کد خبر: 429882
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۱ ۱۱:۴۳:۲۰
| |

بازگشایی مدارس فرانسه 6 ماه پس از آغاز پاندمی

12 میلیون و 400 هزار دانش‌آموز فرانسوی امروز - سه‌شنبه - 6 ماه پس از تعطیلی به دلیل شیوع کرونا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کلاس‌های درس می‌روند اگرچه در هفته‌های اخیر، آمار مبتلایان در این کشور به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته و اعمال مجدد قرنطینه عمومی در آن محتمل است.

بازگشایی مدارس فرانسه 6 ماه پس از آغاز پاندمی
کد خبر: 429882
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۱ ۱۱:۴۳:۲۰

اعتمادآنلاین| رئیس جمهوری فرانسه شامگاه جمعه نسبت به اعمال مجدد قرنطینه در این کشور در صورت ادامه وضعیت فعلی و نگرانی‌های موجود از بابت آمارهای منتشر شده از سوی بیمارستان‌ها هشدار داد و گفت: در صورتی که وضعیت فعلی تداوم داشته باشد، تمامی گزینه‌ها، از جمله از سرگیری قرنطینه عمومی روی میز است.

روزنامه «لو پاریزین» فرانسه روز سه‌شنبه نوشت: «ژان میشل بلانکه» وزیر آموزش ملی فرانسه می‌گوید: امروز هیچ کلاس درسی بسته نیست. من به والدین گفتم که از فرستادن فرزندان خود به مدرسه ترسی نداشته باشند. 6 ماه از آخرین باری که دوستانمان را ندیدیم می‌گذرد.

تمام دانش‌آموزان و معلمان مقاطع «کولژ» (راهنمایی) و دبیرستان در فرانسه ملزم به ماسک زدن خواهند بود. این مقررات شامل تمام زمان‌های حضور در فضای آموزشی اعم از زمان کلاس و زنگ تفریح است.

«ژان کَستکس» نخست وزیر فرانسه توصیه کرده است که تا حد امکان پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها برای برگرداندن بچه‌ها از مدرسه مراجعه نکنند.

به گفته او، 21 شهرستان فرانسه از این پس از حیث آلودگی به ویروس به عنوان منطقه قرمز محسوب می‌شوند.

همچنین بر اساس تصمیم دولت فرانسه، ماسک زدن برای مربیان و کارکنان مهدهای کودک‌ درون کلاس اجباری نیست، اما پدر و مادرها هنگام ورود به آموزشگاه باید ماسک بزنند.

با وجود آنکه آمار منتشر شده از سوی بیمارستان‌ها نشانگر آن است که هنوز فشاری مانند آنچه در ماه‌های مارس و آوریل بر کادر درمانی وارد شد مشاهده نمی‌شود، اما بسیاری هشدار می‌دهند که با شتاب چرخه انتقال ویروس کرونا، احتمال ابتلای سالمندان به بیماری و افزایش «انفجارگونه» مراجعه به بیمارستان‌ها در هفته‌های آینده بسیار محتمل است.

لو پاریزین می‌نویسد: در حالی که همه‌گیری کرونا بیش از 25 میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده، کودکان در فرانسه، بلژیک، روسیه و اوکراین امروز در شرایطی نامشخص به مدارس بازمی‌گردند.

این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که سازمان جهانی بهداشت با توجه به روند همچنان صعودی آمار ابتلا به کرونا در بسیاری از کشورهای جهان در دوران پساقرنطینه، به کشورهای کانون کرونا توصیه کرده مدارس را در تاریخ معمول هر سال بازگشایی نکنند.

با جود این توصیه، بیشتر کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی همه گیری کووید-19 را نادیده گرفته و با وجود وضعیت نگران‌کننده شیوع این بیماری، تصمیم به بازگشایی مدارس در تاریخ معمول هر سال گرفته‌اند. تاریخ آغاز سال تحصیلی جدید در بسیاری از کشورهای اروپایی یکم سپتامبر (11 شهریور) و در برخی دیگر از آنها مانند آلمان، یک ماه زودتر است.

شبکه «ان‌.بی‌.سی» هم به نقل از رسانه‌های آلمان می‌نویسد: بسیاری از معلمان مقاطع مختلف و مدیران مدارس به تصمیم مقامات این کشور برای بازگشایی مراکز آموزشی در سال تحصیلی جدید انتقاد دارند. در برلین، پایتخت آلمان از آغاز سال تحصیلی جدید تا کنون مسوولان 41 مدرسه وجود مواردی از ابتلا به کرونا در میان کارکنان و دانش‌آموزان را گزارش کرده‌اند.

آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در آلمان نسبت به برخی دیگر از همسایگانش به طور کلی بسیار کمتر است، اما همین آمار نسبت به ماه‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. هم اکنون آمار روزانه ابتلا به کرونا در آلمان به حدود هزار و 500 مورد رسیده که از ماه آوریل تا کنون یک رکورد به حساب می‌آید.

دولت فدرال آلمان تصمیم به بازگشایی تمامی مدارس گرفته، اما برگزاری رویدادهای ورزشی و کنسرت موسیقی در آموزشگاه‌ها را ممنوع اعلام کرده است.

انجمن معلمان آلمان از دولت خواسته است که کلاس‌های دانش‌آموزان 10 ساله به بالا به صورت آنلاین برگزار شود زیرا از سویی احتمال انتقال ویروس از کودکان خردسال بسیار کمتر است و از سوی دیگر امکان برگزاری کلاس آنلاین برای آنها تقریبا وجود ندارد.

در آلمان، نظام تصمیم‌گیری برای مقررات در مدارس به شیوه فدرال است و بنابراین قواعد ماسک زدن دانش‌آموزان و معلمان در مدارس در هر ایالت با ایالت دیگر تفاوت دارد.

دولت بریتانیا هم تصمیم گرفته است در مناطقی که آمار کرونا در آنها بالاست، مقررات بهداشتی سختگیرانه‌تری را به اجرا در آورد.

از همین رو، «بوریس جانسون» نخست وزیر این کشور اعلام کرد که دانش‌آموزان این مناطق باید کلاه بر سر بگذارند. به گفته او، مدیران مدارس در مناطقی که کرونا کمتر شیوع دارد در این مورد مختارند که پوشیدن کلاه را آزاد یا اجباری کنند.

بزرگ‌ترین اتحادیه معلمان بریتانیا از بازگشایی مدارس استقبال کرده است؛ «جری گلیزیر» رئیس این اتحادیه می‌گوید که معلمان نگران تاثیرات روانی منفی ناشی از تعطیلی طولانی‌مدت مدارس بر دانش‌آموزان هستند. او همچنین با اشاره به تاخیر دولت بریتانیا در عمل به وعده‌اش مبنی بر تامین رایانه برای دانش‌آموزان گفته است که اگر دوباره دولت مجبور به بستن مدارس شود، حدود 700 هزار دانش‌آموز قادر به ادامه تحصیل نخواهند بود چون آنها در خانه‌هاشان امکانات کافی برای آموزش از راه دور مانند رایانه و دسترسی به اینترنت ندارند.

اما در اسکاتلند، پارلمان این کشور برای بازگشایی مدارس و مقررات مربوط به کرونا در آموزشگاه‌ها مستقلا تصمیم می‌گیرد؛ در این کشور ماسک زدن برای تمام دانش‌آموزان بالای 12 سال در هنگام جابجایی در مدرسه اجباری است.

بریتانیا یکی از بزرگ‌ترین کانون‌های شیوع کووید -19 در جهان بوده، به طوری که مجموع آمار جان‌باختگان در این کشور تاکنون به بیش از 40 هزار نفر رسیده است.

در بحبوحه شیوع کرونا و انتقادات اتحادیه‌های معلمان، مقامات اسپانیا نیز تدابیر تازه‌ای را پیش از بازگشایی مدارس پیش‌بینی کرده‌اند. مهم‌ترین تصمیم مقام‌های دولتی در این زمینه استخدام 11 هزار معلم جدید برای مدارس است. در حیاط مدارس نیز فضاهایی موسوم به «حباب» برای کلاس درس ساخته شده تا دانش‌آموزان هر کلاس با افراد دیگر در تماس مستقیم نباشند.

در شرایطی که شمار مبتلایان جهانی به کرونا از مرز 25 میلیون نفر نیز فراتر رفته و در راستای پیشگیری از شیوع گسترده آن تدابیر بهداشتی سختگیرانه‌ای در کشورهای جهان از سوی دولت‌ها اتخاذ شده است، اما طولانی شدن دوره محدودیت و سخت‌گیری‌ها در سایه تبعات بسیار جدی ناشی از آن، باعث نارضایتی مردم شده به حدی که در برخی از کشورهای جهان ازجمله آلمان، انگلیس و فرانسه منجر به اعتراض‌های گسترده مردم علیه این محدودیت ها شده است.

طبق آمار «ورلد میتر»، تا این لحظه افزون بر 25 میلیون و 644 هزار نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده‌اند و 854 هزار و 860 نفر هم بر اثر بیماری جان خود را از دست داده‌اند. در میان کشورها، آمریکا همچنان با 6 میلیون و 211 هزار و 796 نفر بیشترین میزان ابتلا را داشته و 187 هزار و 736 نفر در این کشور تاکنون جان خود را بر اثر کووید - 19 از دست داده‌اند.

برزیل،‌ هند،‌روسیه، پرو، آفریقای جنوبی، کلمبیا، مکزیک، اسپانیا و آرژانتین به ترتیب بیشترین میزان مبتلایان به کووید - 19 را دارا هستند.

پس از اسپانیا، بریتانیا، فرانسه،‌ ایتالیا و آلمان در صدر کشورهای اروپایی از نظر میزان مبتلایان قرار دارند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها