کد خبر: 613026
|
۱۴۰۲/۰۲/۲۵ ۱۷:۲۵:۰۵
| |

خوددرمانی، نسخه رهایی از یبوست نیست

فلوشیپ جراحی کلورکتال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن هشدار نسبت به مصرف خودسرانه داروهای ملین برای درمان یبوست گفت: متاسفانه بسیاری از افراد با مراجعه به عطاری‌ها و یا مصرف خودسرانه دارو برای رفع یبوست اقدام می‌کنند.

خوددرمانی، نسخه رهایی از یبوست نیست
کد خبر: 613026
|
۱۴۰۲/۰۲/۲۵ ۱۷:۲۵:۰۵

فخرالسادات انارکی با تاکید بر اینکه در بیشتر موارد علامت‌هایی که فرد دارد با یبوست اشتباه گرفته می‌شود، به توصیه‌هایی درباره درمان یبوست پرداخت.

به گزارش ایسنا، عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه یبوست از جمله بیماری‌های شایع بین مردم است، به باورهای غلط در این زمینه اشاره کرد و افزود: متاسفانه افراد به‌جای اینکه مشکل اصلی که منجر به ایجاد یبوست شده را حل کنند، به مصرف داروها و حرکاتی رو می‌آورند تا دفع را تسهیل کند.

وی مصرف خودسرانه داروهای مسهل را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متاسفانه بسیاری از افراد با مراجعه به عطاری‌ها اقدام به تهیه داروهایی برای رفع یبوست می‌کنند. برخی داروها موقتا یبوست را درمان می‌کنند ولی نکته اینجاست مصرف خودسرانه و درازمدت این داروها می‌تواند اثرات مخرب فراوانی داشته باشد.

این فلوشیپ جراحی کلورکتال دانشگاه با اشاره به اینکه برای درمان یبوست باید علت ابتلا به مشکل درمان شود، خاطرنشان کرد: داروهای درمان فشار خون، دیابت و قلبی عروقی، می‌تواند منجر به یبوست شود؛ بنابراین کنترل برخی بیماری‌ها مساوی با عدم ابتلا به یبوست است.

انارکی با بیان اینکه سبک زندگی  و نوع غذایی که افراد استفاده می‌کنند با ابتلا به یبوست ارتباط مستقیم دارد، افزود: در وعده‌هایی غذایی که امروزه مردم استفاده می‌کنند، جای مایعات و فیبرها به شکل قابل توجهی خالی است.

وی ادامه داد: به شکل استاندارد برای این‌که گوارش به درستی کار کند باید هر فردی هشت تا ۱۰  لیوان مایعات در روز و ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز مصرف کند.

وی با بیان اینکه عمدتا غذای ایرانی‌ها محدود به ترکیبات نشاسته‌دار مثل سیب‌زمینی، برنج و ماکارونی است، افزود: مصرف گوشت و چربی زیاد هم خطر ابتلا به یبوست را دو برابر می‌کند.

انارکی با اشاره به این‌که مهمترین باور غلط درباره یبوست استفاده از روش دارو درمانی است، گفت: رفع مشکلات تغذیه‌ای مهم‌ترین فاکتور در درمان است.

وی در ادامه با بیان این‌که بسیاری از افراد به قدری در دفع ناتوان می‌شوند که برای مدت‌های طولانی به انجام برخی مانورها رو می‌آورند ادامه داد: باید علت اصلی اختلال در دفع رفع شود. به طور مثال استفاده از برگ سنا برای رفع یبوست در دراز مدت مشکلاتی در اعصاب سیستم گوارش ایجاد می‌کند که ممکن است غیرقابل درمان باشد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مبتلایان به یبوست مرتبا از ملین‌ها استفاده می‌کنند مثل افراد معتاد رفتار می‌کنند و دایما در حال افزایش دوز دارو هستند، توصیه کرد: بهتر است این افراد به‌ جای استفاده مدام از دارو به جراحان گوارش و کلورکتال مراجعه کنند.

وی با اشاره به اینکه ضعف عضلات کف لگن موجب ایجاد اختلالاتی در افراد می‌شود، ادامه داد: مشکلات سایکوماتیک ۴۰ تا ۵۰ درصد دلیل است و بر سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک اثر می‌گذارد. اگر مشکلاتی همچون افسردگی و اضطراب برطرف شود مشکلات این افراد نیز رفع خواهد شد.

بنابراعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، انارکی با بیان این‌که افزایش سن موجب ضعف عضلات کف لگن می‌شود و این موضوع نیز منجر به ابتلا به یبوست خواهد شد، اضافه کرد: به دلیل این‌که کاهش مصرف مایعات و استفاده از داروهای درمان بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون و دیابت با افزایش سن در ارتباط مستقیم است، یبوست در سالمندان بیشتر بروز می‌کند و پیشگیری از این مشکل نیازمند مداخلات پزشک متخصص است.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها