کد خبر: 188623
|
۱۳۹۷/۰۲/۲۱ ۱۴:۰۹:۰۰
| |

کاشت چمن و بتن کردن پیاده‌روها در تهران ممنوع شد

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران از تلاش شهرداری برای احیای هفت رود دره در تهران خبر داد و گفت: تغییر گونه‌های گیاهی تهران در دستور کار شهرداری است.

کاشت چمن و بتن کردن پیاده‌روها در تهران ممنوع شد
کد خبر: 188623
|
۱۳۹۷/۰۲/۲۱ ۱۴:۰۹:۰۰

اعتمادآنلاین| علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با حضور در تهران گردی مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران گفت: روددره‌ها در زمان کرباسچی در دستور کار قرار گرفت، در حال حاضر تهران هفت روددره دارد که سعی در احیای آنها و استفاده بهینه از آنها داریم.

وی گفت: در حال حاضر پروژه کمربندی سبز حاشیه تهران را در دستور کار قرار دادیم، این طرح برای سال 59 بود اما به دلیل برخی مشکلات از سال 72 در دستور کار قرار گرفت؛ البته دیر بود، چرا که ساخت و سازهای بی رویه را در دامنه‌های البرز شاهد هستیم که صدمات زیادی را وارد کرده است. با این حال این کمربندی حاشیه، علاوه بر اینکه باعث بهبود وضعیت هوا شده، ساخت و سازهای افسارگسیخته نیز افزایش نیافته است.

مختاری گفت: متأسفانه موازی کاری در شهرداری برای ساماندهی روددره‌ها وجود دارد، به عنوان مثال هم معاونت فنی و هم سازمان بوستان‌ها به طور موازی، کار را شروع کرده‌اند، اما امیدواریم با تداوم حمایت‌های شورای شهر در این دوره، وضعیت روددره‌ها تثبیت شود.

وی گفت: در حال حاضر مشکل استفاده از پساب وجود دارد، در حال حاضر فاضلاب در داخل لوله‌ها می‌رود و به زمین جذب نمی‌شود و این در حالیست که سطح آب چاه‌های زیرزمینی کاهش یافته و طراحی برخی روددره‌ها نیز درست نبوده، چرا که با بتن پر شدند اما این که مسیر آب و کانال را با بتن پر ساماندهی تیست و یکی دیگر از مشکلات ما مترو است که تمام قنات‌ها همچون چشمه علی را خشک کرده است و باید فکری به حال آن اندیشید.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران گفت: 100 درصد آب مورد استفاده برای فضای سبز غیرشرب است، بازچرخابی آب در دستور کار قرار دارد و با آبفا نیز جلسات زیادی برگزار شده اما مسئله این است که باید این موضوع در دستور جدی قرار گیرد؛ چرا که درحال حاضر منابع ذخیره آب در مناطق داریم، اما بعد از این قطعا با مشکل روبه رو خواهیم بود.

وی گفت: تغییر گونه‌های گیاهی تهران در دستور کار قرار دارد، باید به سمت کاشت گونه‌های کم مصرف، مقاوم به کم آبی و ... در تهران برویم. کاشت چمن در تهران ممنوع شده است، به مناطق ابلاغ کرده‌ایم که سطح فضای سبز را با درخت و درختچه‌های پوششی بپوشانند نه اینکه از چمنی که هر روز باید به آن آب داد استفاده کنند. گیاهان بومی تهران به چرخه کاشت باز می‌گردند، هویت طبیعی تهران و تنوع بومی گیاهی به تهران بر می‌گردد.

مختاری گفت: عنوان کردیم که از این پس نباید سطح پیاده روها با بتن فرش شود، از سنگ فرش و آجر که رطوبت را به زمین منتقل می‌کند استفاده خواهد شد. همچنین مردم انتقاداتی نیز در مورد نحوه آبیاری داشتند اما باید بگویم که زمان آبیاری گیاهان از 6 عصر تا 6 صبح است.

وی گفت: 60 تا 65 درصد آبیاری درختان قطره‌ای است، سعی داریم که این پوشش آبیاری قطره‌ای را تا 100 درصد برسانیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها