کد خبر: 379310
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۲ ۱۲:۱۴:۴۹
| |

یونهاپ: ایران نگرانی خود را از اعزام نظامیان کره‌‌جنوبی به تنگه هرمز اعلام کرده است

خبرگزاری «یونهاپ» با اشاره به استقبال آمریکا از تصمیم کره‌جنوبی برای اعزام یک واحد نظامی خود به تنگه هرمز گزارش داد، اما ایران نگرانی خود را از این تصمیم به سئول اعلام کرده است.

یونهاپ: ایران نگرانی خود را از اعزام نظامیان کره‌‌جنوبی به تنگه هرمز اعلام کرده است
کد خبر: 379310
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۲ ۱۲:۱۴:۴۹

اعتمادآنلاین| آمریکا از تصمیم کره جنوبی برای اعزام نیروی نظامی به تنگه هرمز برای حفاظت از شهروندان خود و کشتی‌هایی که از این آبراه استراتژیک عبور می‌کنند، استقبال کرد.

در حالی که کره جنوبی طی هفته‌های اخیر بشدت برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس تحت فشار بود، وزارت دفاع سئول دیروز سه‌شنبه اعلام کرد فعالیت یک ناوگان ضددزدی دریایی خود را که هم اکنون در سواحل آفریقا فعالیت دارد، به مناطق حوالی تنگه هرمز گسترش می‌دهد.

مقامات نظامی کره جنوبی تاکید کرده‌اند که این اقدام مستقلا و در خارج از چارچوب ائتلاف دریایی آمریکا انجام می‌گیرد.

براساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، یگان نظامی چئونگائه-300 از ائتلاف دریایی آمریکا که مقر آن در بحرین قرار دارد مسنقل عمل خواهد کرد اما دو افسر نظامی این یگان برای هماهنگی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مقر فرماندهی مشترک این ائتلاف حضور خواهند داشت.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری یونهاپ گفته، «واشنگتن از این تصمیم کره جنوبی برای توسعه ماموریت یگان چئونگائه به تنگه هرمز استقبال و از آن قدردانی می‌کند».

این سخنگوی آمریکایی گفته، «این تصمیم نشان دهنده مستحکم بودن اتحاد میان واشنگتن و سئول و تعهد ما به همکاری برای مقابله با نگرانیهای امنیتی جهانی است».

خبرگزاری یونهاپ دو هفته پیش با اشاره به جلسه شورای امنیت ملی کره جنوبی گزارش داده بود که به نظر می‌رسد سئول تحت فشارهای آمریکا در حال ارزیابی جدی راه‌های مشارکت در ماموریت دریایی واشنگتن در تنگه هرمز به منظور تضمین ادعایی آزادی کشتیرانی در این منطقه است.

براساس گزارش یونهاپ، آمریکا از مدتها پیش به دنبال جلب حمایت متحدان خود از جمله کره جنوبی برای عملیات نظارتی خود در یکی از مهمترین آبرههای عبور نفت در تنگه هرمز است. این تلاش‌ها از زمان تشدید تنشها در خلیج فارس با ایران آغاز شده است.

«چوی هیون سو» سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی پیش از این در این زمینه به خبرنگاران گفته بود: «واشنگتن بر اهمیت نقش متحدان خود از جمله سئول تاکید کرده و در طول چندین جلسه خواستار مشارکت ما هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم شده است. ما هم آماده مشارکت هستیم اما هنوز تصمیمی درباره چگونگی انجام آن اتخاذ نکرده‌ایم.»

یونهاپ در ادامه گزارش خود و در توجیه این تصمیم دولت کره جنوبی آورده است، براساس آمارهای دولتی، حدود هفتاد درصد نفت مورد نیاز کره جنوبی از تنگه هرمز عبور می‌کند و حدود 170 کشتی مرتبط با کره جنوبی در طول سال 900 بار از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

حدود 25 هزار تبعه کره جنوبی نیز در کشورهای مختلف منطقه غرب آسیا زندگی می‌کنند.

سرهنگ «داو ایستبورن» یک سخنگوی پنتاگون به یونهاپ گفته، «همانطور که ما قبلا هم گفتیم، این یک مشکل بین‌المللی است که نیاز به یک راه حل بین‌المللی دارد. ما از متحدمان کره جنوبی برای کمک به آزادی ناوبری در خاورمیانه استقبال می‌کنیم.»

رسانه‌های کره جنوبی پیش از این به نقل از منابع آگاه از مشورت سئول با تهران برای اتخاذ این تصمیم خبر داده بودند.

با این حال یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی به خبرگزرای یونهاپ گفته است ایران نگرانی خود را از استقرار این یگان کره جنوبی در خلیج فارس به ما اعلام کرده است.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها