لاوروف: حضور اوکراین در ناتو، خط قرمز روسیه است
وزیر امور خارجه روسیه گفت مسکو با تعویق عضویت کییف در ناتو یا استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین هم موافقت نخواهد کرد. این ۲ ایده ظاهرا توسط مشاوران ترامپ بهعنوان بخشی از توافق صلح بالقوه پیشنهاد شده است.
«سرگئی لاوروف» رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «تاس» که امروز (دوشنبه) منتشر شد، گفت: «روسیه هیچ سیگنالی از تیم ترامپ در مورد مذاکرات برای حل مناقشه اوکراین دریافت نکرده است. ما همیشه برای مذاکره آماده بوده و هستیم. اما مهم این است که بفهمیم با چه کسی و در مورد چه چیزی باید آنها را انجام دهیم.»
به گزارش ایسنا، لاوروف گفت اگر مذاکراتی با دولت بعدی آمریکا انجام شود، مسکو پیشنهادهایی را که در رسانهها ظاهرا از سوی اعضای تیم ترامپ منتشر میشود، نخواهد پذیرفت.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها وعده داد در صورت انتخاب شدن، راهحل دیپلماتیک سریعی برای بحران اوکراین بیابد، اما جزئیاتی در مورد چگونگی دستیابی به این هدف ارائه نکرد.
نشریه «وال استریت ژورنال» در نوامبر گزارش داد که مشاوران ترامپ پیشنویس طرحی را برای حل مناقشه تهیه کردهاند. این پیشنهاد شامل به تعویق انداختن عضویت اوکراین در ناتو برای دو دهه، انجماد در امتداد خط مقدم فعلی و ایجاد یک منطقه غیرنظامی تحت کنترل نیروهای حافظ صلح از سوی متحدان اروپایی اوکراین است.
لاوروف گفت که صلح بین مسکو و کییف تنها از طریق «توافقهای قابل اعتماد و الزامآور قانونی» حاصل میشود که به علل ریشهای درگیری میپردازد و مکانیسمهایی را برای جلوگیری از نقضهای بعدی در بر میگیرد.
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که موضع روسیه در مورد حل و فصل مخاصمات «به خوبی شناخته شده» است و توسط «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در موارد متعدد از جمله در کنفرانس مطبوعاتی پایان سال او در اوایل ماه جاری بیان شده است. در آن رویداد، پوتین بار دیگر تاکید کرد که مسکو برای مذاکره با کییف بدون هیچ پیششرطی، به غیر از آنچه قبلا در سال ۲۰۲۲ در استانبول توافق شده، آماده است.
این شرایط شامل یک وضعیت بیطرف و غیر متعهد برای اوکراین - جلوگیری از پیوستن آن به ناتو - و همچنین محدودیت در استقرار تسلیحات خارجی در این کشور است. پوتین همچنین تاکید کرد که هرگونه گفتوگو باید واقعیتهای میدانی را که از سال ۲۰۲۲ پدیدار شده است، در نظر بگیرد. این شامل وضعیت دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق خرسون و زاپوریژیا است که در پی همهپرسی که در پاییز همان سال برگزار شد، بخشی از روسیه اعلام شدند.
دیدگاه تان را بنویسید