کد خبر: 361693
|
۱۳۹۸/۰۸/۲۸ ۰۹:۰۰:۰۰
| |

حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش:

حق مردم دریافت آموزش با کیفیت است/ رتبه دوم بدترین فضای فیزیکی آموزشی به تهران رسید

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، اظهارکرد: حق مردم دریافت کیفیت بالای تحصیلی در مدارس است اما بخش عمده‌ای از اعتبارات آموزش و پرورش صرف حقوق می‌شود و بودجه‌ای برای کیفیت بخشی نمی‌ماند.

حق مردم دریافت آموزش با کیفیت است/ رتبه دوم بدترین فضای فیزیکی آموزشی به تهران رسید
کد خبر: 361693
|
۱۳۹۸/۰۸/۲۸ ۰۹:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، در نشست هم اندیشی وزارت آموزش و پرورش با فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی با تشکر از نمایندگان مجلس که بیشترین حامی آموزش و پرورش بوده‌اند، گفت: شرایط کنونی نیروی انسانی در آموزش و پرورش از نظر کمیت، کیفیت و توزیع نگران کننده است و باعث به وجود آوردن دغدغه‌هایی در جامعه می‌شود که انعکاس آن در مراجعات مردمی به نمایندگان مجلس و آموزش و پرورش دیده می شود.

وی افزود: در نظام تعلیم و تربیت لازم است به آرامش برسیم و آموزش و پرورش سال‌هاست که در حوزه نیروی انسانی دغدغه داشته است اما با وجود تلاش برای حل این مشکل،آموزش و پرورش به نتیجه نرسیده است لذا باید به آموزش و پرورش در حوزه نیروی انسانی کمک کند.

محسن حاجی میرزایی با بیان اینکه آموزش و پرورش با کاهش استانداردهای خودش توانسته است تا پوشش تحصیلی را افزایش دهد، تصریح کرد: حق مردم دریافت کیفیت بالای تحصیلی در مدارس است اما بخش عمده‌ای از اعتبارات آموزش و پرورش صرف حقوق می‌شود و بودجه‌ای برای کیفیت بخشی نمی‌ماند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه گفتمان غالب بر نداشته‌های آموزش و پرورش تاکید می‌کند، اظهار کرد: متاسفانه بر داشته‌ها، ظرفیت‌ها و فعالیت‌های مفیدی که آموزش و پرورش انجام می‌دهد، توجه نمی‌شود بنابراین ضرورت دارد تا بر داشته‌ها، توانایی‌ها و ظرفیت‌سازی‌های آموزش و پرورش هم تاکید شود.

وی با بیان اینکه نباید تنها مسیری که در برابر دانش آموزان گذاشته می‌شود کنکور و دانشگاه باشد، اظهار کرد: بیکاری محصول مهارت ناکافی برای جذب در بازار کار است و یکی از نهادهایی که می‌تواند در حوزه مهارت آموزی ظرفیت سازی کند، آموزش و پرورش است.

حاجی میرزایی تصریح کرد: آموزش و پرورش زمانی قادر خواهد بود که از زاویه سهمی که در توسعه کشور دارد، وارد شود. مسیرهایی مانند کنکور و .. در توسعه کشور بسیار اندک است و مسیرهایی که در توسعه کشور نقش دارند، صنعت،کشاورزی و ... است لذا باید با این بخش‌ها ارتباط داشته باشیم و ساز و کارهایی را برای چنین پیوندهایی ایجاد کنیم و در این راه با سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف وارد مذاکره شدیم و امیدواریم به نتیجه برسیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر بخواهیم مانند گذشته مسایل آموزش و پرورش را حل کنیم به نتیجه نخواهیم رسید، اظهار کرد: باید راه حل‌های جدیدی برای آموزش و پرورش ارایه دهیم و از ظرفیت‌های استفاده نشده آموزش و پرورش استفاده کنیم.

در ادامه این نشست علی الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع به تشریح مسایل آموزش و پرورش در حوزه بودجه آموزش و پرورش پرداخت و جلساتی که با سازمان برنامه و بودجه در مورد بودجه سال 1399وزارت آموزش و پرورش برگزار شده است را توضیح داد.

مهرالله رخشانی مهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اظهارکرد: 2500میلیارد تومان برای این سازمان در بودجه سال 99در نظر گرفته شده است و درصدد هستیم تا تبصره‌هایی که در سال 98برای سازمان نوسازی در نظر گرفته شده بود، در سال 99هم حفظ شود.

وی گفت: سازمان نوسازی مدارس تا کنون 92،5درصد تخصیص اعتبار گرفته است.

کمرئی معاون آموزش متوسطه اظهار کرد: در بخش فنی حرفه ای 35،5درصدد پوشش تحصیلی در متوسطه دوم در هنرستان‌ها بوده است اما برای افزایش این پوشش؛ باید منابع بیشتری به توسعه آموزش‌های فنی حرفه‌ای اختصاص یابد.

در ادامه این دیدار حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی، کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی، حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت، علی عسگری معاون حقوقی و امور مجلس، حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی به تشریح برخی مسایل مربوط به حوزه خود پرداختند.

در ابتدای این دیدار حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس با اشاره به اینکه فصل بودجه فرا رسیده است لذا نیاز به هماهنگی بیشتری با وزارت آموزش و پرورش داریم، اظهار کرد: سه موضوع نظام رتبه بندی معلمان که موضوع مورد بحث همه فرهنگیان است، وضعیت امور مالی و نیروی انسانی و ملحقات آن از بحث‌های اصلی این نشست است و هدف ما از برگزاری این نشست ایجاد شرایطی در مجلس، دولت و جامعه است که بتوانیم به آموزش و پرورش کمک کنیم.

رتبه دوم بدترین فضای فیزیکی آموزشی به تهران رسید

وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که 40 هزار کلاس نیمه‌تمام داریم و اولویت کنونی ما تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است.

محسن حاجی‌میرزایی همچنین در حاشیه همایش ملی "بانوان و خانواده خیرین مدرسه‌ساز کشور" با اشاره به اینکه 30 درصد مدارس کشور نیازمند مقاوم‌سازی، بازسازی و تخریب هستند گفت: باید برای ایمن‌ شدن این مدارس تلاش‌های لازم را بکار ببندیم.

وی افزود: طی سال‌های گذشته اصرار آموزش و پرورش بر توسعه فرصت‌های آموزشی در همه مناطق کشور بوده است و به همین علت در بسیاری مناطق مدارسی ساخته شده است اما تعداد دانش‌آموزان آن اندک است.

حاجی میرزایی با بیان اینکه در حاشیه برخی کلانشهرها و استانها به شدت نیازمند فضای آموزشی هستیم اظهار کرد: در برخی مناطق جمعیت دانش آموزی به 35 تا 40 نفر در یک کلاس می رسد. نیازمند توسعه حرکت مدرسه‌سازی خیرین هستیم. امسال خیرین نامه‌ای را برای ما ارسال و اعلام کردند که ظرف دو سال، برای مدرسه سازی تا 5000 میلیارد تومان تعهد می‌کنند؛ دولت هم به اندازه آن اعتبار اختصاص دهد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: دولت هم وعده داده است که متناسب با اعتبار خیرین، اعتباری را در نظر بگیرد تا بتوانیم هرچه زودتر فاصله‌ها را پر کنیم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت فضای آموزشی در پایتخت اظهار کرد: استان تهران از نظر فضای آموزشی وضعیت خوبی ندارد و در برخی مناطق مانند منطقه 22، به رغم توسعه‌ و پیشرفت، برای فضای آموزشی پیش بینی مناسب نشده است. علاوه بر این در حواشی و مرکز تهران نیز نیازمند به فضای آموزشی هستیم.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم تهران را به لحاظ فضای آموزشی در یک رتبه‌بندی قرار بدهیم می‌توان گفت که بدترین فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان و استان تهران است گفت: البته برخی کلان‌شهرها نیز به علت مهاجرپذیری و توسعه حواشی شهرها به شدت کمبود فضای آموزشی دارند. در حال حاضر متوسط سرانه فضای آموزشی در کشور 5.2 مترمربع است در حالی که استاندارد آن 8.2 مترمربع است. اما سرانه تهران کمتر از 5.2 مترمربع است و باید این فاصله پر شود.

به گفته حاجی میرزایی 40 هزار کلاس نیمه‌تمام داریم و اولویت کنونی ما تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها