کد خبر: 382409
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۶ ۱۴:۳۵:۴۶
| |

هشدار درباره یک نوع آفت قرنطینه‌ای خرما / اگر گواهی‌های بهداشتی نگیرید کنترل آفت از دست خارج می‌شود/ خسارات جبران‌ناپذیر است

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور، از باغداران کشور خواست به منظور جلوگیری از گسترش آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای، نهال‌ها و اندام‌های تکثیری مورد نیاز خود را از مراکز معتبر مجوزدار تهیه کنند.

هشدار درباره یک نوع آفت قرنطینه‌ای خرما / اگر گواهی‌های بهداشتی نگیرید کنترل آفت از دست خارج می‌شود/ خسارات جبران‌ناپذیر است
کد خبر: 382409
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۶ ۱۴:۳۵:۴۶

اعتمادآنلاین| مهدی قائمیان با بیان این که‌ در حال حاضر 398 نهالستان دارای مجوز و 23 واحد کشت بافت در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: با توجه به فصل جابجایی اندام‌های گیاهی، توصیه سازمان حفظ نباتات این است که باغداران برای دستیابی به نهال سالم، اصیل و استاندارد، به خرید از نهالستان‌های مورد تایید اقدام کنند.

این مسوول در خصوص کنترل آفت قرنطینه‌ای سرخرطومی حنایی خرما گفت:‌ این آفت نوعی آفت خطرناک قرنطینه‌ای است که چنانچه مورد بی‌توجهی و کم‌اطلاعی باغدار و عدم همکاری آنان با کارشناسان قرنطینه کشور مواجه شود و ردیابی و شناسایی و مبارزه به موقع با آن صورت نگیرد، می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد.

وی افزود: مهمترین میزبان‌ این آفت، درختان نخل خرما، نارگیل و نخل‌های زینتی است. این آفت نخستین بار در شهرستان سراوان سیستان و بلوچستان مشاهده شد، اما در سال‌های اخیر به علت عدم اطلاع باغداران و رعایت نکردن قوانین قرنطینه گیاهی و انتقال پاجوش قاچاق از مناطق آلوده، از جمله کشور‌های جنوبی حاشیه خلیج فارس در برخی مناطق دیگر کشور هم مشاهده شده است.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور، با بیان این که خسارت اصلی این آفت در مراحل لاروی است، اظهار داشت: لارو‌ها با نفوذ به تنه نخل، از دسته‌جات آوندی، جوانه مرکزی، غلاف‌های تازه و لیفی نشده تغذیه و کانال‌هایی در جهات مختلف (بالا و پایین) در تنه درخت ایجاد و در صورت عدم ردیابی و تیمار به موقع، در مراحل بعدی جوانه مرکزی درخت خشک و کج می‌شود که در نهایت منجر به مرگ درخت خرما می‌گردد، از آنجایی که مهم‌ترین علت گسترش آفت سرخرطومی حنایی خرما، انتقال اندام‌های آلوده بخصوص پاجوش‌ از مناطق و کانون‌های آلودگی به مناطق سالم است، لازم است باغداران از خرید و جابجایی پاجوش و سایر اندام‌های تکثیری از این مناطق خودداری کنند.

به گفته وی، در این خصوص سازمان حفظ نباتات با اجرای برنامه‌های سریع و به موقع و همچنین تلاش جدی همکاران قرنطینه جهادکشاورزی استان‌ها و هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط ملی و استانی، به نحو موثری در حال مبارزه و کنترل این آفت است.

قائمیان خاطرنشان کرد: یکی از مسائل اصلی و مهم جهت جلوگیری از انتشار آفت، رعایت مسائل قرنطینه‌ای و اخذ گواهی‌های بهداشت جابجایی اندام‌های تکثیری از مبدا و هماهنگی با استان مقصد به منظور جلوگیری از هر گونه شیوع آفت و بیماری است و در صورت عدم رعایت مسائل قرنطینه‌ای کشور، کنترل این آفت از دست خارج شده و خسارات جبران‌ناپذیری متوجه باغداران خواهد شد.

گفتنی است؛ متقاضیان می‌توانند جهت اطلاع از فهرست واحدهای کشت بافت و نهالستان‌های دارای مجوز و معتبر از طریق سایت سازمان حفظ نباتات به آدرسwww.ppo.ir در زیربخش مدیریت تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل معاونت قرنطینه به این اطلاعات نهالستان‌های معتبر دسترسی کامل داشته باشند.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها