کد خبر: 260147
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۲ ۰۸:۰۸:۰۰
| |

پاسخ استاندار خوزستان در خصوص انتقال آب کارون

استاندار خوزستان در رابطه با اظهارنظرهای غیرکارشناسانه انتقال آب کارون گفت: تشکیل کارگروه‌های احیای زاینده رود و کیفیت آب رودخانه کارون زیر نظر شورای عالی آب، به معنی انتقال آب از سر شاخه‌های کارون برای احیای زاینده رود نیست و اظهار نظر‌های غیر کارشناسی در این زمینه تنها به تنش‌های اجتماعی منجر خواهد شد.

پاسخ استاندار خوزستان در خصوص انتقال آب کارون
کد خبر: 260147
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۲ ۰۸:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در رابطه با اظهارنظرهای غیرکارشناسانه انتقال آب کارون گفت: تشکیل کارگروه‌های احیای زاینده رود و کیفیت آب رودخانه کارون زیر نظر شورای عالی آب، به معنی انتقال آب از سر شاخه‌های کارون برای احیای زاینده رود نیست و اظهار نظر‌های غیر کارشناسی در این زمینه تنها به تنش‌های اجتماعی منجر خواهد شد.

شریعتی گفت: مسئولان استان اصفهان برای احیاء زاینده رود می‌بایست مصرف آب در سه بخش صنعتی، کشاورزی و شرب را مدیریت کنند نه اینکه به دنبال انتقال آب کارون باشند تا با احیاء اینگونه‌ای زاینده رود به مرگ رودخانه کارون کمک کنند.

وی گفت: طبق قانون 60 درصد آورد آب رودخانه‌ها باید برای سه بخش صنعت، کشاورزی و شرب و 40 درصد نیز برای مصارف محیط زیستی در نظر گرفته شود و بر همین اساس مسئولان اصفهان نباید بیش از این آب در اختیار صنعت و کشاورزی قرار دهند که منجر به خشک شدن زاینده رود شود.

استاندار خوزستان گفت: استان اصفهان یک استان صنعتی است که نیازمند آب بیشتر می‌باشد، اما این آب را باید از طریق تبدیل فاضلاب و یا انتقال آب از دریا تامین نماید، زیرا کارون آب مازادی برای مصرف صنعت و کشاورزی اصفهان ندارد.

وی گفت: توزیع و تخصیص کل آب زاینده رود به بخش صنعت و کشاورزی باعث خشک شدن یا کم آب شدن آن شده است و لذا ضروری است با استفاده از روش‌های نوین تامین آب نسبت به احیاء زاینده رود اقدام شود و بدین گونه تصمیمات اشتباه قبلی جبران شود.

شریعتی با اشاره به سخنان رئیس جمهوری در سفر سال 92 به استان خوزستان اظهار داشت: رئیس جمهوری به مردم استان خوزستان قول داد هیچ مصوبه جدیدی برای انتقال آب از سر شاخه‌های کارون به دیگر استان‌ها تصویب نشود و دولت تا کنون بر این قول رئیس جمهوری پایبند بوده است.

وی با انتقاد از برخی اظهار نظر‌های غیرکارشناسانه افزود: اینکه گفته شود دولت مصوب کرده است که آب از سرشاخه‌های کارون به زاینده رود انتقال یابد نوعی بهتان به دولت است که چنین مصوبه‌ای نداشته است.

استاندار خوزستان توصیه کرد: قبل از هر گونه اظهار نظر باید عواقب حرف‌ها را سنجید آنگاه مطالب را بازگو کرد تا ضمن جلوگیری از تنش‌های اجتماعی از مخدوش شدن اعتماد عمومی به نظام و دولت جلوگیری شود.

وی گفت: فایل صوتی سخنان دبیر هیات دولت در این زمینه نیز تهیه شده و امروز از طریق رسانه‌های معتبر منتشر خواهد شد تا مشخص شود که دولت هیچگونه مصوبه‌ای برای انتقال آب از سر شاخه‌های کارون به اصفهان نداشته است.

استاندار خوزستان گفت: امروز هیچ کس در خوزستان و ایران اسلامی راضی نیست که رودخانه مهم و تاریخی ایران اسلامی که روزی در آن کشتیرانی صورت می‌گرفت خشک شده و به سرنوشت رودخانه‌های خشک شده کشور دچار شود، زیرا حیات خوزستان و حتی ایران به حیات کارون بستگی دارد.

استاندار اصفهان چهارشنبه گذشته در نشست افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه صنایع و تجهیزات پزشکی اصفهان گفته بود دولت بهترین مصوبه برای اصفهان و رودخانه کارون را تصویب کرد و این قدم مثبتی است که اگر آب نباشد هیچ چیز معنی ندارد.

رودخانه کارون یکی از مهمترین رودخانه‌های کشور است که به دلیل کاهش نزولات جوی و نیز اجرای چند طرح انتقال آب از سر شاخه‌های آن طی سال‌های اخیر با کاهش آورد (دبی) مواجه شده به طوریکه مردم استان خوزستان و فعالان محیط زیستی نسبت به خشک شدن این رودخانه نگران شده اند.

در حال حاضر بخش عمده آب شرب استان خوزستان از طریق رودخانه کارون تامین می‌شود که در صورت کاهش دبی آن حیات در استان خوزستان به مخاطره خواهد افتاد به طوریکه کارشناسان گفته اند همین کاهش آب طی سال‌های اخیر اثرات بسیار مخربی بر استان خوزستان داشته است.

مسئولان استان خوزستان تابستان گذشته به دلیل کاهش دبی کارون کشاورزان را از کشت تابستانه در بسیاری از محصولات از جمله صیفی جات محروم کرده و اجازه ندادند آب از کارون برای کشت محصولاتشان برداشت کنند.

مردم استان خوزستان از جمله آبادان و خرمشهر در بهار و تابستان گذشته به دلیل پایین آمدن دبی آب کارون در پایین دست با بحران شوری آب مواجه شدند به طوریکه تا یک هفته تنش‌های اجتماعی در این شهرستان‌ها به وجود آمد.

استان خوزستان به دلیل هم سطح بودن با دریا فاقد منابع زیر زمین آبی بوده و تنها 2 رودخانه کارون و کرخه منابع تامین آب شرب و کشاورزی آن‌ها است که طی سال‌های اخیر به دلیل انتقال آب میان حوضه‌ای به استان‌های دیگر این رودخانه‌ها هم با کاهش جدی مواجه شده اند.

برخی کارشناسان معتقدند میزان آب موجود در رودخانه کارون نسبت به اول انقلاب بیش از یک ششم کاهش یافته و این به معنی زنگ خطر برای خشک شدن آن به حساب می‌آید به همین دلیل نبایستی هیچگونه طرحی بر روی این رودخانه برای انتقال یا مصرف بیش از حد اجرا کرد.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها