دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش:
آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد چهارگزینهای نیست/ طراحی یک شیوه جدید آزمونی
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه از نظر ما بساط برگزاری آزمونها در دوره ابتدایی جمع شده است گفت: امسال آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی در پایه هفتم، به صورت تستی چهارجوابی که موجب اضطراب میشد، برگزار نمیشود؛ اگر هم آزمونی برای جذب باشد برای سنجش استعدادهاست.
اعتمادآنلاین| مهدی نوید ادهم در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه معتقدیم عملیاتی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین در گروی گفتمان سازی و فراهم شدن زمینههای اجتماعی لازم است اظهار کرد: ورود رهبری به موضوع تحول در آموزش و پرورش طی دو دهه گذشته بسیار هوشمندانه و کارشناسانه بوده است.
وی افزود: هشت کمیسیون در شورای عالی داریم که 15 تا 20 متخصص عضو آن هستند. شورای عالی آموزش و پرورش مسئولیت سیاست گذاری را برعهده دارد و به لحاظ جایگاه سازمانی بالاست زیرا رئیس جمهور ریاست آن را برعهده دارد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر اینکه «آموزش و پرورش لزوما مقدمه دانشگاه نیست» گفت: آماده کردن دانش آموزان برای ورود به عرصه کار و دانشگاه از جمله اهداف نظام آموزش و پرورش است. در این میان ورود به آموزش عالی و سایه کنکور فعالیتهای آموزشی را تحت تاثیر قرار داده و مافیای کنکور معادلات را به هم ریخته است. این در حالی است که دانش آموزان باید مهارتهای زندگی را کسب کرده و برای ورود به زندگی نیز آماده شوند.
نوید ادهم با بیان اینکه برای رسیدن به هدف غایی حیات طیبه که در سند تحول مورد تاکید قرار گرفته است اقدامات خوبی از سال گذشته کلید خورد و مقدمات حذف آزمونهای آسیب زا در دوره ابتدایی فراهم شد اظهار کرد: امید است موضوع حذف کنکور با همکاری وزارت علوم و مجلس حل شود. انتظار میرود در مجلس الزامات قانونی فراهم کنند به گونهای که نتوان این قانون را تفسیر کرد. قانون حذف کنکور دو مرتبه تصویب شده اما هر بار با ادلهای به اجرا در نیامده است.
وی ادامه داد: از نظر ما بساط برگزاری آزمونها در دوره ابتدایی جمع شده و دیگر آزمونهایی به شکل قبل نداریم. البته در دوره های متوسطه اول و دوم نیز پیگیر حذف آزمونها هستیم. همانطور که پیش از این هم اعلام شده امسال آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه در پایه هفتم، به صورت تستی چهارجوابی که موجب اضطراب میشد برگزار نمیشود. اگر هم آزمونی برای جذب باشد برای سنجش استعدادهاست و اکنون کارشناسان ما در حال کار بر روی آن هستند که امید میرود سریعتر به سرانجام برسد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه باید طبق قانون کنکور تا سال 99 حذف شود گفت: ایراداتی به آزمونهای آموزش و پرورش و استاندارد نبودن آن وارد میکنند اما از نظر ما آزمونهای آموزش و پرورش معتبرند. مشکل دیگر این است که قرار بود سازمان سنجش یک سازمان مستقل باشد و منافع هر دو طرف را تامین کند، در صورتی که سازمان سنجش زیر نظر وزارت علوم و بیشتر نگران پذیرش دانشگاههاست.
نوید ادهم تاکید کرد: همه تلاش ما اجرای سند تحول است که در برنامه ششم توسعه و برنامههای وزیر هم آمده است. اخیرا یک ساختار مدیریتی برای اجرای سند تحول پیش بینی و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر حفظ و ارتقای شأنیت و جایگاه واقعی معلم و زمان رفع دغدغههای معیشتی معلمان عنوان کرد: باید دستگاههای تصمیم گیرنده و تخصیص دهنده منابع در این باره پاسخگو باشند. البته شأنیت معلم فقط معیشت نیست و معلمان زیاده خواه نیستند ولی باید حداقلهای زندگیشان تامین شود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: البته بودجه آموزش و پرورش در سالهای اخیر رشد خوبی پیدا کرده ولی فاصله پرداختی به همکاران ما با سایر دستگاه ها هنوز زیاد و معنیدار است. معلمان معتقدند همانطور که در این دولت طرح تحول سلامت مورد توجه قرار گرفت، اگر همین توجه به اموزش و پرورش و معلمان شود قطعا اتفاقات خوبی رخ میدهد.
نوید ادهم با بیان اینکه از جمله ماموریتهای دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی سامان دهی نیروهای ورودی آموزش و پرورش است گفت: دانشجومعلمان با ادبیات سند تحول آشنا میشوند. ماموریت دیگر دانشگاه فرهنگیان بروزرسانی اطلاعات نیروهای موجود متناسب با احکام سند تحول در دورههای ضمن خدمت آموزشی است. هرچند هنوز همه معلمان با مفاهیم تحول آفرین سند آشنا نیستند.
وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با بیان اینکه قبلا 302 هدف برای اجرای سند تحول دیده شده بود گفت: در بازنگری سند این اهداف در 67 مورد فشرده و گنجانده شد و به تصویب رسید که به محض ابلاغ از سوی رئیس جمهور ، باید اجرا شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید