوانند بخشی از بدهیها خود را بپردازند و تراز مالی خود را مثبت کنند.
به گزارش ایسنا، در این میان اما از سوی سازمان خصوصیسازی اعلام شده که بخشی دیگری از سهام سرخآبیها تا شهریور ۱۴۰۱ واگذار میشود تا سهام دولت در این دو باشگاه به زیر ۵۰ درصد برسد اما هنوز مشخص نیست دولت چه برنامهای برای مبلغ فروش باقیمانده سهام دارد. درباره این موضوع محمد پولادگر معاون وزیر ورزش و جوانان رسما اعلام کرده که مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان از محل فروش سهامباشگاهها تا زیر ۵۰ درصد، به حساب باشگاهها واگذار میشود اما پیگیریهای خبرنگار ایسنا از قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی نشان میدهد دولت فعلا تصمیمی برای این موضوع نگرفته است.
سالهای سال است که دو باشگاه پر هوادار تهرانی ورزشگاهی اختصاصی ندارند و بارها از سوی مدیران این باشگاهها صحبت از این شده که این باشگاهها باید ورزشگاه اختصاصی داشته باشند. در سالهای اخیر صحبت از ساخت ورزشگاه اختصاصی برای پرسپولیس و استقلال رویایی به نظر میرسید چراکه این باشگاهها آنقدر بدهی انباشته داشتند و هزینههای جاری بالایی برای خود تراشیده بودند که عملا پولی برای ساخت ورزشگاه نمیماند اما حالا گویا میتوان متصور شد که بستر ساخت ورزشگاه اختصاصی مهیا است.
دولت قرار است باقیمانده سهم خود در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را بفروشد که با یک حساب و کتاب ساده مشخص میشود که اگر دولت حدود ۴۵ درصد دیگر از سهام خود را واگذار کند تا درصد سهمش به زیر ۵۰ درصد برسد، حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان از فروش این سهام بابت هر باشگاه به دست میآورد. البته که این مبلغ در واقع پول سهم دولت است، باید قاعدتا به حساب دولت واریز شود چون عملا دولت سهم خود را به سهامدار جدید فروخته است اما در این میان میتواند با کمی گذشت قدمی در جهت کمک به این باشگاهها بردارد.
تصور کنید اگر دولت مبلغ فوق را به ساخت ورزشگاهی اختصاصی برای هر یک از این باشگاهها صرف کند و بعد از ساخت، ورزشگاهها را با شرایطی به صورت اقساطی به این باشگاهها بفروشد، عملا قدم مهمی برداشته تا این دو باشگاهها پرهوادار که سالها زیر چتر دولت بودهاند، صاحب ورزشگاهی اختصاصی شوند و به واسطه آن تحولی عظیم در شیوههای درآمدی خود ایجاد کنند.
دیدگاه تان را بنویسید