کد خبر: 468380
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۱ ۱۳:۴۵:۰۰
| |

درخواست‌های حقوق بشری برای آزادی خبرنگار مصری

داستانی کل مصر برای عضو سندیکای خبرنگاران این کشور که از منتقدان دولت فعلی مصر است، 15 روز حبس موقت صادر کرد. این حکم انتقاداتی را به دنبال داشت.

درخواست‌های حقوق بشری برای آزادی خبرنگار مصری
کد خبر: 468380
|
۱۳۹۹/۱۲/۱۱ ۱۳:۴۵:۰۰

اعتمادآنلاین| روزنامه الحره نوشت، جمال الجمل، عضو سندیکای خبرنگاران مصر پس از بازداشت در فرودگاه قاهره هنگام بازگشت از ترکیه ناپدید و اخیرا در مقر امنیت ملی مصر ظاهر شد.

الجمل از حامیان انقلاب 30 ژوئن است که حکومت اخوان المسلمین را برانداخت اما طولی نکشید که به مخالفان دولت عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر پیوست و در مقالات روزانه خود در روزنامه های مصر به تندی از این دولت انتقاد کرد.

او پس از توقف انتشار مقالاتش در روزنامه "المصری الیوم" تصمیم گرفت کشور را به مقصد استانبول ترک کند.

اما برخی گزارش ها دلیل رفتنش به ترکیه را تماس تلفنی هشدار آمیز سیسی به او می دانند؛ رئیس جمهوری مصر در سال 2014 پس از انتشار مقاله‌ الجمل در روزنامه مصری «المصری الیوم» که در آن از نحوه اداره کشور انتقاد کرده بود، برای «هشدار» با او تماس گرفته و 20 دقیقه صحبت کرد. شواهد حاکی از آن است که الجمل پس از تماس سیسی به ترکیه سفر کرده است.

خانواده الجمل هم اعلام کردند که از 22 فوریه پس از ورود وی به فرودگاه بین‌المللی قاهره موفق نشده‌اند با او ارتباط برقرار کنند.

بها الجمل، پسر این خبرنگار بازداشت شده در صفحه فیسبوک خود نوشت: پدرم دیگر خسته شده بود و می‌خواست به مصر بازگردد. از لحظه‌ای که وارد فرودگاه بین‌المللی قاهره شد، ناپدید شده و به او دسترسی نداریم.

بعضی از خبرنگاران مصری نیز بازداشت وی را تایید کرده و مقامات ذیربط را به آزادی فوری الجمل فراخواندند.

همچنین سازمان های حقوق بشری از مقامات مصر خواستند الجمل را آزاد کنند.

دیده بان آزادی مطبوعات عربی با صدور بیانیه ای خواستار آزادی این روزنامه نگار مصری شد و نسبت به بازداشت وی و انتقالش به مکانی نامعلوم ابراز تعجب کرد.

این نهاد اعلام کرد، الجمل در هیچ پرونده ای متهم نبود و هیچ اتهامی به وی وارد نشده بود و حق تردد به مبدا و مقصد مصر را مطابق با قانون اساسی این کشور دارد. بازداشت و پنهان کردن وی نقض آشکار این قانون است و این نقض در راستای کارزار سرکوب آزادی مطبوعات و روزنامه نگاران مستقل و مخالف است‌.

دیده بان آزادی مطبوعات عربی خواستار آزادی الجمل و تمامی روزنامه نگاران و عکاسانی شد که در خصوص پرونده های نشر و آزادی بیان در حبس موقت هستند و مقامات مصر را مسوول هرگونه ضرری دانست که در زمان بازداشت متعرض الجمل می شود.

موسسه فعالان حقوق بشری نیز اعلام کرد، با نهایت نگرانی بازداشت جمال الجمل را پیگیری می کند که یکی از پیشروان فرهنگ و ادب مصر در دهه های اخیر است و هیچ جرم و تخلفی جز استفاده از حق قانونی خود در آزادی عقیده پیرامون حوادث مصر مرتکب نشده است و این آزادی با هیچ گونه قوانین داخلی یا بین المللی مغایرتی ندارد بلکه تایید تمامی قوانین است.

این موسسه دولت مصر را مسوول الجمل دانسته هر نوع آزار و اذیت او را جنایتی بزرگ تلقی کرد و از جامعه جهانی خواست مقامات مصر را برای آزادی وی تحت فشار بگذارند.

سازمان حقوق بشر عربی در انگلیس هم اعلام کرد، مقامات مصر از سال 2003 دست از سرکوب روزنامه نگاران نکشیده است تا جایی که این کشور خطرناکترین مکان برای حرفه روزنامه نگاری در جهان است.

این سازمان از صاحبان تصمیم در جهان خواست برای پیدا کردن راه حلی برای حفاظت از روزنامه نگاران، فعالان و مخالفان مصری تلاش کنند. مقامات مصر با روزنامه نگاران مانند گروگان رفتار می کنند تا خانواده هایشان را تحت فشار قرار دهند و این افراد را وادار کنند دست از انتقاد از دولت بکشند.

سازمان مذکور بر لزوم اعمال فشار بر دولت مصر برای توقف بازداشت های مستمر و تلاش برای آزادی تمامی بازداشتی ها و روشن کردن سرنوشت کسانی که به اجبار ناپدید شده اند، تاکید کرد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها