کد خبر: 477990
|
۱۴۰۰/۰۱/۳۰ ۱۱:۲۷:۰۰
| |

جزئیات سفر وزیر امور خارجه پاکستان به ایران:

توسعه مراودات مرزی در دستور کار ایران و پاکستان قرار دارد

سفیر پاکستان در جمهوری اسلامی ایران، تحکیم روابط دوجانبه به ویژه برداشتن گام‌های هماهنگ برای توسعه مراودات مرزی را از اهداف مهم سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تهران دانست و گفت: در این بازدید رایزنی‌های مهمی با برادران ایرانی درباره صلح افغانستان انجام خواهد شد.

توسعه مراودات مرزی در دستور کار ایران و پاکستان قرار دارد
کد خبر: 477990
|
۱۴۰۰/۰۱/۳۰ ۱۱:۲۷:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ سفیر پاکستان در جمهوری اسلامی ایران، تحکیم روابط دوجانبه به ویژه برداشتن گام‌های هماهنگ برای توسعه مراودات مرزی را از اهداف مهم سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تهران دانست و گفت: در این بازدید رایزنی‌های مهمی با برادران ایرانی درباره صلح افغانستان انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رحیم حیات قریشی در آستانه سفر شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان به ایران، روز دوشنبه طی سخنرانی در یک سمینار مجازی، اهداف و دستور کار این بازدید را تشریح کرد.

در این وبینار که علاوه بر سفیر پاکستان در ایران، برخی کارشناسان امور بین الملل، روزنامه نگاران از جمله سفیر پیشین پاکستان در ایتالیا و دبیر روزنامه پاکستانی دیلی تایمز حضور داشتند؛ درباره چشم‌انداز پاکستان به عنوان قطب بعدی ژئو اکونومیک آسیا نقطه نظرات خود را بیان کردند.

رحیم حیات قریشی به عنوان سخنران اصلی این برنامه به مشترکات جغرافیایی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در منطقه اشاره کرد و گفت: ایران به رغم تحریم‌های اقتصادی، به توسعه خود ادامه داده و این پیشرفت در داخل کشور قابل مشاهده است و ما آن را بسیار تحسین برانگیز می‌دانیم.

وی اظهار داشت: با توجه به مشترکات ما با ایران، باید از موقعیت جغرافیایی پاکستان که ما را در کنار یک کشور غنی از انرژی یعنی ایران قرارداده، به طور جدی استفاده کنیم.

دستور کار سفر وزیرخارجه پاکستان به ایران

سفیر پاکستان با اشاره به سفر آتی شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان به تهران که گفته می‌شود فردا آغاز می‌شود، گفت: تحکیم روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران، بررسی وضعیت مرزهای مشترک و یافتن راهکارهای مفید برای بهبود سطح زندگی در هر دو سوی مرز از مهم‌ترین اهداف سفر آقای قریشی به تهران است.

قریشی در این وبینار اظهار داشت: وزیر خارجه پاکستان پس از پایان سفر به تهران برای شرکت در کنفرانس ترکیه درباره صلح افغانستان به استانبول خواهد رفت، بنابراین ما معتقدیم که می‌توانیم در طول این بازدید رایزنی‌های مهمی با برادران ایرانی درباره افغانستان داشته باشیم.

پاکستان

نفع پاکستان از سند جامع راهبردی ایران و چین

رحیم حیات قریشی گفت: ایران از یک تمدن بسیار کهن برخوردار است که مسیرهای تاریخی برای تجارت و ارتباط از این سرزمین می‌گذرد و پاکستان نیز با این ایده از طریق طرح راهروی مشترک اقتصادی با چین موسوم به پروژه «سی پک» به فکر احیای مسیرهای تجاری قدیمی است.

وی با اشاره به امضای سند جامع همکاری‌های ایران و چین، این تحول را به نفع پاکستان برای تامین نیازهای خود به ویژه در حوزه انرژی دانست و اظهار داشت: امکان همکاری سه جانبه در قالب صادرات گاز ایران به چین از طریق پاکستان وجود دارد.

قریشی تاکید کرد: ایران و پاکستان حتی با ظرفیت‌های موجود می‌توانند دست به کارهای بزرگی بزنند، برای مثال چند کارخانه کود در پاکستان به دلیل بحران تامین سوخت گاز در وضعیت نامناسبی قرار دارند و این مواردی است که ما می‌توانیم از طریق پیشبرد طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان، به آن بپردازیم.

وی تحریم را یکی از موانع جدی در مسیر توسعه تجارت میان ایران و پاکستان و همچنین فقدان کانال بانکی میان دو کشور دانست و افزود: ایران منبع غنی انرژی است، پاکستان اکنون درحال واردات گاز ال ان جی از قطر است ولی ما قادریم در هر زمان که شرایط مناسب باشد خیلی سریع طرح خط لوله گاز ایران در خاک پاکستان را تکمیل کنیم.

رحیم حیات افزود: تحریم‌ها و نبود کانال بانکی باعث شده تا پاکستان نتواند صادرات برنج مازاد خود به ایران به ارزش 500 میلیون دلار را انجام دهد و باعث شده تا ما هر سال 500 میلیون دلار متضرر شویم.

قطار اکو، مسیر جدید همکاری با ایران و ترکیه

سفیر پاکستان در ایران با اشاره به طرح ریلی تهران-استانبول-اسلام‌آباد موسوم به قطار اکو که قرار بود از اوایل ماه گذشته میلادی تردد مجدد این قطار آغاز شود، گفت: نرخ حمل بار برای قطار اکو 8 سنت به ازای یک تن مقرر شده که بسیار امکان پذیر است. این طرح سفر 21 روزه دریایی از استانبول به اسلام‌آباد از طریق تهران را به 11 روز کاهش می‌دهد.

وی اظهار داشت: ما هیچ مسئله‌ای از طرف ایران و ترکیه برای راه‌اندازی قطار باری اکو نداریم بلکه موضوع اصلی زیرساخت ضعیف ریلی در طرف پاکستانی است که ما برای ارتقای خط ریلی خود نیاز به 800 میلیون دلار سرمایه گذاری داریم.

قریشی افزود: ارتقای زیرساخت ریلی در پاکستان و سپس راه‌اندازی مجدد قطار اکو فرصت‌های جدیدی را برای ما در مسیر توسعه همکاری‌ها با ایران و ترکیه فراهم می‌کند.

وبینار

اسلام‌آباد مصمم به تنش زدایی در منطقه است

سفیر پاکستان در ایران گفت: منطقه ما تحولات سریعی را پشت سر می‌گذارد و هفته‌های اخیر ما شاهد نشانه‌هایی از بهبود اوضاع به ویژه پیشرفت در کاهش بحران در یمن بودیم.

وی افزود: پاکستان هرگز درباره اختلافات میان دو کشور مسلمان موضع جانبدرانه اتخاذ نمی‌کند. اگر اختلافی میان کشورهای اسلامی به ویژه تهران و ریاض وجود داشته باشد، اسلام‌آباد مصمم است تا برای رفع این سوء تفاهم‌ها نقش آفرینی کند.

قریشی تاکید کرد: پاکستان آماده میانجیگری برای تنش زدایی در منطقه است اما هرگز از یک طرف خاص حمایت و یا موضع گیری نخواهد کرد.

براساس این گزارش، سفر منطقه‌ای وزیر امور خارجه پاکستان به 4 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران با دستور کار تقویت روابط دوجانبه و همفکری برای پیشبرد روند صلح افغانستان از روز شنبه آغاز شد.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، اعلام کرد: وزیر امور خارجه پاکستان روز چهارشنبه به ایران سفر می‌کند.

وی سفر شاه محمود قریشی به تهران را مهم ارزیابی کرد و افزود: روابط دو کشور عمیق و گسترده است و در این سفر علاوه بر گفت‌وگو درخصوص مسائل دوجانبه، مرز سوم مشترکی در پاکستان افتتاح خواهیم کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها