کد خبر: 667105
|
۱۴۰۳/۰۴/۲۳ ۱۱:۴۵:۴۲
| |

کمیته پناهندگان فدراسیون تکواندو در‌خصوص حذف علیرضا عباسی:

به لحاظ زبان انگلیسی مشکل داشتیم و کمی هم خسته شده بودیم!/ IOC به خاطر مسائل سیاسی با ایران ورزشکار افغانستانی را خط زد

مسوول کمیته پناهندگان فدراسیون تکواندو در مورد حذف ورزشکار افغانستانی تیم پناهجویان به دلیل سهل انگاری اداره اتباع ایران توضیحاتی ارائه کرد.

به لحاظ زبان انگلیسی مشکل داشتیم و کمی هم خسته شده بودیم!/ IOC به خاطر مسائل سیاسی با ایران ورزشکار افغانستانی را خط زد
کد خبر: 667105
|
۱۴۰۳/۰۴/۲۳ ۱۱:۴۵:۴۲

روزبه  دلاور| همین چند روز قبل با علیرضا عباسی تکواندوکار افغانستانی که عضو تیم پناهندگان در ایران است و توانسته بود سهمیه المپیک کسب کند، گفت‌وگو کردیم.

به گزارش روزنامه اعتماد، عباسی گفت سهمیه المپیک را از دست داده و دلیلش هم سهل‌انگاری اداره اتباع بوده است. با این حال سیدصادق هاشمی، مسوول کمیته پناهندگان فدراسیون تکواندو در تماس با روزنامه اعتماد این موضوع را رد کرد و توضیحاتی را ارائه داد که در ادامه می‌خوانید. گفتنی است درنهایت و با درنظر گرفتن صحبت‌های دو‌طرف قضاوت با مردم کشورمان باشد.

 

سمت شما در اداره اتباع مختص به تکواندو است؟

بله؛ البته به سایر رشته‌ها هم اگر بخواهند کمک می‌کنم!

توضیح شما در‌خصوص علت کنار گذاشتن علیرضا عباسی از المپیک چیست؟

پروسه ورزشی در بخش پناهندگان به این شکل است که با هماهنگی سازمان ملل و IOC در جهت رشد ورزشکاران پناهنده با روسای فدراسیون‌های جهانی و ورزش‌های المپیکی هماهنگی‌هایی به عمل می‌آید تا کمکی به بازیکنان پناهنده در سطح کشورها انجام بدهند. در ایران، فدراسیون تکواندو در این قضیه پیشگام شد. از سال ۱۴۰۰ بنده را هم به این سمت انتخاب کردند و سعی کردم بیشترین خدمات را برای ورزشکاران ‌پناهنده داشته باشیم. درباره علیرضا عباسی که پرسیدید در سال ۲۰۲۱ درخواست پناهندگی او را به دلایلی رد کرده بودیم و او برای مدت کوتاهی جذب تیم‌ ملی افغانستان شده بود و او را دراختیار نداشتیم، اما از حدود ۸ ماه قبل که خواست با تیم پناهندگان کار کند ما مجوزش را گرفتیم و فرستادیم‌ فدراسیون جهانی و آنها هم تایید کردند و مجوز حضورش را برای کسب سهمیه المپیک در چین صادر کردند، منتها بحث سر این بود که تایید‌کننده جایگاه پناهندگی دست IOC و دفتر UN در ژنو هست. در مسابقات فدراسیون جهانی مشکلی نداشتیم اما برای المپیک ‌مشروط بر این بود که IOC و کمیساریای عالی در ژنو موافقت کنند، اما بعد از اینکه عباسی به عنوان بازیکن پناهنده در چین انتخاب شد تاییدش از طرف فدراسیون جهانی را برای ما ارسال کردند اما باز هم مشروط بر موافقت آن دو نهاد بود تا در لیست قرار بگیرد. حالا در یک فاصله زمانی چه مکاتباتی بین این دو نهاد با دفتر کمیساریای عالی در تهران شده بود از اصل آن ‌خبر ندارم اما در کل آنها جایگاه‌ پناهندگی ایشان را در آن زمان تایید نکرده بودند. در اصل، کم‌کاری از IOC و دفتر کمیساریا در ژنو و تاحدودی دفتر un در تهران است چون هیچ‌گونه استعلامی از ما و اداره اتباع گرفته نشد. آن زمان از دفتر اتباع استعلام گرفته نشد، چون اگر استعلام می‌گرفتند مثل الان که تایید کردند‌ جایگاه پناهندگی عباسی را تایید کردند آن زمان هم این اتفاق می‌افتاد. ایشان باتوجه به اینکه پاسپورت داشته متاسفانه تاییدش نکردند و استعلام‌ به همین صورت انجام شد تا از لیست بازیکنان پناهنده حذف شوند!

عباسی گفته نامه‌نگاری کمیته بین‌المللی المپیک با سازمان اتباع بی‌پاسخ مانده و همین مساله باعث کنار گذاشتنش شده.

هیچ درخواستی داده نشده بود که بخواهند به‌موقع جواب بدهند. ما وقتی دیدیم ‌کلا اسم ایشان حذف شده و‌ حدس‌مان بر این بود که از دفتر un در تهران استعلاماتی گرفته شده باشد یک ابتکاری به خرج دادیم و از دفتر اتباع در تهران که همان سازمان ملی مهاجرت است، درخواست دادیم که این موضوع را تایید کنید و نامه رسمی را بزنید تا مشکل حل شود. این کار را انجام دادند و دفتر un هم به دفتر ژنو و دفتر ژنو به IOC اعلام کردند اما IOC می‌گوید چون از قبل چیزی مکتوب دست ما نبوده و اعلام کرده بودیم که ایشان نمی‌تواند پناهنده باشد از طرف دیگر فدراسیون جهانی کارهای بازیکن جایگزین را انجام داده بود. ما نمی‌توانیم در کار فدراسیون جهانی دخالت کنیم! من فکر می‌کنم ‌داستان مقداری سیاسی شد!

از چه لحاظ؟

چون حضور بازیکن پناهنده که رشد یافته جامعه ایرانی باشد برای آنها قابل هضم نبود! اصلا در فکرشان ‌نمی‌گنجد چنین بازیکنی از ایران به عنوان ‌پناهنده شرکت کند با وجود اینکه حدود ۸، ۹ تا از بازیکنان پناهنده در المپیک ‌از ایران هستند. این برای آنها ‌غیرباور است و سیاست‌هایی که دارند برای‌شان جالب نیست که‌ از ایران چنین اتفاقی رخ بدهد. کمرنگش کردند! اگر دانش‌آموزی شاگرد مدرسه در حد‌ ممتاز باشد مسوولان مدرسه دنبال این هستند که آن بچه به جایگاه بالاتری برسد در باشگاه هم اگر بازیکنی که تمرین می‌کند استعداد خوبی داشته باشد از طرف مربی حمایت می‌شود تا جایگاه بهتری داشته باشد. باتوجه به عملکردی که آقای عباسی در انتخابی المپیک داشت انتظار عملکرد شتابزده از IOC نداشتیم! حتی‌الامکان انتظار داشتیم ‌آنها یک تماس مستقیم با عباسی می‌گرفتند و به او می‌گفتند ما به چنین چیزی نیاز داریم تا حداقل به او کمک کنند تا در المپیک موفق باشد اما تماسی نگرفتند که بماند به 12 -10 تا ایمیل ما هیچ‌گونه جواب روشنی ندادند! آنها فقط گفتند از نظر ما پناهنده نیست و جایگاهش به ورزشکار دیگری داده شده و کاری نمی‌شود کرد. ما هم با خبرگزاری‌های بین‌المللی در تماس نبودیم و به لحاظ زبان انگلیسی هم مشکلاتی دخیل بود هرچند سعی کردیم اخبار را انتقال بدهیم ‌اما آخرین ایمیل سازمان جهانی این بود که از دست ما خارج است و IOC نظر نهایی را داده و این نهاد هم از هیچ جا دستور نمی‌گیرد. تا حدودی ما هم خسته شدیم و دیگر نمی‌شود ادامه داد!

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها