نیویورک تایمز: جنگ اوکراین احتمالا سال آینده به پایان خواهد رسید
رسانه آمریکایی در گزارشی با تاکید بر اینکه جنگ اوکراین با توجه به شرایط نظامی هم روسیه و هم اوکراین به احتمال زیاد در سال آینده میلادی به پایان خواهد رسید، به بررسی شرایط توقف درگیریها در دولت آینده آمریکا پرداخت.
کرملین می گوید که ما به آتشبس با اوکراین نیاز نداریم، بلکه به صلح نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، فارغ از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر در آمریکا پیروز شد، جنگ اوکراین احتمالا سال آینده (میلادی) به پایان خواهد رسید، زیرا هم اوکراین و هم روسیه با کمبود نیرو مواجه هستند و در تلاشاند تا مردان جوان بیشتری را برای خط مقدم فراخوانند. این واقعیت به این معنی است که سال ۲۰۲۵ سال مذاکرات خواهد بود.
در این میان، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات تنها این مذاکرات سازش را تسریع خواهد کرد. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی، حتی پیش از مراسم تحلیف خود وعده پایان دادن به جنگ اوکراین را داده است. شاید کمی اغراق آمیز به نظر برسد اما واضح است که او میخواهد مذاکرات به زودی آغاز شود.
به نوشته نیویورکتایمز، این، خبر بدی برای اوکراین است. نیروهای روسیه در شرق در حال پیشروی هستند. آنها همچنین برخی از نقاط خاک روسیه را که در تابستان گذشته تصرف شده بود، پس گرفتند. اوکراین هنوز تسلیحات دارد، اما نیروهایش ضعیف هستند و سازمانهای اطلاعاتی بر این باورند که به زودی تعداد سربازانش تمام خواهد شد.
نیویورک تایمز با این مقدمه به بررسی چهار سوالی پرداخت که به زعم رسانه آمریکایی، درگیریها در اوکراین را در سال آینده شکل خواهند داد و اینکه پیروزی ترامپ چگونه بر آنها تأثیر میگذارد.
۱. آیا اوکراین میتواند به جنگ ادامه دهد؟
مقامات اوکراینی اصرار دارند که آماده ادامه جنگ هستند اما جمهوریخواهان آمریکا از تصویب کمکهای بیشتر به اوکراین اکراه دارند و کییف این را میداند که بدون کمکهای بیشتر، جنگ به زودی پایان خواهد یافت.
بنابراین، این سوال مطرح میشود که آیا اروپا اراده سیاسی و قدرت صنعتی دفاعی برای جایگزینی ایالات متحده دارد؟ متحدان در نشست ناتو، پیش از انتخابات آمریکا طرحی برای حمایت لجستیکی از اوکراین برنامهریزی کردند.
اوکراین بدون تسلیحات و سربازان بیشتر ممکن است، نتواند سرزمینی را که در برابر روسیه از دست داده، بازپس گیرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به تازگی اذعان کرده است که دیپلماسی، و نه جنگ کنونی، نحوه بازپسگیری قلمرو اوکراین است.
جی دی ونس، گزینه رئیس جمهور منتخب آمریکا برای معاونت در طول مبارزات انتخاباتی پیشنهاد کرد که درگیری در اوکراین متوقف و به روسیه اجازه داده شود آنچه را که تحت کنترل درآورده است، حفظ کند. به نظر نمیرسد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در حال حاضر قصد تصرف سرزمینهای بسیار بیشتری را داشته باشد اما هیچ نشانهای نیز مبنی بر تمایل به عقبنشینی از بخشهایی از اوکراین که تحت کنترل دارد، نشان نداده است. یکی از ابزارهای چانهزنی اوکراین، منطقه کورسک در روسیه است که نیروهای کییف در ماه اوت تا حدی آن را اشغال کردند.
دولت بایدن در تلاش است تا اوکراین را در بهترین موقعیت چانهزنی قرار دهد. کاخ سفید تا آنجا که میتواند سلاح به اوکراین میفرستد. این کشور به اوکراین اجازه شلیک موشکهای دوربرد ساخت آمریکا به روسیه را داد به این امید که بتواند کورسک را نگه دارد. اگر این کار را انجام دهد، شاید روسیه برخی از خاک اوکراین را در یک معامله بازپس دهد اما بعید است که کییف بتواند بخش بیشتری از زمینهایی را که از دست داده است، پس بگیرد.
برای کییف، پیروزی یا شکست در واقع مربوط به یک منطقه خاص نیست. این، در مورد توافقاتی است که ممکن است با اروپا و آمریکا برای امنیت بلندمدت و یکپارچگی اقتصادی خود با غرب منعقد کند. مستحکمترین تضمین، عضویت در ناتو بود که ظاهرا از روی میز کنار گذاشته شده است. ترامپ آن را پیشنهاد نخواهد کرد. سنای تحت رهبری جمهوریخواهان نیز که بسیاری از آنها به ترامپ وفادار هستند، آن را تایید نخواهد کرد.
ونس پیشنهاد بیطرفی اوکراین را مطرح کرده که یکی از خواستههای اصلی پوتین است. هرچند ترامپ موضع خود را در این رابطه بهطور دقیق بیان نکرده، بعید است که او در صورت حمله آینده از اوکراین حمایت نظامی کند. اما ترامپ ممکن است بخواهد به عنوان کسی که از پوتین امتیاز میگیرد، دیده شود. او ممکن است برای چنین بردی به فراتر از اوکراین نگاه کند، چیزی که به جنگ مرتبط نیست. شاید او بتواند پوتین را تشویق کند که به عنوان مثال به اوکراین اجازه دهد تا حدی با اروپا یکپارچه شود. پوتین این را دوست ندارد، اما جایگزینی بهتر از پیوستن اوکراین به ناتو برای او خواهد بود.
۴. آیا پوتین میتواند کییف را تصاحب کند؟
این، جایی است که ممکن است ترس زلنسکی و ترامپ همسو شود. اوکراینیها مدتهاست گفتهاند که اگر اکنون برای پایان دادن به جنگ توافق کنند، پوتین به راحتی به ارتش خود استراحت میدهد، دوباره سلاح ذخیره میکند و سپس برای بقیه اوکراین بازمیگردد.
ترامپ بارها از خروج بایدن از افغانستان انتقاد کرده است. ترامپ احتمالاً خواهان میراثی مشابه نیست: تسلط روسیه بر کییف که به دموکراتها اجازه میدهد، بگویند او اوکراین را از دست داده است. مدافعان جمهوریخواه اوکراین، گروهی در حال نابودی استدلال میکنند که ترامپ هرگز دوست ندارد ضعیف به نظر برسد و به توافقی که به پوتین دست برتر میدهد، رضایت نمیدهد. اما از طرفی دیگر، تصور اینکه پوتین قولی بدهد که کییف بتواند روی آن حساب کند، سخت است. بنابراین حفاظت از کییف سختترین و مهمترین بخش مذاکرات ترامپ خواهد بود.
دونالد ترامپ در مصاحبه اخیر خود با نشریه تایم از گفتن اینکه آیا از زمان پیروزی در انتخابات با پوتین صحبت کرده است یا نه، خودداری کرد اما از دولت بایدن به خاطر اجازه دادن به اوکراین برای شلیک تسلیحات ساخت آمریکا به روسیه انتقاد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید