کد خبر: 221759
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۳ ۱۸:۰۹:۰۰
| |

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور خبرداد:

افزایش تعداد شکایات از قصورات پزشکی

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه تعداد شکایات از قصورات پزشکی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است گفت: علت این افزایش آمار هم از طرفی افزایش آگاهی مردم و از سوی دیگر هم افزوده شدن تعداد اعمال جراحی نسبت به گذشته است.

افزایش تعداد شکایات از قصورات پزشکی
کد خبر: 221759
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۳ ۱۸:۰۹:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور چهارشنبه 3 مرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه تجربه و علم باید برای تشخیص ساختگی و یاحادثه بودن تصادفات به کار گرفته شود گفت: فاکتورهایی وجود دارد که بر اساس آن کارشناس تخصصی پزشکی قانونی تفاوت بین ساختگی و یا حادثه بودن تصادفات را تشخیص می دهد.

وی با بیان اینکه تاکنون با تشخیص حوادث واقعی از حوادث ساختگی میلیارد ها تومان به نفع بیمه ها کار کرده‌ایم افزود: در سال 96 با تشخیص حوادث ساختگی در کل کشور 18 میلیارد تومان از پرداخت خسارت به بیمه‌ها جلوگیری شد.

شجاعی ادامه داد: موسسه دادپزشک از فرصتهایی است که بیمهها میتوانند به این وسیله کارشناسی ها را انجام و ساختگی بودن تصادفات را تشخیص دهند و از این مسیر می توان روند تصمیم قضایی را کوتاه کرد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه 10خدمت را به موسسه دادپزشک واگذار کردهایم عنوان کرد: یکی از این خدمات صدور گواهی فوت است و پزشک این موسسه جسد را معاینه می کند و اگر تشخیص دهد که مورد قضایی ندارد گواهی فوت را صادر می کند.

شجاعی با بیان اینکه سال قبل 1990 مورد از تصادفات و ضرب و جرح ساختگی بوده‌اند گفت: از این پرونده ها یک هزار و 889 مورد مربوط به مردان و220 مورد مربوط به زنان است.

وی با بیان اینکه هرکس به مرگ طبیعی فوت کند توسط موسسه دادپزشک معاینه و گواهی فوت برای او صادر می شود تصریح کرد:بیش از 90 درصد آمار اعلام همسرآزاری از سوی خانم‌ها بوده است اما امسال برای اولین بار اعلام کردیم که همسرآزاری تنها از جانب مردان نبوده و در سال گذشته بیش از 5 هزار مورد از مراجعات مربوط به شوهر آزاری بوده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه انتخاب پزشکان در این طرح با سازمان خواهد بود اضافه کرد: طرح دادپزشک هفته گذشته قانونی و ابلاغ شده و تشکیلات آن به تدریج در استانها اجرایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه در استان همدان در 3 ماه ابتدایی سال گذشته 3 هزار و 715 مورد گواهی فوت صادر شده است که این مورد در سال جاری به 3 هزار و 586 مورد کاهش پیدا کرده است خاطر نشان کرد: سال گذشته 2 هزار و 713 مورد از مجوز های فوت صادر شده به مردان و 1002 مورد مربوط به زنان بوده است.

شجاعی با بیان اینکه 20 درصد آمار نزاع و درگیری در کشور را آمار درگیری زنان تشکیل می دهند افزود: در سه ماه نخست امسال تعداد مراجعان نزاع به پزشکی قانونی در کل کشور 146 هزار و 499مورد بوده که از این مقدار 99هزار و 90 مورد مربوط به مردان و مابقی را زنان تشکیل داده‌اند.

وی با بیان اینکه میانگین آمار خودکشی ایران نسبت به دنیا بسیار پائین است گفت: همدان در بین 10 استان کشور در میانگین بالای خودکشی قرار دارد.

رئیس پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه آمار خودکشی و نحوه اقدام به آن به دستگاه ها گزارش شده تا تدبیر و آسیب شناسی برای آن انجام شود اظهار کرد: آمار مرگهای مشکوک به خودکشی در سال قبل 4 هزارو 625 مورد بوده که از این تعداد 3 هزار و 260 نفر مرد و 360نفر زن بوده اند.

وی بیان کرد: در سال 96 ،9هزار و 302 مورد مجوز سقط درمانی برای سن بارداری کمتر از 4 ماه صادر شده که معمولا در این موارد جنین ابتلا به اختلالاتی بوده که برای مادر منجر به حرج می شده است.

شجاعی با اشاره به اینکه در سال گذشته 13 هزار و 270مورد پرونده برای سقط درمانی در کشور تشکیل شده است گفت:در سال 23،95 هزارو 285 پرونده در قصورات پزشکی به نتیجه رسیده است و در سال 96 نیز 26 هزار و 349 پرونده به سرانجام رسیده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت:30تا 70 درصد از پرونده‌های قصورات پزشکی در کشور به محکومیت منجر می شود که نسبت به سال گذشته 13.2 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه تعداد شکایات از قصورات پزشکی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است ادامه داد: علت این افزایش آمار هم از طرفی افزایش آگاهی مردم و از سوی دیگر هم افزوده شدن تعداد اعمال جراحی نسبت به گذشته است.

شجاعی با بین اینکه وضعیت و عملکرد پزشکی قانونی استان در حد مطلوب است، گفت: آزمایشگاه پزشکی قانونی همدان جز 4 آزمایشگاه اصلی کشور از لحاظ دارا بودن تجهیزات و پزشک متخصص است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان نیز با اشاره به صدور 214 مجوز سقط جنین درمانی در سال 95، بیان کرد: این آمار در سال قبل 222 مورد بوده که 3.7 درصد افزایش را نشان می دهد.

علی احسان صالح با بیان اینکه به ازای هر 100 هزار نفر 36 و نیم مورد مجوز سقط درمانی در همدان صادر شده است، عنوان کرد: یزد، ایلام و فارس سه استان اول در صدور مجوز سقط درمانی هستند و همدان در رتبه هشتم قرار دارد.

وی همچنین بابیان اینکه واحد بالینی پزشکی قانونی استان همدان بیش از 38 هزار و 87 معاینه در سال 95 انجام داده است، اظهار داشت: این آمار در سال قبل به 39 هزار و 579 مورد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه سال 95 بیش از 744 مکالمه روانپزشکی ثبت شده است ادامه داد: این آمار به هزار و 32 مورد در سال قبل رسید و به میزان 37 درصد افزایش یافت.

صالح آمار نزاع در سال 95 را 13 هزار و 911 نفر دانست و عنوان کرد: سال گذشته نیز 14 هزار و یک پرونده نزاع در پزشکی قانونی استان همدان تشکیل شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با بیان اینکه پرونده آسیب ‌دیدگی برای 7 هزار و 470 نفر در تصادفات سال 95 همدان تشکیل شده است، اظهار کرد: درسال گذشته هفت هزار و 677 نفر در تصادفات استان همدان مصدوم شدند.

وی همچنین بابیان اینکه میانگین آمار قتل در استان همدان نسبت به کشور میانگین بالایی نیست و همدان چهاردهمین استان محسوب می شود؛ از فوت 23 نفردرحوادث کار سال 95 خبر داد و افزود: این آمار به 29 فوتی در سال قبل افزایش یافت و تمام درگذشتگان مرد بودند.

وی به کاهش آمار فوت در تصادفات استان همدان اشاره و عنوان کرد: سال 95 تعداد فوتی تصادفات 509 نفر بوده که به 505 نفر در سال قبل کاهش یافته است.

احسان‌صالح با بیان اینکه 84 نفر شامل 80 مرد و 4 زن بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در سال 95 جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: سال قبل نیز 107 نفر از مصرف کنندگان مواد مخدر جان باختند که 97 نفر از این افراد مرد و 10 نفر زن بودند.

وی با اشاره به کمبود پزشک در برخی شهرستانهای استان همدان اشاره کرد و گفت: کبودرآهنگ و اسدآباد با مشکل کمبود پزشک مواجه ایم اما پزشکانی برای این دو شهرستان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان در ادامه خاطر نشان کرد: 201 مورد تصادف ساختگی از سال 91 تا کنون در همدان شناسایی شده است.

وی گفت: پارسال یک هزار و 954 گواهی فوت و امسال نیز 625 گواهی فوت توسط پزشکی قانونی استان همدان صادر شده است.

احسان‌صالح با اشاره به صدور مجوز دفن بیش از 14 هزار نفر در سال قبل از سوی پزشکی قانونی انجام شده است، اظهار کرد: از این تعداد 10 هزار و 75 نفر مرد و 3 هزار و 926 نفر زن بوده اند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان با بیان اینکه در استان همدان خودکشی ها بیشتر از نوع حلق آویز و مصرف قرص برنج است، اظهار کرد: نوع خودکشی در استانهای مختلف متفاوت است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها