علیاصغر فانی نوشت: اخیرا مطلع شدم به جای رویه فوق، قرار است ۳ نماینده توسط شورای معاونین وزارتخانه تعیین شوند و قهرا اثربخشی مزبور را نخواهد داشت.
علیاصغر فانی نوشت: در آغاز سال تحصیلی ۰۳ – ۱۴۰۲ آموزش و پرورش نسبت به استخدام نیرو و همچنین ۳۰ هزار طلبه اقدام کرد و این درحالی است که به استناد بند ۱۱ ی ماده ۶ به کارگیری نیروی انسانی از اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش بوده و این اقدام خلاف قانون میباشد.
علیاصغر فانی نوشت: این احتمال وجود دارد که مدارس مسجدمحور برخی از مواد آموزشی را نافع تشخیص ندهند و بالطبع به آن موارد درسی کمتوجهی شود؛ در نتیجه به اهداف دورهها و پایهها نخواهیم رسید.
علیاصغر فانی نوشت: ایجاد مسیری جدا از روال عادی نیروی انسانی در آموزش پرورش برای طلاب اعتماد مردم را به روحانیت کاهش داده و به تعلیم و تربیت لطمه میزند.
فانی نوشت: شنیده میشود که آموزش و پرورش قصد دارد آزمون دانشگاه فرهنگیان را از آزمون سراسری جدا کند. اگر این اتفاق بیفتد عوارض نامطلوبی را به همراه خواهد داشت.
علیاصغر فانی نوشت: تغییر رفتار در دانشآموز مستلزم تغییر در دانش، تغییر در بینش، تغییر در رفتار فردی و در نهایت تغییر در رفتار گروهی است. تغییر در دانش متربی کار سادهای است و زمان زیادی را طلب نمیکند.
علیاصغر فانی نوشت: در دولت آقای روحانی هیچ مدیری در دهه آخر اسفند به کربلا مشرف نشد و یا در زمان سازماندهی نیروی انسانی که برنامهریزی بازگشایی مدارس را باید انجام داد هیچ مدیری به حج مشرف نشد.
علیاصغر فانی نوشت: وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: بیش از ۲۳ هزار معلم کم داریم و علت آن را کمکاری دولت قبلی دانست. برای جبران این نقیصه از طریق پیامک از بازنشستگان دعوت به کار شد. یکی از دوستان بازنشستهام که متولد ۱۳۲۰ است و در دبیرستانی که من دانشآموز بودم، ایشان معلم بودند نیز از دریافتکنندگان پیامک بودهاند.
علیاصغر فانی در پاسخ به علیرضا پناهیان گفت: متاسفانه هر کس یا نهاد به خود اجازه میدهد که بر سر آموزش و پرورش بکوبد و در مورد آموزش و پرورش اظهارنظر کند.
علیاصغر فانی نوشت: آموزش و پرورش میتواند ۱۰ نفر از ۴۵ دانشآموز کلاس دولتی را کاسته و به مدرسه غیردولتی همجوار بفرستد.
علیاصغر فانی نوشت: در دولت احمدینژاد به یکباره حدود ۱۲۰ هزار نیروی انسانی باتجربه و توانا با ۵ سال ارفاق بازنشسته پیش از موعد شدند و در دولت دوم او ۱۶۰ هزار نیروی شرکت به استخدام آموزش و پرورش درآمدند. این دو اقدام بزرگترین لطمه را به بافت نیروی انسانی آموزش و پرورش وارد کرده است.
علیاصغر فانی نوشت: حدود ۵۰ درصد نیروی انسانی آموزش و پرورش، فارغالتحصیل مرکز تربیت معلم نیستند. ایشان با توجه به اینکه در تربیت معلم مهارتهای حرفهای معلمی را نیاموختهاند، عملا قادر به ایفای نقش معلمی نیستند.
علیاصغر فانی نوشت: این سوال جدی از مسئولین وجود دارد که بیثباتی خطمشیها و برنامهها چه لطمهای به روحیه جوانان کشور که سرمایه اصلی کشور میباشند، وارد میکند. خانوادهها نگران میشوند و مدارس که خود را با مصوبه اخیر هماهنگ کرده بودند در بلاتکلیفی به سر میبرند.
علیاصغر فانی نوشت: دولتها اعم از اصولگرا یا اصلاحطلب و اعتدالی اعتبارات قابل ملاحظهای را صرف آبادانی مناطق محروم کردهاند اما این اقدامات خیلی موثر نبوده و میتوان گفت: «مناطق محروم هنوز محرومند.»
علیاصغر فانی نوشت: بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس تعداد بازماندگان از تحصیل نگرانکننده است. عدد ۹۳۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست.
علیاصغر فانی نوشت: وزارت آموزش و پرورش تلاش کند خود را برای مواجهه با نسل آلفا آماده کند. هنجارها، ارزشها، روشها و رویهها، اهداف، چینش مبلمان کلاس، ارزشیابی، برنامه درسی باید از نو تعریف شود. غفلت از این آیندهنگری خسارات جبرانناپذیری وارد خواهد کرد.
علیاصغر فانی نوشت: قبل از انقلاب آموزش دوره ابتدایی (۶ ساله) اجباری بوده و اولیا موظف به ثبتنام فرزندان خود بودند و در صورت تمرد باید جریمه نقدی پرداخت میکردند. در برنامه چهارم توسعه، آموزش اجباری از ۶ سال به ۸ سال ارتقا یافت. همکاری قوه قضاییه میتواند ضمانت اجرای این مصوبه باشد.
علیاصغر فانی نوشت: کسری نیروی انسانی ابتدایی مدیران آموزش و پرورش را وادار کرد که هر نیرویی را برای تدریس دوره ابتدایی به کلاس فرستادند و لذا امروز با بافت نامرغوب نیروی انسانی در دوره ابتدایی کشور مواجهیم.
علیاصغر فانی نوشت: فراوان دانشآموز دوره متوسطه داریم که قادر به خواندن و فهمیدن یک متن متوسط و حتی ساده نبوده و حتی خواندن و فهمیدن صورت مساله مثلا فیزیک را مشکل دارد.
علیاصغر فانی نوشت: باید اعتراف کرد که جمهوری اسلامی در عدالت کیفی کارنامه موفقی نداشته است.
علیاصغر فانی نوشت: دانشآموزان دهه شصت قابل مقایسه با دانشآموزان امروزی نیستند. نسل Z فاصله زیادی با نسل X و Y داشته و مراجعه مربیان و معلمین و کادر اجرایی مدارس با ایشان نیازمند توان و تخصص بالایی است.
علی اصغر فانی نوشت: دولت برای هر روز آموزشی ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه میکند و اگر به این مورد هزینههای اولیا برای تحصیل فرزندشان را اضافه کنیم، معلوم میشود که تعطیلی هر روز مدرسه تا چه حد سرمایه ملی را هدر میدهد.
علیاصغر فانی نوشت: تعطیلی مدارس (در دروان کرونا) باعث ترک تحصیل تعدادی از دانشآموزان شده است. آمار مختلی از تعداد تارکین از تحصیل ذکر شده. کمترین آمار تعداد دانشآموزان ترک تحصیل کرده ۹۶۰ هزار نفر است. شناسایی و بازگرداندن آنها به کلاس و درس کار بسیار سختی است.
علیاصغر فانی نوشت: تصمیمات مجلس و دولت در سالهای اخیر در زمینه استخدام و جذب نیروی انسانی ما را به یک واقعیت تلخ رسانده است. این واقعیت بیان میکند که ۵۰ درصد نیروی انسانی آموزش و پرورش، برای شغل معلمی تربیت نشدهاند.
علیاصغر فانی نوشت: در رتبهبندی معلمین اگر سازمان نظام معلمی وجود داشت، بررسی صلاحیتها را به راحتی و با استقلال رای میتوانست انجام داده و جلوی تنشها را بگیرد.
علیاصغر فانی نوشت: رتبهبندی که در سال ۱۴۰۱ صورت گرفت نهتنها در تعیین ضوابط و معیارها، شرایط را رعایت نکرده بود بلکه در اجرا نیز با مشکلات جدی مواجه شد. دولت با هزینه بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان نه تنها در معلمین انگیزه را تقویت نکرد، بلکه باعث کاهش انگیزه آنها شد.
علی اصغر فانی نوشت: نسخه واحد برای تامین و تربیت نیروی انسانی آموزش و پرورش با توجه به تنوع مناطق و شهرستانها به لحاظ نیروی انسانی بالقوه و بالفعل منطقی به نظر نمیرسد.