جعبه سیاه فوتبال ایران در خیابان سوم سئول باز می شود!/ یک اثر فوتبالی در جشنواره سینما حقیقت
یک اثر سینمایی در جشنواره سینما حقیقت قرار است رازهای فوتبال ایران پس از انقلاب را فاش کند.
25 اثر راه یافته به بخش ملی جشنواره سینماحقیقت معرفی شدند که در میان آنها یک اثر فوتبالی به چشم میخورد: خیابان سوم سئول؛ از داریوش مصطفوی تا مهدی تاج به کارگردانی و تهیهکنندگی محمودرضا رضایی.
به گزارش روزنامه اعتماد، حضور این اثر فوتبالی در بخش ملی جشنواره سینماحقیقت کنجکاوی اهالی فوتبال را در دو روز گذشته به دنبال داشته است. مخصوصا اینکه کارگردان اثر محمودرضا رضایی، مدیر رسانهای پیشین تیم ملی است.
رضایی از کارگردانهای سینما و تلویزیون است که احتمالا اکثر ایرانیها او را با سری نخست «مردان آهنین» در دهه 80 به یاد میآورند. رضایی از زمان حضور داریوش مصطفوی در فدراسیون فوتبال به عنوان مدیاآفیسر و مستندساز همواره همراه تیم ملی بوده و به نوعی جعبه سیاه فوتبال ایران به حساب میآید.
نام این اثر از روی محل ساختمان فدراسیون فوتبال گرفته شده است. ساختمان فدراسیون که توسط محمد دادکان خریداری شده بود در خیابان سوم سئول واقع شده است. انتخاب این نام احتمالا به این معناست که قرار است آنچه در این راهروها و تاریکخانههای این ساختمان در سالهای گذشته رخ داده، روایت شود.
رضایی در مورد فیلمی که ساخته به جوانآنلاین گفته است: از سال ۱۹۹۶ میلادی و مقدماتی جام جهانی فرانسه درباره تیم ملی مستندها و برنامههایی میساختم که به شکل مختلف پخش میشدند ولی بیشتر جنبه گزارشی داشتند و مثلا حضور ایران را روایت میکردند و از یک جایی به بعد تصمیم گرفتم که باید یک فیلم منسجم بسازم. وی ادامه داد: تصمیم گرفتم یک فیلم منسجم از کل فوتبال ایران و حضور در جام جهانیهای مختلف بسازم و به دنبال یک نخ تسبیح بودم و در نهایت تصمیم گرفتم با توجه به روسای ادوار مختلف فدراسیون فوتبال که در صعود ایران به جام جهانی نقش داشتند، این مستند را پیش ببرم. با این حساب مستند «خیابان سوم سئول» از ریاست داریوش مصطفوی تا مهدی تاج را در بر میگیرد و فیلمبرداری آن هم در جام جهانی قطر ۲۰۲۲ به پایان رسید. کارگردان مستند «خیابان سوم سئول» درباره پروسه تولید این مستند توضیح داد: تماشا، جستوجو و پیدا کردن قصه از بین چند هزار راش که بیش از ۹۰ درصد آنها هم از برنامههای خودم بود، پروسه طولانی بود که نزدیک به دو سال به طول انجامید. تدوین را هم در چند مرحله انجام دادیم و در نهایت به نقطه مورد نظر رسیدیم.
شنیدهها حاکی از آن است که راشهای استفاده شده در این فیلم بخشهایی از تاریخ فوتبال ایران پس از انقلاب را روایت میکند که کسی تا به حال آنها را ندیده است. انتشار این تصاویر در فیلمی مستند میتواند به شدت چالشبرانگیز باشد. همینطور حضور برخی چهرههای مطرح مدیریتی فوتبال ایران در این فیلم از جمله روسای ادوار فدراسیونها و بازخوانی ناگفتههای آنها هر علاقهمند به فوتبالی را کنجکاو میکند. حال باید منتظر ماند و دید خیابان سوم سئول در جشنواره پیش رو چه حقایقی از فوتبال ایران را برملا خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید