کد خبر: 682637
|
۱۴۰۳/۰۸/۱۲ ۱۶:۵۴:۰۲
| |

نایب رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی بعد از موفقیت در بحرین:

پسران مدال‌آور از سربازی معاف می‌شوند، همه مدال‌آوران بدون کنکور به دانشگاه می‌روند/ تعداد زیادی نخبه ورزشی به فدراسیون‌ها معرفی کردیم

نایب رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی بعد از موفقیت ورزشکاران‌ کشورمان در المپیک دانش‌آموزی بحرین به «اعتمادآنلاین» خبر داد پسران و دختران مدال‌آور می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند و پسران هم از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

پسران مدال‌آور از سربازی معاف می‌شوند، همه مدال‌آوران بدون کنکور به دانشگاه می‌روند/ تعداد زیادی نخبه ورزشی به فدراسیون‌ها معرفی کردیم
کد خبر: 682637
|
۱۴۰۳/۰۸/۱۲ ۱۶:۵۴:۰۲

بازی‌های المپیک دانش‌آموزی ۲۰۲۴ در شهر منامه پایتخت بحرین با حضور نمایندگان ۷۱ کشور جهان در ۲۲ رشته ورزشی برگزار شد. این رقابت‌ها هر ۲ سال یک بار پیگیری می‌شود و کاروان دانش آموزی 110 نفره در قالب ۱۲ تیم و ۸ رشته ورزشی به این رقابت‌ها اعزام شد.

به گزارش اعتمادآنلاین، کاروان دانش‌آموزی کشورمان در این رقابت‌ها توانست در میان ۷۲ کشور شرکت کننده از سراسر جهان بالاتر از کشورهایی چون اوکراین، آمریکا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین، نیجریه، هلند، ایتالیا، بلژیک، انگلیس و سایر کشورهای مدعی با کسب ۲۶ مدال طلا، 9 مدال نقره و ۱4 مدال برنز و مجموع ۴۷ مدال جایگاه پنجم جهان را از آن خود کند. در این رقابت‌ها، کشورهای برزیل، چین، چین تایپه و رومانی به ترتیب توانستند جایگاه اول تا چهارم را به خود اختصاص دهند.

دکتر نرگس تقی‌زاده نایب رئیس فدراسیون دانش‌آموزی درباره برگزاری این رقابت‌ها به اعتمادآنلاین گفت: المپیک دانش‌آموزی از سال 1974 آغاز شد و هر دو سال یک بار در سطح جهان برگزار می‌شود. رده سنی ورزشکاران 15 تا 18 سال که دانش‌آموز باشند در این مسابقات شرکت می‌کنند. ایران برای اولین بار بود که کاروان به مسابقات اعزام کرد. ما در این دوره یک کاروان 110 نفره به مسابقات اعزام کردیم. نخستین بار در سال 2018 با یک تیم کشتی آزاد و فرنگی در رقابت‌ها حاضر شدیم و مقام هشتم جهان با 13 طلا نصیب ایران شد. ولی امسال اولین حضور کاروان 110 نفره ایران بود که دانش‌آموزان ایرانی تقریبا به صورت برابر از نظر تعداد دختران و پسران به بحرین اعزام شدند. یعنی ما سعی کردیم از لحاظ جنسیتی هم عدالت را رعایت کنیم و به تعداد برابری از دختران و پسران‌ فرصت دهیم. در این کشور 81 ورزشکار داشتیم و 17 نفر مربی و 5 نفر عوامل اجرایی.

معاون کاروان اعزامی ایران به بحرین ادامه داد: در مورد اهمیت این رقابت‌ها بگویم که تمام کشورهای صاحب نام در ورزش برنامه مدونی برای حضور در این مسابقات دارند. آنها از قبل برنامه‌ریزی می‌کنند. همینطور کوالیفیکیشن حضور در مسابقات المپیک جوانان برای برخی از رشته‌ها مثل تیراندازی با کمان یا شنا از همین مسابقات المپیک دانش‌آموزی بود. دیگر مسابقات کسب سهمیه‌ نداریم. سهمیه‌ها از این رقابت‌ها کسب می‌شد.

257-2.V

خانم تقی‌زاده در پاسخ به این سوال که نحوه انتخاب دانش‌آموزان به چه صورت بوده توضیح داد: دانش اموزان با توجه به علاقه‌شان در مدرسه با کمک راهنمای معلمان رشته ورزشی مورد علاقه خودشان را انتخاب می‌کنند. مسابقات بین کلاسی و درون مدرسه‌ای داریم. دبیر ورزش این مسابقات را برای آنها برگزار می‌کند و سپس وارد مرحله منطقه‌ای می‌شوند و سپس استانی و در نهایت به مسابقات کشوری می‌رسند. ما هر سال دو بار، یکی در دهه فجر و یکی تابستان مسابقات کشوری داریم. تابستان سال گذشته و دهه فجر 15 هزار دانش‌آموز نخبه ورزشی آمدند در مسابقات ما شرکت کردند و تیم‌های ملی از دل این مسابقات انتخاب شدند. البته فدراسیون‌های ورزشی هم از نظر فنی ما را حمایت می‌کنند و تقریبا در انتخاب تیم‌ها مشورت فنی از آنها گرفته می‌شود.

او تصریح کرد: ما نظارت داریم روی مسابقات. کلا برگزار کننده مسابقات، فدراسیون ورزشی دانش‌آموزی هست که ما ذیل معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پروش هستیم.

با توجه به علاقمندی دانش‌آموزان مخصوصا پسر به فوتبال در مدراس نبود نام این رشته بین رشته‌های اعزامی سوال برانگیز بود. مقام فدراسیون دانش‌آموزی درباره چرایی این اتفاق به اعتمادآنلاین گفت: ما 35 رشته آموزشگاهی داریم و اگر بخواهیم هر 35 رشته را اعزام کنیم هم از نظر اعتباری هم اینکه بعضی از رشته‌های آموزشگاهی به صورت مجزا و خارج از المپیک دانش‌آموزی برگزار می‌شود دچار مساله می‌شویم. فوتبال زیر نظر فدراسیون فوتبال مدارس آسیا که بنده هم نایب رئیسش هستم برگزار می‌شود. فوتبال هر ساله مسابقات جهانی مدارسش جدا برگزار می‌شود. برخی از رشته‌هایی که بچه‌ها را به مسابقات جهانی‌شان اعزام کردیم، مثل والیبال که در اردیبهشت امسال رفتند در مسابقات صربستان قهرمان جهان شدند، را از این فهرست کنار گذاشتیم یعنی تصمیم گرفتیم رشته‌هایی را که به مسابقات جهانی نرفتند را اعزام کنیم که همه بچه‌ها در همه رشته‌ها بتوانند تجربه جهانی و حضور در عرصه بین‌المللی داشته باشند.

257-3.V

از خانم دکتر پرسیدیم برای درس بچه‌ها مشکلی پیش نمی‌آید؟ ایشان پاسخ داد: اینها در ماموریت ورزشی هستند. هم مربیان و هم دانش‌آموزان. ولی خب با تمامی معلمان‌ و مدارسان هماهنگ شده که ان‌شالله زمانی که در اردو هستند از نظر درسی عقب نیفتند.

بحث مهمی که در مورد استعدادهای ورزشی مطرح است رسیدن آنها به سطح بزرگسالی و تیم‌های ملی است. نایب رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی در مورد برنامه‌ها برای هدر نرفتن این استعدادها و رسیدن‌شان به مدارج بالاتر گرفت: ما مخاطبمان 18 میلیون دانش‌آموز است که در 120 هزار مدرسه کشور مشغول تحصیل هستند. ما هم برای فعالیت‌های ورزشی‌شان را برنامه‌ریزی می‌کنیم. فدراسیون ورزشی دانش‌آموزی را ما یک فدراسیون ورزشی صرف نمی‌دانیم. ما متولی اصلی ورزشی زیر 18 سال در کشور هستیم. از تمام نهادهای متولی این امر خواهش می‌کنیم و استقبال می‌کنیم که بیایند و فدراسیون دانش‌آموزی آموزش و پرورش را برای برگزاری مسابقات و توسعه ورزش بین دانش‌آمووزان همراهی کنند. تنها نهاد متولی هم نیستیم. بنابراین باید وزارت ورزش، صداوسیما، استانداری‌ها، شهرداری‌ها، وزارت کار برای اینکه در آینده برای کار بچه‌ها کمک کنند تا وارد بازار کار شوند، نیروهای مسلح برای اینکه از سربازی معاف شدند، وزارت علوم برای اینکه زمینه تحصیلشان فراهم شود و... . یک پروسه استعدادیابی فقط برای کشف یک استعداد نیست. برای پرورش و نگه‌داشت اینها هم باید برنامه داشته باشیم. البته ما بچه‌ها را شناسایی می‌کنیم و نخبه‌ها را به فدراسیون‌های ملی معرفی می‌کنیم. سال گذشته 1800 نفر نخبه ورزشی به صورت رسمی به فدراسیون‌های ملی کشور برای غنی‌سازی تیم‌های ملی معرفی شدند که امیدواریم آنجا هم مراحل مختلف پیشرفت از نظر تکنیک و تاکتیک و روانشناختی به صورت تخصصی برای هر رشته در فدراسیون انجام شود. از وزارت ورزش و وزیر محترم جناب آقای دنیامالی برای حمایت‌های ارزنده‌شان از المپیک دانش‌آموزی که به صورت هوشمندانه در آخرین لحظات فدراسیون دانش‌آموزی را همراهی کردند و باعث شدند این کاروان به رقابت‌های جهانی بحرین برود بسیار تشکر می‌کنم.

این مقام مسوول در ادامه به پاداش و جوایزی که برای دانش‌آموزان مدال‌آور در نظر گرفته شده اشاره کرد و گفت: پاداش‌هایی در نظر گرفته شده توسط وزیر آموزش و پرورش. ایشان در بدرقه تیم‌‌های ملی قول دادند که از تمام بچه‌هایی که مدال کسب کردند تقدیر می‌شود و پاداش داده می‌شود. علاوه بر پاداش نقدی که برای دانش‌آموزان در نظر گرفته تمامی مدال‌آوران کاروان ایران در المپیک دانش‌آموزی بدون کنکور وارد دانشگاه فرهنگیان خواهند شد و پس از 4 سال که فارغ‌التحصیل شدند یک معلم تربیت بدنی با سابقه 4 ساله هستند. پسران دانش‌آموز هم از معافیت سربازی برخوردار خواهند شد.

به شوخی از دکتر تقی‌زاده پرسیدیم دانش‌آموزان مدال‌آور نمی‌توانند رشته پزشکی بخوانند؟ ایشان جواب داد: نه (با خنده). دانشگاه فرهنگیان تحصیل می‌کنند و همکار ما می‌شوند.

مقام فدراسیون ورزش دانش‌آموزی در پایان به ملاقات کاروان دانش‌آموزان با رهبری و پیام‌های تبریک مقامات کشور اشاهر کرد و گفت: ما همین الان خدمت مقام معظم رهبری بودیم. فردای روزی که به کشور برگشتیم بچه‌ها خدمت آقا رسیدند. بچه‌ها از این دیدار بسیار خوشحال هستند و بسیار انگیزه گرفتند. تبریک رئیس جمهور عزیز و رئیس محترم مجلس و وزیر محترم ورزش و وزیر محترم آموزش و پرورش و معاونان همه دانش‌آموزان و مربیان که در کاروان حضور داشتند را خوشحال کرده است. این باعث ایجاد انگیزه در جامعه 18 میلیونی دانش‌آموزی شده است. جامعه‌ای که بیس اصلی کشور است. در المپیک و المپیک جوانان این دانش‌آموزان هستند که تیم‌های ملی ما را تشکیل خواهند داد و این باعث توسعه ورزش کشور خواهد شد.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها