کد خبر: 474782
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۱۲:۵۸:۰۰
| |

پارلمان کوزوو یک زن را به عنوان رئیس جمهور برگزید + تصاویر

پارلمان کوزوو «ویوسا عثمانی سادریو» را به عنوان رئیس جمهور برگزید.

پارلمان کوزوو یک زن را به عنوان رئیس جمهور برگزید + تصاویر
کد خبر: 474782
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۶ ۱۲:۵۸:۰۰

اعتمادآنلاین| پارلمان کوزوو «ویوسا عثمانی سادریو» را به عنوان رئیس جمهور برگزید.


به گزارش جماران، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در سومین دور رای گیری پارلمان 120 عضوی، عثمانی سادریو با کسب 71 رای به ریاست جمهوری کوزوو انتخاب شد.

در این رای گیری با حضور 82 نفر، 11 رای باطل اعلام شد و دو حزب اپوزیسیون و یک حزب اقلیت صرب رای گیری پارلمان را تحریم کردند.

عثمانی سادریو دومین زنی است که پس از جنگ های بالکان، رهبر کوزوو می شود.

وی در ماه نوامبر پس از استعفای «هاشم تاچی» به عنوان رئیس جمهور موقت فعالیت خود را شروع کرد.

عثمانی سادریو در مقام رئیس جمهور، جایگاهی تشریفاتی دارد اما نقشی اساسی در تعیین سیاست خارجی خواهد داشت و فرمانده نیروهای مسلح به شمار می آید.

وی وعده داده است که از سرگیری مذاکرات عادی سازی روابط با صربستان را در دستور کار خود قرار دهد. او گفته است مذاکرات کیان دو کشور باید «عادلانه» باشد؛ اما «آلبین کورتی» نخست وزیر کوزوو گفته است که چنین برنامه ای در دستور کار دولت وی قرار ندارد.

بین الملل

ناتو در سال 1999 برای مقابله با سرکوب خونین «اسلوبودان میلیوشویچ» در کوزوو مداخله نظامی کرد. سرانجام کوزوو در سال 2008 استقلال خود را اعلام کرد.

بیش از 100 کشور استقلال کوزوو را به رسمیت شناخته اند اما صربستان، روسیه و چین از جمله کشورهایی هستند که استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته اند.

زندگینامه

ویوسا عثمانی سادریو در 17 مه سال 1982 در «میتروویکا» که آن زمان بخشی از یوگسلاوی بود، متولد شد. وی دوره ابتدایی و دبیرستان را در زادگاه خود به پایان رساند.

عثمانی متاهل؛ و مادر دو دختر دوقلو است.

بین الملل

او علاوه بر زبان آلبانیایی، انگلیسی، ترکی، اسپانیایی و بوسنیایی نیز صحبت می کند. عثمانی استاد دانشگاه «پریشتینا و ریت» کوزوو است. وی همچنین به عنوان استاد میهمان در دانشگاه پیتسبورگ تدریس می کرد.

بین الملل

شغل دانشگاهی

عثمانی دوره لیسانس خود را در دانشگاه پریشتینا در کوزوو به پایان رساند. وی در سال 2005 کارشناسی ارشد حقوق خود را از دانشگاه پیتسبورگ به پایان رساند.

در طی آن درجه، دو بار از طرف دانشگاه جایزه «عالی برای آینده» به وی اعطا شد. وی از سال 2009 تا 2014 تحصیلات دکترا را در همان دانشگاه و دوباره در مدرسه حقوق پیتسبورگ به پایان رساند.

وی به عنوان استاد دانشگاه، دوره هایی را در زمینه حقوق بین الملل در کوزوو تدریس می کند، در حالی که در آمریکا موضوع «دولت سازی و قانون: تجربه کوزوو» را تدریس می کند.

عثمانی در حال حاضر رئیس «کمیته امور خارجه، دیاسپورا و سرمایه گذاری های استراتژیک» است. وی پیش از این به عنوان رئیس کمیته ادغام اروپا و نایب رئیس کمیته اصلاحات قانون اساسی در کوزوو خدمت کرده است.

وی همچنین به دلیل سهم خود در زمینه حقوق بشر، توسط دانشگاه پیتسبورگ به دریافت جایزه بین المللی موفقیت «شث» مفتخر شد.

بین الملل

زندگی سیاسی

فعالیت سیاسی عثمانی از همان سال های نوجوانی، به عنوان فعال لیگ دموکراتیک کوزوو (LDK) یکی از سه بزرگترین احزاب سیاسی در کوزوو آغاز شد. در 27 اوت 2009 ، وی به عنوان رئیس ستاد «فاطمیر سجدیو» رئیس جمهور وقت جمهور کوزوو انتخاب شد. عثمانی سه دوره از طرف لیگ دموکراتیک کوزو عضو مجمع کوزوو بوده است و در دو دوره گذشته وی بیشترین رای را به عنوان یک زن در کوزوو داشته است.

بین الملل

وی به دلیل سهم خود در استقلال کوزوو مشهور است. وی به عنوان نماینده کوزوو در پرونده ای در دیوان بین المللی دادگستری، جایی که از قانونی بودن استقلال کوزوو دفاع کرد، خدمت کرد.

انتخابات 2019

عثمانی توسط حزبش در انتخابات پارلمانی زودرس 2019 به عنوان نخست وزیر احتمالی کوزوو مورد توجه قرار گرفت.

عثمانی هنگام تبلیغات انتخاباتی گفت که او معتقد است مردم کوزوو برای نخست وزیر زن آماده هستند و او می تواند با فساد مبارزه کند و همچنین وعده اصلاحات بازار آزاد برای کوزوو را بدهد.

عثمانی 38 ساله قبلا از فوریه 2020 تا مارس 2021 به عنوان رئیس مجلس کوزوو فعالیت می کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها