کد خبر: 407102
|
۱۳۹۹/۰۳/۰۵ ۱۲:۵۲:۰۷
| |

هزینه درمان کرونا چقدر است؟

در سطوح مختلف، نظام سلامت جامعه تحت تاثیر اثرات مخرب کرونا دچار مشکلات بزرگی شد. مشکلاتی مانند از دست دادن جان تعداد زیادی از کادر درمان به خاطر شیوع این بیماری، صرف هزینه هنگفت برای اقلام پیشگیری از شیوع و ابتلای شهروندان و همچنین صرف هزینه های بسیار کلان درمانی در دو سطح درمان سرپایی و درمان بستری.

هزینه درمان کرونا چقدر است؟
کد خبر: 407102
|
۱۳۹۹/۰۳/۰۵ ۱۲:۵۲:۰۷

اعتمادآنلاین| هنوز برای تخمین خسارتهایی که کرونا به اقتصاد ملی زده، زود است قضاوت کنیم. ولی در بخشهای مختلف کشور می توان ردپای ضربات سنگین اقتصادی کرونا را دید. یکی از بخشهایی که مستقیما، منابع بسیار هنگفتی را برای مهار همه گیری و درمان مبتلایان بیماری کرونا اختصاص داد، نظام سلامت است.

نظام سلامت به عنوان پیشانی خط دفاع در مقابل کرونا شناخته می شود. این بحران، اساسا بحرانی زیستی است و از آنجا که حفاظت از تندرستی و زیست سالم شهروندان برعهده نظام سلامت است، این نظام به شدت تحت فشار کرونا قرار گرفت.

در سطوح مختلف، نظام سلامت جامعه تحت تاثیر اثرات مخرب این بیماری دچار مشکلات بزرگی شد. مشکلاتی مانند از دست دادن جان تعداد زیادی از کادر درمان به خاطر شیوع این بیماری، صرف هزینه هنگفت برای اقلام پیشگیری از شیوع و ابتلای شهروندان و همچنین صرف هزینه های بسیار کلان درمانی در دو سطح درمان سرپایی و درمان بستری.

از آنجایی که هنوز نمی توان به دقت تخمین زد ضربه اقتصادی کرونا به کل نظام سلامت در سطوح مختلف چقدر است، تنها در این گزارش شاید بتوان به هزینه های متوسط بستری یک بیمار کرونایی از لحظه تشخیص بیماری تا زمان ترخیص از بیمارستان اشاره کرد.

هزینه هر اقدام درمانی به صورت مجزا برای بیماران کرونایی

تمام این بیماران در چند مرحله تشخیصی و درمانی با همدیگر اشتراک دارند، از جمله تریاژ یا جداسازی ابتدایی توسط پرستاران، ویزیت اولیه پزشک، اقدامات تشخیصی ابتدایی مانند عکس از قفسه سینه، آزمایش خون و احیانا آزمایش کرونا ویروس و پس از آن، مجددا دستور بستری دریافت کرده اند.

در زمان بستری هر روز دست کم یک بار و در برخی شرایط بارها، توسط پزشکان متخصص ویزیت شده اند. هر روز آزمایشهای مربوط به خون به خصوص آزمایش وجود و سطح آنتی بادی، گازهای خون و سطح مایع خونی برای آنها انجام شده است. همه آنها داروهای عمومی از جمله داروهای کنترل بیماریهای زمینه ای مانند کاهش غلظت خون و آنتی بیوتیک های وسیع الطیف را دریافت کرده اند و در نهایت، تعداد زیادی از آنها وارد بخش مراقبتهای ویژه مغزی-ریوی (ICU) شده و بقیه نیز در بخشهای ایزوله با شرایط خاص قرنطینه بستری شده اند. همچنین آنها در صورت بهبودی، در نهایت با آزمایشهای نهایی و ویزیت پزشک و دستور نهایی ترخیص، به همراه دریافت داروهای مورد نیاز، به منزل رفته اند.

تمامی این فرآیند بسیار پیچیده و هزینه بر است. با توجه به اینکه برای هر بیمار، روش درمان، میزان داروها، تعداد آزمایشها و سایر اقدامات از جمله تعداد ویزیت، اقدامات اورژانسی مانند لوله گذاری داخل نای، اکوکاردیوگرافی، اکوکاردیولوژی و... متفاوت است، برآورد میانگین هزینه درمان هر بیمار کار بسیار مشکلی است که در نهایت، پس از فروکش کردن بحران کرونا باید از طریق محاسبه نهایی هزینه های صرف شده و تقسیم آن بر مجموع بیماران پذیرش شده در مراکز درمانی، انجام شود. بر این اساس، هزینه ای که در این محاسبه حاصل می شود، تنها هزینه ای است که می توان به صورت میانگین، روی کاغذ حساب کرد و فاصله آن تا هزینه واقعی انجام شده در مراکز ممکن است زیاد باشد. با این حال، بررسی هزینه های معمول برای درمان کرونا ویروس نشان می دهد عمده هزینه های انجام شده برای هر یک از اقدامات درمانی به شرح زیر است:

تعرفه یک ویزیت تشخیصی توسط پزشک عمومی (دستور تصویربرداری و آزمایش): 15000 تومان

اگر این کار توسط پزشک متخصص انجام شود: 18500 تومان

مشاوره اورژانسی با متخصص یا فوق تخصص عفونی طبق پروتکل درمان کرونا: 38 هزار تومان

عکس برداری از قفسه سینه نمای روبرو (یک تصویر): 16 هزار تومان

هزینه تست کرونا: حدود 250 هزار تومان

سی تی اسکن ریه: 90 هزار تومان

آزمایش تعیین حجم خون: 22 هزارتومان

اندازه گیری سرم/کراتین/پلاسمای خون: 22 هزار تومان

آزمایش مرتب سطح اکسیژن و سایر گازهای خونی برای بیماران بستری در ICU: حدود 14 هزار تومان

اکوکاردیوگرافی روزانه در ICU با شک به عملکرد قلب در افت فشار خون: حدود 150 هزار تومان

آزمایش تعیین آنتی بادی: حدود 25 هزار تومان

آزمایشهای سرولوژی غیرمعمول 10 هزار تومان

هزینه بستری در اتاق معمولی 3 تخت و بیشتر: روزانه 210 هزار تومان ولی قانونا باید بیماران طبق پروتکل به اتاق ایزوله منتقل شوند. هزینه اتاق ایزوله (یک تخت) در بخش دولتی: 412 هزار تومان است.

هزینه بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی: 480 هزار تومان

هزینه بستری در بخش مراقبتهای ویژه مغزی -ریوی: 960 هزار تومان که بیماران بدحال به این بخش منتقل می شوند

تجویز آنتی بیوتیک های وسیع الطیف به میزان مورد نیاز برای هر بیمار

تجویز داروهای معمول برای بیماران دارای بیماری زمینه ای از جمله فشار خون، دیابت و نارسایی های قلبی

اقدامات اورژانسی برای جلوگیری از مرگ از جمله لوله گذاری نای و تهویه مکانیکی با دستگاه ونتیلاتور

هزینه اقدامات ویژه از جمله اقدامات درمانی در شرایط کاملا ایزوله در بخشهای ویژه

تفاوت هزینه بیماران بدحال و بیماران بستری عادی

از آنجایی که به صورت معمول، بیماران کرونایی باید دست کم 14 روز در بیمارستان به سر ببرند و با احتساب اینکه تاکنون بیش از 10 هزار نفر از این بیماران از خدمات بخشهای ویژه استفاده کرده اند، می توان در دو بخش بیماران بستری سطح یک و بیماران بستری سطح دو و سه که نیاز به خدمات بستری در بخشهای ویژه دارند، محاسبات را دنبال کرد.

هزینه بیماران بستری سطح یک به قرار زیر قابل محاسبه است:

هزینه اقدامات تشخیصی: حدود 500 هزار تومان

هزینه بستری 14 روزه: 5 میلیون و 600 هزار تومان

هزینه اقدامات درمانی در دوره بستری: حدود 7 میلیون تومان

جمع کل: حدود 13 میلیون تومان

هزینه بیماران بستری سطح دو و سه که نیاز به خدمات ویژه دارند به قرار زیر قابل محاسبه است:

هزینه اقدامات تشخیصی: حدود 500 هزار تومان

هزینه بستری 14 روزه: 15 میلیون تومان

هزینه اقدامات درمانی در دوره بستری: حدود 20 میلیون تومان

جمع کل: حدود 35 میلیون تومان

با احتساب حدود 90 هزار نفر بیمار سطح یک که حدود 1200 میلیارد تومان می شود و افزودن هزینه بستری و درمان 10 هزار نفر بیمار سطح دو و سه که حدود 350 میلیارد تومان می شود می توان گفت سیستم درمان تنها در بخش بستری تاکنون ببیش از 1500 میلیارد تومان برای مهار کرونا در بدن بیماران قطعی، هزینه کرده است.

منبع: خبرآنلاین

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها