کد خبر: 607530
|
۱۴۰۲/۰۱/۲۷ ۱۲:۳۵:۴۳
| |

گزارش روزنامه اعتماد از بدهی جدید تاج و همکارانش:

رد پای نایب‌رئیس تاج در جریمه چند صد هزار دلاری فدراسیون!

جریمه جدید ای اف سی برای فوتبال ایران مربوط به زمانی است که نایب رئیس تاج سرپرست فدراسیون بود.

رد پای نایب‌رئیس تاج در جریمه چند صد هزار دلاری فدراسیون!
کد خبر: 607530
|
۱۴۰۲/۰۱/۲۷ ۱۲:۳۵:۴۳

روز جمعه مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال خبر داد که فدراسیون فوتبال کشورمان در سال 2020 به دلیل تقلب در صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های کشور از سوی AFC به پرداخت جریمه نقدی 120 هزار دلاری محکوم شده بود که 40 هزار دلار آن پرداخت و 80 هزار دلارش تعلیقی بود اما به تازگی بار دیگر نامه‌ای از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون فوتبال ارسال شده که به دلیل تقلب دوباره در بحث صدور مجوز حرفه‌ای 200 یا 300 هزار دلار دیگر به خاطر سال 2021 جریمه شده است.

به گزارش روزنامه اعتماد، طبق اعلام تاج فدراسیون فوتبال روز پنجشنبه پاسخ این نامه را داده اما رییس فدراسیون همچنین اظهار داشت: ما تا دیروز وقت داشتیم جواب بدهیم که پاسخ هم دادیم اما خیلی به شخصه امیدی به قبول این جواب ندارم. نباید دوباره تقلب کنیم.

طبق اطلاعات به دست آمده جریمه در نظر گرفته شده برای فدراسیون فوتبال مربوط به زمانی می‌شود که مهدی تاج به دلیل بیماری از ریاست فدراسیون فوتبال استعفا داده بود و حیدر بهاروند نایب‌رییس او به عنوان سرپرست فدراسیون مشغول به کار بود. در سال 2020 طبق روال سال‌های گذشته تیم‌های ایرانی برای حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا 2021 از طریق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای اقدام کردند و فدراسیون وقت با چشم‌پوشی از مشکلاتی که باشگاه‌های ایرانی از لحاظ مالکیتی و مالی داشتند، مجوز حرفه‌ای این باشگاه‌ها را صادر کرد تا آنها بتوانند در لیگ قهرمانان آسیا حضور پیدا کنند. این همان مساله‌ای است که امروز به عنوان تقلب فدراسیون فوتبال مورد توجه ‌ای‌اف‌سی قرار گرفته و به خاطر آن فوتبال ایران با جریمه‌ای بیش از 15 میلیارد تومانی روبرو شده است.

اقدام فدراسیون وقت در شرایطی صورت گرفت که کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت مشخص موارد مورد نیاز را به اطلاع اعضا رسانده بود اما سیستم سنتی و اصطلاحا کدخدامنشی حاکم بر فدراسیون فوتبال که با شلختگی و بی‌انضباطی مالی پیوند خورده بود و تحت تاثیر رسانه و تجمعات هواداری قرار داشت به حساسیت‌های ‌ای‌اف‌سی اهمیتی نداد و نتیجه‌اش شده هزینه گزافی که روی دست فوتبال ایران به جا مانده است.

در زمان ریاست شهاب‌الدین عزیزی‌خادم بر فدراسیون فوتبال دو تیم استقلال و پرسپولیس مثل برخی تیم‌های عربستانی و اماراتی و چینی نتوانستند مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورند. البته سه تیم گل‌گهر، فولاد خوزستان و فولاد سپاهان این مجوز را دریافت کردند. در همان مقطع رییس وقت فدراسیون و روسای کمیته‌های صدور مجوز حرفه‌ای و استیناف تاکید داشتند که با حضور یک شرکت آلمانی مستقل در پروسه‌های صدور مجوز حرفه‌ای برای باشگاه‌ها در کنار ‌ای‌اف‌سی دیگر امکان تقلب یا مدرک‌سازی یا زیر سیبیلی رد کردن مشکلات وجود ندارد و اگر طرف ایرانی دست به تقلب بزند با جریمه‌های سنگین ‌ای‌اف‌سی از جمله جریمه مالی و حذف تیم‌ها از آسیا روبرو خواهد شد. همین شد که با وجود تلاش مقامات وقت فدراسیون سرخابی‌ها از رسیدن به آسیا بازماندند. طبق شنیده‌ها در آن زمان خود فدراسیون نیز جریمه یک میلیارد تومانی برای باشگاه‌هایی که نقص مدارک داشتند در نظر گرفته بود تا اگر فدراسیون به خاطر آنها با جریمه احتمالی روبرو شد این جریمه از همان محل پرداخت شود. 

جالب اینکه برخی اعضای هیات رییسه فدراسیون که هنوز هم در سمت خود هستند با وجود اطلاع از رویه‌های ‌ای‌اف‌سی رییس فدراسیون را مسوول حذف سرخابی‌ها می‌دانستند. در حالی که چند روز پیش احسان اصولی سخنگوی فدراسیون فوتبال اعلام کرد فدراسیون مسوولیتی در قبال حذف قریب‌الوقوع باشگاه استقلال از آسیا ندارد!

البته نباید فراموش کرد که گرچه فدراسیون نمی‌تواند مسائل و مشکلات باشگاه‌ها از قبیل بدهی یا مالکیت مشترک را برطرف کند اما باید در ایفای نقش نظارتی خود اقدام نماید. اتفاقی که در یک سال و نیم گذشته صورت نگرفت. یعنی نه در زمان سرپرستی میرشاد ماجدی و نه در دوره ریاست دوباره مهدی تاج فدراسیون به‌طور کامل پایش را از بحث صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها بیرون کشید! انگار نه انگار که فدراسیون در هر صورت متولی اول و بالاترین مرجع فوتبال در کشور است. فدراسیون در این مدت می‌توانست دست‌کم با تشکیل یک کارگروه ویژه و دادن آموزش‌های لازم در مورد قوانین مالی و الزامات و پیگیری مشکلات تیم‌ها اجازه ندهد شرایط به سمتی پیش برود که تازه دو هفته مانده با موعد مقرر تحویل مدارک باشگاه‌ها کاسه چه کنم چه کنم دستشان بگیرند.  حالا مثل همیشه در زمان سررسید پرداخت جریمه‌ها این سوال مطرح می‌شود که این پول قرار است از کجا پرداخت شود و جواب هم طبیعتا از محل درآمدهای فدراسیون فوتبال نزد ‌ای‌اف‌سی یا فیفاست. در واقع پولی که متعلق به فوتبال و مردم است باید هزینه سهل‌انگاری و شلختگی برخی مدیرانی شود که یا امروز معلوم نیست کجا هستند یا دوباره در جای دیگر و بدتر از آن در همان سیستم سمت گرفته‌اند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها