کد خبر: 329773
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۰ ۱۴:۱۱:۰۰
| |

بررسی تبعات جنگ تجاری بین آمریکا و چین؛

تورم چین در بالاترین سطح 1.5 سال اخیر قرار گرفت/ رشد اقتصادی ژاپن فراتر از انتظارها بود

با تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین اکنون نرخ تورم در دومین اقتصاد بزرگ دنیا با 0.1 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 2.8 درصد رسیده است و از طرف دیگر جنگ تجاری بین چین و آمریکا از مدت‌ها پیش روند صادرات ژاپن را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است و دولت آمریکا خواهان بازنگری در برخی از مفاد پیمان تجارت خود با ژاپن شده است.

تورم چین در بالاترین سطح 1.5 سال اخیر قرار گرفت/ رشد اقتصادی ژاپن فراتر از انتظارها بود
کد خبر: 329773
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۰ ۱۴:۱۱:۰۰

اعتمادآنلاین| تورم چین تا پایان ماه ژوئیه به 2.8 درصد رسید که بالاترین میزان تورم این کشور در 1.5 سال اخیر است. با تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین اکنون نرخ تورم در دومین اقتصاد بزرگ دنیا با 0.1 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 2.8 درصد رسیده است. در بین بخش های مختلف، نرخ تورم مواد غذایی با توجه به افزایش قیمت گوشت به بالاترین سطح خود در طول 7.5 سال اخیر رسیده است. بر مبنای ماهانه نرخ تورم چین 0.4 درصد اندازه‌گیری شده است که بالاترین نرخ تورم ماهانه این کشور از ماه فوریه تاکنون بوده است.

به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در بین بخش‌های مختلف، نرخ تورم مواد غذای با ثبت رقم 9.1 درصد بیشترین تورم خود را از سال 2012 تاکنون تجربه کرد. این نرخ که 0.8 درصد بیشتر از تورم ماه ژوئن است بیش از همه تحت تاثیر افزایش 39.1 درصدی قیمت میوه، 27 درصدی قیمت گوشت خوک و 5.2 درصدی سبزیجات تازه بوده است.

بدون در نظر گرفتن تغییر قیمت مواد غذایی، تورم چین در ماه ژوئیه 1.4 درصد بوده است که 0.1 درصد بیشتر از تورم ماه ژوئن است. تورم در نرخ سوخت 1.5 درصد، آموزشی 2.3 درصد و خدمات 3.4 درصد اندازه گیری شده است. بیش از همه قیمت حمل و نقل کاهش داشته است به گونه‌ای که شاخص بهای حمل و نقل چین در ماه ژوئیه به منفی 2.1 درصد رسیده است و ارتباطات با منفی 1.9 درصد، دیگر گروه مهم کاهشی اقلام تورمی بوده است.

هم چنین هسته تورمی که تغییرات قیمت مواد غذایی و سوخت را به دلیل نوسانات بالای آن‌ها در نظر نمی‌گیرد به 1.6 درصد رسیده است که پایین‌ترین سطح در طول سه سال اخیر محسوب می‌شود. بر مبنای ماهانه نیز تورم چین 0.4 درصد بوده است.

متوسط نرخ تورم چین در بازه زمانی 1986 تا 2019 معادل 5.14 درصد بوده است که بالاترین نرخ تورم مربوط به فوریه 1989 با 24.8 درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به آوریل 1999 با منفی 2.22 درصد بوده است.

اما در دیگر کشور آسیای شرقی اوضاع متفاوت است، دولت ژاپن با انتشار ‌امار جدید از عملکرد این کشور در سه ماهه منتهی به ژوئن در گزارش خود اعلام کرده است که تقاضای بخش خصوصی در کنار سرمایه‌گذاری‌های دولت، نقش اصلی را در ثبت این رشد خوب داشته‌اند. با این حال خبر بد برای ژاپن این است که صادرات این کشور تحت منازعات اخیر با کره جنوبی و کاهش تقاضای چین برای واردات محصولات ساخت ژاپن با افت محسوسی مواجه شده است.

به گزارش اسوشیتد پرس، جنگ تجاری بین چین و آمریکا از مدت‌ها پیش روند صادرات ژاپن را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است و دولت آمریکا خواهان بازنگری در برخی از مفاد پیمان تجارت خود با ژاپن شده است. هر چند که اختلافات بین امریکا و ژاپن هنوز به مانند مساله چین به جنگ تعرفه‌ای کشیده نشده است اما باقی ماندن اختلافات می‌تواند فشار زیادی به رشد اقتصادی ژاپن بیاورد.

هیداکی ماتسومورا، کارشناس مسائل اقتصادی در مرکز تحقیقات ژاپن گفت: با کاهش رشد اقتصادی چین، تقاضا برای وارد کالاهای ژاپنی کاهش یافته است و بخش تولید با توجه به کاهش رشد اقتصادی جهان با مشکلات زیادی مواجه شده است.

ایزومی داویلیر، کارشناس ارشد اقتصادی ژاپن در بانک "مریل لینچ" گفت: اقتصاد ژاپن با چالش‌های زیادی مواجه است. برای هر اقتصاد مبتنی بر صادراتی نظیر ژاپن، اختلال در روند صادرات می تواند به عواقب وخیمی منجر شود. سوال اصلی برای ژاپن این خواهد بود که منازعات تجاری کنونی تا کجا و تا چه زمانی ادامه خواهند یافت.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها