مسئولان عراقی: ۳۰۰ نظامی سوری نمیخواهند به کشورشان بازگردند
مسئولان عراقی میگویند حدود ۳۰۰ نظامی سوری که به عراق پناه آوردهاند و بیشترشان افسر هستند با بازگشت به کشورشان مخالفت کردهاند.
دو مسئول عراقی در بغداد دوشنبه اعلام کردند حدود ۳۰۰ نظامی سوریه که بیشترشان افسر هستند همچنان در داخل خاک عراق هستند و با بازگشت به کشورشان مخالفت کردهاند.
به گزارش ایسنا، یکی از این مسئولان به العربی الجدید گفت: عراق کسی را به بازگشت مجبور نمیکند و آنها بین ماندن یا رفتن مختار هستند. بخشی از آنها گفتند که نمیخواهند بازگردند و میخواهند به کشور دیگری پناه ببرند.
یک مسئول دیگر نیز گفت که تعداد آنها بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ نفر است که بیشترشان افسر هستند. نیروهای محلی هم هستند که با نظام سوریه همکاری کردهاند. به نطر میرسد از گروههای محلی پشتیبان هستند و همه آنها از الانبار به بغداد منتقل شدهاند.
مسئول دوم دلیل موافقت عراق با ماندن آنها و عدم بازگشت به سوریه را دلایل انسانی دانست به ویژه اینکه بخشی از آنها میخواهند اطمینان داشته باشند در صورت بازگشت به کشورشان با هیچ اقدامات انتقامجویانهای مواجه نشوند.
«سعد المحمدی» رئیس کمیته امنیت در شورای استان الانبار نیز گفت: افسران سوری که با بازگشت به کشورشان مخالفت کردند از پادگان قبلیشان در استان الانبار به بغداد منتقل شدند. برخی از آنها از بازگشت به سوریه میترسند به ویژه آنهایی که افسر ارتش و اطلاعات بودهاند.
هفت دسامبر و یک روز قبل از سقوط نظام «بشار اسد» دستکم ۲۴۹۰ سرباز و افسر ارتش سوریه به همراه تعدادی از کارمندان و نگهبانان گذرگاه مرزی البوکمال به عراق پناه بردند. ۱۹۵۰ تن از آنها به همراه ۳۶ کارمند غیرنظامی داوطلبان ۱۹ دسامبر به کشور بازگشتند.
«عمر الحدیثی» کارشناس امنیتی در استان الانبار در مرز با سوریه گفت: مقامات عراقی نام کسانی را که تمایل دارند به کشورشان بازگردند ثبت کرد. تعدادی از افسران با بازگشت مخالفت کردند و خواهان پناهندگی انسانی موقت در عراق شدند. کسانی که تمایل به بازگشت داشتند از طریق هماهنگی بین عراق و سوریه و از طریق هیئت سازمان ملل در بغداد بازگشتند. تعداد آنها ۱۹۰۰ نظامی است اما دیگران به خاطر ترس از بازگشت به سوریه خواهان ماندن در عراق هستند. اینها به مکان دیگری در بغداد منتقل شدهاند.
الحدیثی گفت: برخی از اینها میخواهند مطمئن شوند در معرض آسیبی قرار نمیگیرند و برخی نیز به دنبال پناهندگی در کشور دیگری هستند.
دیدگاه تان را بنویسید