کد خبر: 643393
|
۱۴۰۲/۰۹/۱۴ ۱۱:۱۰:۴۸
| |

جزئیات شکایت یک میلیارد دلاری از رونالدو؛ اتهام کلاهبرداری به کریس از طریق همکاری با صرافی Binance، سی‌آر‌سِوِن به خاک سیاه می‌نشیند؟

چرا افرادی که NFT‌های کریستیانو رونالدو را خریداری کرده‌اند از او شکایت یک میلیارد دلاری کرده‌اند؟

جزئیات شکایت یک میلیارد دلاری از رونالدو؛ اتهام کلاهبرداری به کریس از طریق همکاری با صرافی Binance، سی‌آر‌سِوِن به خاک سیاه می‌نشیند؟
کد خبر: 643393
|
۱۴۰۲/۰۹/۱۴ ۱۱:۱۰:۴۸

کریستیانو رونالدو پس از تبلیغ توکن غیرقابل تعویض (NFT) خود با صرافی ارزهای دیجیتال Binance در رسانه‌های اجتماعی با شکایت یک میلیارد دلاری دسته‌جمعی در ایالات متحده مواجه است.

به گزارش روزنامه اعتماد و به نقل از نیویورک تایمز، بایننس اخیرا به شهرت خود ضربه زده است. هفته گذشته، Changpeng Zhao، مدیر اجرایی بایننس پس از اعتراف به تخلفات پولشویی از شرکت استعفا داد. وزارت دادگستری ایالات متحده همچنین گفت که بایننس باید 4.3 میلیارد دلار (3.4 میلیارد پوند) جریمه بپردازد و فعالیت‌های مشکوک را به مقامات فدرال گزارش کند. نوامبر گذشته، رونالدو مجموعه‌ای از NFT‌ها را با این شرکت راه‌اندازی کرد که ارزان‌ترین آنها ۷۷ دلار قیمت داشت. یک سال بعد، ارزش آنها حدود یک دلار شده است. شاکیان از این مرد 38 ساله در فلوریدا شکایت کرده‌اند و ادعا می‌کنند که سرمایه‌گذاری‌های زیان‌دهی را تحت‌تاثیر تبلیغات او در رسانه‌های اجتماعی‌‌‌اش برای محصولات Binance انجام داده‌اند.

اتلتیک شکایت 130 صفحه‌ای را بررسی کرد تا ادعاها علیه رونالدو را توضیح دهد و تجزیه و تحلیل کند که چه ماجرایی پشت فعالیت گسترده فوتبالیست‌ها که سرمایه‌گذاری‌های بحث‌برانگیز را تبلیغ می‌کنند وجود دارد.

رونالدو چه کرد؟

رونالدو در نوامبر 2022 اعلام کرد که با بایننس همکاری می‌کند، اما در دادخواست آمده است که این قرارداد چند ماه قبل امضا شده است. بایننس مجموعه NFTهای «CR7» خود را با همکاری شرکت النصر معرفی کرد. NFTها دارایی‌های مجازی مبتنی بر فناوری بلاک‌چین هستند که زیربنای ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین هستند و می‌توانند به عنوان سرمایه خرید و فروش شوند. این دارایی‌های دیجیتال را می‌توان به صورت آنلاین خرید و معامله کرد. ورود به مسابقات با آپشن‌هایی مانند فرصت ملاقات با رونالدو، مرتبط با این بود. درحالی که یک یا دو سال پیش NFT‌ها به عنوان آینده تعامل هواداران در فوتبال به‌طور گسترده تبلیغ می‌شدند، با کاهش ارزش قیمت‌های توکن، این هیاهو تا حد زیادی از بین رفت.

این دادخواست توضیح می‌دهد که چگونه رونالدو بارها نه تنها NFT‌های خود، بلکه همچنین بایننس را به‌طور کلی در صفحات رسانه‌های اجتماعی خود از جمله ماه گذشته تبلیغ کرده است.

این شکایت رونالدو را به چه چیزی متهم می‌کند؟

در این دادخواست ادعا شده است که «هدف اصلی» این همکاری برای رونالدو «کمک به بایننس تلاش برای جلب سرمایه‌گذاران در اوراق بهادار رمزنگاری بایننس از فلوریدا و سراسر کشور» بوده است. همچنین اشاره می‌کند که بایننس در وب‌سایت شخصی رونالدو در بخشی به نام «من با برندهایی کار می‌کنم که به آنها اعتقاد دارم» فهرست شده است. سرمایه‌گذاران ادعا می‌کنند که رونالدو مسوول از دست دادن پول‌شان است، زیرا به گفته آنها، این واقعیت که او مجموعه NFT مشترک خود را با بایننس تبلیغ می‌کرد، آنها را گمراه کرد تا تصور کنند سایر دارایی‌های رمزنگاری موجود در این پلتفرم امن هستند. درحالی که آنها ادعا می‌کنند که این‌طور نبوده است. آنها می‌گویند رونالدو این را می‌دانست یا باید می‌دانست و در تبلیغ بایننس، آن هم بدون اینکه فاش کند برای انجام این کار چقدر دستمزد دریافت می‌کند، دست به «اقدامات ناعادلانه و فریبنده» زده است. آنها رونالدو را به یک کمپین تبلیغاتی و تبلیغاتی «پایدار و تهاجمی» متهم می‌کنند که در ثبت‌نام کاربران جدید «بسیار موفق» بوده است. آنها می‌گویند: «دلیل اصلی سرمایه‌گذاری ما او بود.» در این دادخواست آمده: «پس از انتشار عمومی خبر مجموعه NFT جدید رونالدو با بایننس، جست‌وجوهای آنلاین برای عبارات جست‌وجوی مرتبط با NFT افزایش یافت، ازجمله افزایش 500 درصدی جست‌وجوها با استفاده از کلمه کلیدی «Binance». این دادخواست استدلال می‌کند که وقتی کاربران برای دسترسی به NFTهای رونالدو و مزایای مربوط به آن در بایننس ثبت‌نام کردند، احتمال بیشتری داشت که برای مقاصد دیگر در بایننس سرمایه‌گذاری کنند. این شامل خرید توکن‌های ارز دیجیتالی می‌شود که به‌طور رسمی توسط تنظیم‌کننده‌های مالی تنظیم نشده بودند. بنابراین آنها از رونالدو برای غرامت یک میلیارد دلاری شکایت می‌کنند. در این دادخواست همچنین آمده است که با توجه به منابع مالی گسترده رونالدو برای دریافت مشاوره، «او باید از نگرانی‌های بالقوه در مورد فروش اوراق بهادار رمزنگاری ثبت نشده بایننس اطلاع پیدا می‌کرد» بنابراین ممکن است در کلاهبرداری نقش داشته باشد.

اوراق بهادار ثبت نشده چیست؟

در این شکایت آمده است: «از طریق تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی، جمع‌آوری NFT و سایر فعالیت‌های تبلیغاتی، آقای رونالدو شخصا در بایننس و در فروش اوراق بهادار ثبت‌نشده شرکت کرده و به آن کمک کرده است.» این مفهوم از اوراق بهادار ثبت نشده بخش عمده‌ای از دعوی را تشکیل می‌دهد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) می‌گوید دارایی‌هایی مانند ارزهای دیجیتال را می‌توان «اوراق بهادار» در نظر گرفت؛ به عنوان دارایی‌های مالی قابل معامله، بنابراین افراد مشهوری که آنها را تایید می‌کنند باید از قوانین ایالات متحده پیروی کنند. در 8 ژوئن 2023، ‌گری جنسلر، رییس SEC، گفت که توکن‌های ارزهای دیجیتال «اوراق بهادار کلاسیک» هستند. این بدان معناست که توکن‌ها باید به‌طور کلی به ثبت برسند. این مورد در خصوص محصولات رمزنگاری بایننس صدق نمی‌کند. شاکیان ادعا می‌کنند از طریق حساب اینستاگرام رونالدو با چنین چیزی مواجه شدند، زیرا برای آنها تبلیغ می‌شد. اکنون شواهد نشان می‌دهد که کلاهبرداری بایننس تنها از طریق عرضه و فروش اوراق بهادار ثبت‌نشده نمی‌توانست چنین گردش مالی داشته باشد. گفته شده رسیدن به چنین اتفاقی تنها با کمک مشتاقانه برخی از ثروتمندترین، قدرتمندترین و شناخته‌شده‌ترین سازمان‌ها و افراد مشهور در سراسر جهان، درست مانند متهم، ممکن بوده است. این دادخواست می‌گوید تاثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی مانند رونالدو با «هایپ کردن این اوراق بهادار ثبت‌نشده»، نقش مهمی در ظهور بایننس ایفا کردند.

بعد از این چه خواهد شد؟

جما فلیت‌وود، وکیل متخصص دارایی‌های دیجیتال در JMW Solicitors، می‌گوید که اکنون مراحل دادگاه به او ارایه شده است، رونالدو این فرصت را خواهد داشت که پاسخ دهد. فلیت‌وود می‌گوید: «رونالدو احتمالا با مشاوران حقوقی‌اش بحث خواهد کرد که آیا این ادعا دارای ارزش قانونی است، دفاع او چگونه خواهد بود و آیا باید پیشنهادی برای حل و فصل پرونده ارایه دهد یا خیر.» با توجه به میزان خسارت ادعا شده، به احتمال زیاد حل و فصل این پرونده در مراحل اولیه برای او دشوار خواهد بود و بنابراین این موضوع می‌تواند درنهایت به دادگاهی برسد که در آن طرفین ملزم به ارایه علنی مدارک در مورد پرونده باشند.

آیا موارد مشابه دیگری وجود دارد؟

اسطوره بسکتبال شکیل اونیل در دو شکایت جداگانه متهم به تبلیغ اوراق بهادار ثبت‌نشده به عنوان بخشی از قرارداد حمایت مالی با صرافی ارزهای دیجیتال FTX شد. فلیت وود می‌گوید اونیل و رونالدو تنها نیستند. او می‌گوید: «پرونده‌های مشابهی علیه اسطوره بوکس، فلوید می‌ودر، همراه با دی‌جی خالد، تهیه‌کننده موسیقی، به دلیل عدم افشای دریافتی بابت تبلیغ عرضه اولیه سکه (ICO) مطرح شده است. می‌ودر و خالد قبلا این ادعاها را با حدود 750000 دلار تسویه کردند. رونالدو ممکن است به‌طور مشابه برای جلوگیری از محاکمه عمومی، تشدید هزینه‌های قانونی و زمان قابل توجهی که برای آماده‌سازی پرونده‌های دادگاه صرف می‌شود، تلاش کند تا دعاوی مطرح شده علیه خود را حل و فصل کند.

تصویر بزرگ‌تر چیست؟

طی چند سال گذشته، شرکت‌های ارز دیجیتال با بسیاری از بازیکنان فوتبال و باشگاه‌ها برای تبلیغ محصولات خود کار کرده‌اند. کارشناسان می‌گویند این به این دلیل است که فوتبال ارزان‌ترین راه برای تبلیغات در سراسر جهان برای جوانان که به‌طور خاص به فوتبال و ارزهای دیجیتال علاقه دارند، است. به رغم هیاهوهای زیاد بعد از اینکه قیمت ارزهای دیجیتال در همه‌گیری شروع به رونق کرد و باعث شد برخی افراد خیلی سریع ثروتمند شوند، اکنون اوضاع بسیار آرام به نظر می‌رسد. قیمت توکن‌ها به‌شدت کاهش یافته است و باشگاه‌ها و بازیکنان برتر شاهد کاهش ارزش توکن‌هایی بوده‌اند که تبلیغ می‌کنند. جالب است که تعداد کمی از فوتبالیست‌ها هنوز محصولات ارزهای دیجیتال را در رسانه‌های اجتماعی خود تبلیغ می‌کنند. اما دو نفر از بازیکنانی که هنوز این کار را انجام می‌دهند، رونالدو و لیونل مسی هستند که چندین شرکت ارزهای دیجیتال را تبلیغ کرده‌اند. با توجه به موفقیت آنها در زمین، بعید است که به پول نیاز داشته باشند، اما به هر حال این کار را انجام دهند. این دو مرد بیشترین فالوور را در اینستاگرام در جهان دارند. این درحالی است که بازیکنان دیگر کمتر ارزهای دیجیتال را تبلیغ می‌کنن، زیرا شهرت این صنعت ضربه جدی خورده است. هیچ پیشنهادی وجود ندارد که تبلیغات مسی غیرقانونی باشد، اما هر کسی که دارایی‌های رمزنگاری شده را تبلیغ می‌کند با علاقه این پرونده را دنبال می‌کند تا ببیند دادگاه‌های ایالات متحده در مسوولیت افرادی که چنین چیزهایی را تبلیغ می‌کنند چه می‌گوید. حتی اگر محصولی که آنها تبلیغ می‌کنند بدون مشکل باشد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها