کد خبر: 692196
|
۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۰:۱۰:۰۷
| |

مسکن فقرا به ثروتمندان رسید؛ ۴۰ درصد از متقاضیان مسکن حمایتی دهک ۸ به بالا هستند

به نوشته دنیای اقتصاد گزارش‌ها نشان می‌دهد مسکن فقرا به ثروتمندان رسیده است!

مسکن فقرا به ثروتمندان رسید؛ ۴۰ درصد از متقاضیان مسکن حمایتی دهک ۸ به بالا هستند
کد خبر: 692196
|
۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۱۰:۱۰:۰۷

به نوشته دنیای اقتصاد گزارش‌ها نشان می‌دهد مسکن فقرا به ثروتمندان رسیده است!

به گزارش دنیای اقتصاد، بخش‌هایی از این مطلب را در ادامه می‌خوانید؛

خبرنگار گروه مسکن روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، مطلع شده متولی بخش مسکن در دولت برای جلسه پیش‌‌‌روی شورای عالی مسکن، گزارشی را تهیه کرده که شامل «دو سوءبرداشت پرهزینه از تعریف مسکن حمایتی» و در عین حال «یک راهکار مشخص و تضمین‌‌‌شده برای اصابت به هدف» است. یکی از سوءبرداشت‌‌‌ها مربوط است به «مشمولان طرح مسکن دولتی‌‌‌ساز»؛ طرحی که به اسم مسکن حمایتی در حال اجراست.

تصور آن است که همه افرادی که از فیلتر «شروط اصلی طرح مسکن حمایتی» از جمله شرط «دارا بودن فرم جیم سبزرنگ (عدم‌استفاده از مسکن‌‌‌مهر و... در سال‌های گذشته)» و همچنین شرط «نداشتن خانه ملکی» عبور کرده‌‌‌اند، «واقعا کم‌‌‌درآمد و نیازمند حمایت برای صاحب‌‌‌خانه شدن هستند». اما بررسی‌‌‌هایی که متولی مسکن با «استعلام یک جامعه آماری مشمولان قطعی مسکن حمایتی از سامانه پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان» انجام داده است، مشخص شده «نزدیک به 40‌درصد نمونه‌‌‌های استعلام‌شده، در دهک‌‌‌های 8 به بالا هستند».

این نتیجه «استعلام اوضاع درآمدی ثبت‌‌‌نام‌کنندگان قطعی مسکن دولتی» مشخص می‌کند، «پردرآمدها به اسم کم‌‌‌درآمدها برای مسکن دولتی‌‌‌ساز اسم‌‌‌نویسی کرده‌‌‌اند» و دولت متعهد است «منابع و یارانه‌‌‌های محدود برای تامین مسکن نیازمندان را به افرادی اختصاص دهد که جزو فقرا نیستند». ماجرای این ناخالصی احتمالا آن است که «برخی افراد پردرآمد به هر دلیل اقتصادی یا شخصی از خرید ملک و مالک‌‌‌شدن در طول دوره‌‌‌ای از زندگی پرهیز می‌کنند» و در این میان، چون شرط اصلی دولت برای «تایید متقاضیان مسکن حمایتی به عنوان مشمولان قطعی»، نداشتن خانه ملکی است، در نتیجه این گروه به‌راحتی از فیلتر طرح مسکن حمایتی به سلامت عبور می‌کنند. این اتفاق با هر وزنی در کل 2 میلیون مشمول قطعی مسکن دولتی، «بار اضافه و پرهزینه» برای دولت محسوب می‌شود؛ آن هم در شرایطی که «تامین زمین، تامین وام و تامین آب و برق و گاز و خدمات شهری» برای این خانه‌‌‌ها، «ابرهزینه هم برای دولت و هم برای کم‌‌‌درآمدهای واقعی نیازمند مسکن» به حساب می‌‌‌آید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها