فلاحتپیشه با اشاره به مشکلات زلزلهزدگان استان کرمانشاه در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
مشکلات زلزلهزدگان کرمانشاه در حال افزایش است/ تبانی در ساخت و توزیع مصالح در مناطق زلزلهزده/ بنیاد مسکن بعضی از خانههای مسکونی را نیمهکاره رها و درخواست پول کرده است
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: دو بحران اجتماعی و زیستی و بهداشتی در مناطق زلزلهزده شکل خواهد گرفت و به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی به دولت هشدار میدهم که نسبت به مشکلات مناطق زلزلهزده بیتفاوت نباشند.
اعتمادآنلاین| حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلامآباد غرب و دالاهو و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با «اعتمادآنلاین» با اشاره به وضعیت زلزلهزدگان کرمانشاه، گفت: مشکلات زلزلهزدگان در حال افزایش است چرا که بخش عمدهای از مناطق زلزلهزده مناطق گرمسیری است و سایر مناطق هم در حال گرم شدن است و مردم با مشکلات دیگری مانند هجوم حیوانات موذی، گم شدن هوا، شیوع بیماریهای تابستانی و ... مواجه هستند.
او ادامه داد: در شرایطی که مردم زلزله زده مشکلات سرما را تحمل کردند در حال حاضر مشکلات خاص گرما را هم باید تحمل کنند. دلیل مشکلات این است که دولت به بخشی از وظایفش عمل نکرد. یک بخش ساخت خانههای مسکونی است و در تعطیلات نوروز که در مناطق زلزله زده بودم شاهد مظلومیت مردم فراموش شده از نزدیک بودم.
این نماینده مجلس گفت: یکسری تبانیهایی در ساخت و توزیع مصالح انجام شده است. ساخت خانههای مردم را گران کردند به طوری که بنیاد مسکن برخی از خانههای مسکونی را رها و درخواست پول کرده است. مردم مال باختهاند و پولی ندارند، آنها با 20 یا 30 میلیون تومان کسری مواجه هستند.
فلاحت پیشه یادآور شد: در ایام عید به برخی از روستاها سرزدم و تنها یک نفر توانسته بود حدود 20 میلیون تومان اضافه به پیمانکار طرف قرارداد بنیاد مسکن بدهد تا بتواند در خانه اش بنشیند. خانه مردم دیگر نیمهکاره مانده بود و مردم در چادر و کانکس هستند و بدترین شرایط را سپری می کنند.
او تاکید کرد: به نظر میرسد دولت عرصه را برای یک پیمانکار ورشکسته بزرگ به اسم بنیاد مسکن خالی کرده و پیمانکاران دیگر و برخی از افراد در این زمینه سو استفاده میکنند وهزینه مصالح و ساخت را افزایش دادهاند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با انتقاد از پیامکهای ارسالی به مردم زلزله زده مبنی بر پرداخت وام، گفت: موضوع دیگر بحث اعمال وامها است. این منطقه از نظر اقتصادی آسیبپذیر است و وام یک امر اقتصادی است. متاسفانه وامها را با خرابی منازل مرتبط کردند و چون مردم دچار بحران اقتصادی هستند کسی نتوانسته وام را پس بدهد. رئیسجمهور، اعضای دولت و استاندار اعلام کردند اعمال وامها برای مردم زلزله زده صورت میگیرد اما شاهد بودیم پیامکهای توام با هشدار و تهدید برای مردم آمده مناطق زلزلهزده آمده است که وامها را پس بدهند. در صورتیکه رئیس جمهور قبلا قول مساعد داده بود و قانون است که منطقه زلزله آسیبپذیر اقتصادی هستند و کسی درآمدی ندارد که بخواهد وام را پس بدهد.
فلاحت پیشه افزود: با ارسال پیامکهای تهدید آمیزی برای پرداخت وام، شب عید مردم را خراب کردند و هنوز هم این موضوع ادامه دارد. در کشوری که 110 هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی وصول نشده است دولت چگونه حاضر نیست تنها هزار میلیارد تومان را صرف کند تا خیال مردم استان کرمانشاه که سالها جنگیدند را از بابت اعمال دو ساله وامها راحت کند.
او تاکید کرد: دو بحران اجتماعی و زیستی و بهداشتی در مناطق زلزلهزده شکل خواهد گرفت و به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی به دولت هشدار میدهم که نسبت به مشکلات مناطق زلزله زده بیتفاوت نباشند.
دیدگاه تان را بنویسید