نصرتالله تاجیک گفت: به باور من اروپا اگرچه در شرایط کنونی مرتکب سه اشتباه استراتژیک شده است، اما ایران تا ماه مارس آینده یعنی بازه زمانی که قرار است آژانس طبق خواست قطعنامه، گزارشی در باب فعالیتهای هستهای کشورمان و میزان پایبندی تهران به تعهدات پادمانی تدوین و در اختیار شورای حکام قرار دهد، میبایست به دیپلماسی فضای بیشتری داده و بر فعل و انفعالهای دیپلماتیک و به دور از تنش و تهدید متمرکزتر شده و تعامل با آژانس به عنوان نهاد پادمانی را در اولویت قرار دهد.
نصرتالله تاجیک نوشت: اگر چه اسراییل برای قطعنامههای سازمان ملل هم تره خورد نمیکند چه رسد به سازمان همکاریهای اسلامی اما این سوال مهمی است که عربستان چرا به تکاپوی محکوم کردن اسراییل افتاده است؟!
نصرتالله تاجیک نوشت: ضرورت دارد دولت این سه جزیره را مانند بعضی شهرستانها منطقه ویژه گردشگری کند و آثار دو، سه ساله آن را با بیست، سی سال اخیر مقایسه کند! حال جزایر خیلی خوب نیست! حتی در شأن موقعیت استراتژیکیشان هم نیست!
نصرت الله تاجیک نوشت: ایران هم نباید اجازه بدهد آنچه در همکاری با روسیه دارد یا در کمک به دفاع مشروع گروههای مقاومت انجام میدهد جدای از نحوه، دلایل و انگیزههای آن سبب شود روابط ایران و اروپا از مدار عقلانیت خارج شود.
نصرتالله تاجیک نوشت: در دوران تحریم ایران خیلی کشورها اقتصاد خود را از قبل این شرایط تحمیلی بر ایران سر و سامان دادند و امارات تنها نیست، اما مصداق هم از توبره خوردن و هم از آخور است!
نصرتالله تاجیک نوشت: در سال ۱۳۶۶ به دلایل محرمانه که امکان عمومی کردن آن نیست، تصمیم ایران بر این شده بود که با ساکنین شارجهای و امکاناتی که دارند برخورد شود. با اطلاع استانداری هرمزگان از این امر و با کمک آقای هاشمیرفسنجانی به عنوان فرمانده جنگ از این اقدام جلوگیری و مسوولانی که به جزیره رفته بودند اقدامات خود را نیمه تمام رها کرده و به تهران بازگشتند!
نصرتالله تاجیک نوشت: کشتن اتفاقی یحیی سنوار فقط یک برد تاکتیکی برای اسراییل است و آثار استراتژیک به گونهای که معادله فلسطینی- اسراییلی را به هم بزند، ندارد ولی او را به اسطورهای تبدیل میکند که الهامبخش مبارزات مردم فلسطین خواهد شد.
نصرتالله تاجیک نوشت: تاسیس سازمان جهانی همکاری گروههای مقاومت مشروع ایجاد قدرت نرم جدید و از پارامترهای مهم معادله بههم زننده توازن منطقهای و بینالمللی بعد از تحولات ناشی از توفان الاقصی و رویارویی مستقیم ایران و اسراییل در دو عملیات موشکی وعده صادق یک و دو است.
تاجیک نوشت: ینکه تصور کنیم ترور ایشان منجر به افول حزبالله خواهد شد یک تحلیل غلطی است. نه تنها اینگونه نخواهد شد، بلکه لطمه جدی نیز نخواهد خورد، اما امکان دارد در بازه زمانی کوتاهی دچار نقصان شود که طبیعی است.
نصرتالله تاجیک نوشت: خروج ترامپ هیچگونه تغییری در شرایط بینالمللی برای ایران ایجاد نکرد و تغییرات ژئوپلیتیکی و سیاسی مانند جنگ روسیه و اوکراین تاثیری بر برجام نداشته که برجام به شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نباشد، بلکه تنها عنصر نیاز به اصلاح برجام در بخش فنی و افزایش درصد غنیسازی ایران و زمان گریز هستهای است.
نصرتالله تاجیک نوشت: انتخاب سنوار یک مدل رفتار مبارزاتی است در پاسخ به سرسختی نخست وزیر دولت ائتلافی اسراییل در مذاکره و بیعملی امریکا و اروپا نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و اینکه ترور شهید هنیه تاثیری بر سیاستها و مواضع این جنبش ندارد و شرایط را برای نتانیاهو سخت تر کرده است.
نصرت الله تاجیک نوشت: برجام توانست فضای تنفسی برای سیاست خارجی کشور فراهم نموده و آن را از گاز گرفتگی و خفگی نجات دهد و فرا متن آن بیش از متنش به نفع ایران بود و اگر اینچنین نبود، ائتلاف عبری-عربی با آن حتی به قیمت تلاشهای فراوان پنهان و علنی مخالفت با برجام تا حد خط و نشان کشیدن و درخواست حضور در مذاکرات برجام مخالف نبود.
مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: جلسات بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرای دولت چهاردهم، شهریورماه برگزار میشود.
نصرتالله تاجیک نوشت: راهی جز صندوق نداریم و ثمره رها کردن کشور در دست جناح محافظهکار در سه سال گذشته را نیز دیدهایم پس شاید با انتظارات حداقلی بتوان نتیجه بهتری برای اصلاح روندها، سیاستها و رویکردهای حکمرانی گرفت.
نصرالله تاجیک نوشت: در شرایط جنگی در صورت ضرورت میتوان حتی «دولت وحدت ملی» تشکیل داد تا بتوان از حداکثر پشتیبانی مردم برخوردار بود. اما متاسفانه در ایران کمتر از تحقیقات دانشگاهی استفاده میکنیم و باور نداریم فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنشهای سیاسی داخلی یک «ضرورت امنیت ملی» است و لوکس و وارداتی نیست.
نصرتالله تاجیک نوشت: شخصیت غیر قابل محاسبه نتانیاهو و اینکه اقداماتش در غزه را به آینده سیاسی خود گره زده است با استراتژی مشت آهنین کمی آینده را مبهم و تاریک میکند و امیدوارم اشتباه محاسبهای هم صورت نگیرد.انشاءالله!
نصرتالله تاجیک نوشت: صبوری استراتژیک در عدم حمله مستقیم به اسرائیل باتوجه به مشکلات و اهداف نتانیاهو باید ادامه پیدا کند. اسرائیل خواهان عکسالعمل ایران و تشدید وضعیت و گسترش دامنه جنگ است، اما منافع ایران در درگیری مستقیم نیست.
نصرتالله تاجیک نوشت: ایران با تکیه بر هر اهرمی باید از استراتژی خویشتنداری پیروی کند و درگیر رویارویی احتمالی نشود چرا که چنین کنشی بازی در زمین دشمن است.
نصرتالله تاجیک نوشت: ما وقت زیادی نداریم تا منابع نفت و گاز را که به تدریج قیمتشان نزولی میشود و درآمد کشورهای تولیدکننده کاهش پیدا میکند، به سرمایههای پایدار تبدیل کنیم. ما فرصت چندانی برای کنار گذاشتن سیستم اداری فاسد، پوسیده غیرپاسخگو و غیرکارا نداریم که نه تنها هیچ نوآوری ندارد بلکه هر خلاقیت را هم سترون و خشک میکند! یعنی با سیستم اداری کشور که استراتژی کویرزایی دارد هیچ مشکلی را نمیتوانیم حل کنیم!
نصرتالله تاجیک نوشت: فشار مردمی همچنان تنها نقطه امید است و همانگونه که نتانیاهو گفته فشار بینالمللی روی وی زیاد است و چه بسا با شروع محاکمه داخلیاش همراه این فشارهای بینالمللی، فشار روی غزه کم شود و حجم حملات کاهش پیدا کند.
روسها سالیان درازی بود که به فکر دسترسی به این منطقه بودند و چینیها هم یک فرصت طلایی به دست آوردهاند تا با کمرنگ شدن حضور امریکا در این منطقه موقعیت خود را مستحکم کنند؛ لذا ضروری است به تبعات این حضور در آینده اندیشیده شود.
نصرتالله تاجیک نوشت: از این به بعد و بعد از بیانیه از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، کار ما از گذشته سختتر میشود. از یک طرف ایران و عربستان سعودی در مجموعهای از مسائل دچار اختلاف نظر هستند و از طرف دیگر سعودیها انتظار دارند که سیادت خودشان در منطقه و کشورهای عربی برقرار باشد.