ریشهیابی عباس عبدی از علت مخالفت با برگزاری جشنواره کوچه؛ از تصرف عرصه عمومی توسط رقیب میترسند
عباس عبدی درباره مخالفت با برگزاری جشنواره کوچه نوشت: به نظرم مساله اصلی مخالفتها به علت ترس از تصرف عرصه عمومی از سوی رقیب است.
عباس عبدی متولد 1 تیر 1335 و همچنین فعال سیاسی-اجتماعی، پژوهشگر اجتماعی و روزنامهنگار اصلاحطلب است. عبدی که سابقه فعالیت در روزنامههای سلام و صبح امروز را در کارنامه خود دارد همزمان از مؤسسان مؤسسه پژوهشی آینده و عضو مؤسس جبهه مشارکت و سپس شورای مرکزی و دفتر سیاسی حزب بوده و هم اکنون نیز عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران است. آثار و کتابهای بسیاری از آقای عبدی به چاپ رسیده است که از جمله میتوان به صدایی که شنیده نشد و قدرت، قانون، فرهنگ و نیز در مسیر آزادی اشاره کرد.
عباس عبدی درباره مخالفت با برگزاری جشنواره کوچه نوشت: به نظرم مساله اصلی مخالفتها به علت ترس از تصرف عرصه عمومی از سوی رقیب است.
عباس عبدی نوشت: انواع بدتری از فیلترینگ نیز هست؛ فیلترهای نامریی که متولیان امر و کسانی که باید صدای جامعه و مردم را بشنوند، روی گوشها و چشمهای خود قرار میدهند تا واقعیات را نشنوند یا فقط بخشهایی که خوشایندشان است را بشنوند.
عباس عبدی نوشت: آقای پزشکیان هم خطاب به عنوان یک پزشک، هم به عنوان رییسجمهور و هم به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی است که اجازه ندهید نهاد علم بیش از این در سراشیبی حرکت کند و قربانی وفاق با مخالفان علم شود.
عباس عبدی نوشت: با توجه به شرایط کنونی (در صورت به نتیجه نرسیدن گفتوگوها) احتمال اینکه در سال «سرمایهگذاری برای تولید»، سرمایهگذاری کمتر شود بسیار بیشتر از آن است که مسیر رو به رشدی را تجربه کند، مگر اینکه تحولی جدی در موارد پیشگفته رخ دهد.
عباس عبدی نوشت: قانون عادلانه قانونی است که مطابق خواست عموم نوشته شود و از آنجا که این خواست نیز در عمل در حال تغییر است، پس قانون عادلانه نیز کمابیش حتی اگر شده با سرعت کم در حال تحول است. چنین قانونی را نمایندگان واقعی مردم مینویسند، نه کسانی که نماینده ۳ درصد مردم هستند.
عباس عبدی نوشت: برای اطلاع آقای رییسجمهور یک نمونه را مثال میزنم. در سال ۱۳۹۵، با حداقل حقوق پرداختی به کارگران میشد حدود ۷ گرم طلای ۱۸ عیار خرید، در سال جاری این معادله به حدود یک گرم کاهش یافته است. در واقع عیار پول یکهفتم کم شده است.
عباس عبدی نوشت: گفتهاند که فساد را آقای رییسی و دولت او کشف کرده و این را امتیاز برای آن دولت دانستهاند و ظاهرا مردم بدهکار هم شدهاند، گویی وظیفه آن دولت کشف جرم بوده و نه انتصاب افراد توانمند و سالم و نیز سازمان دادن به ساختاری که اجازه ندهد چنین فاجعهای رخ دهد.
عباس عبدی نوشت: در ماجرای فساد۷/۳ میلیارد دلاری که اساسا تصور آن نیز موجب وحشت است، احکامی با تخفیف شدید صادر میشود ولی برای داشتن یک بطری الکل در منزل باید ۷۴ ضربه شلاق خورد.
عباس عبدی نوشت: استیضاح همتی مطلقا نمیتواند ربطی به موفقیت و شکست او داشته باشد. چون اگر بخواهیم براساس کارآمدی نظر دهیم، در گام اول باید درباره وزیر نیرو و شاید نفت اقدام میشد نه وزیر اقتصاد، یا باید از رییسجمهور درباره بانک مرکزی و عملکرد رییس آن سوال میشد و نه وزیر اقتصاد.
عباس عبدی نوشت: کل رشد اقتصادی از سال ۱۳۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، حدود ۱۰ درصد است، یعنی سالی کمتر از یک درصد رشد اقتصادی داشتهایم که اگر رشد جمعیت را هم منظور کنیم، درآمد سرانه منفی شده است.