کد خبر: 224892
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۷ ۱۳:۴۶:۰۰
| |

مکاتبه «غذا و دارو» با بانک مرکزی؛

درخواست برای دریافت اطلاعات دریافت‌کنندگان ارز دولتی

رییس سازمان غذا و دارو به پرسش‌هایی درباره تحریم‌های دارویی کمبود دارو، مشکلات داروهای بیماران خاص و وضعیت بازار دارویی در کشور پاسخ داد.

درخواست برای دریافت اطلاعات دریافت‌کنندگان ارز دولتی
کد خبر: 224892
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۷ ۱۳:۴۶:۰۰

اعتمادآنلاین| غلامرضا اصغری در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار ضمن گرامیداشت این روز، گفت: امیدوارم با کمک خبرنگاران بتوانیم در روزهای سخت کشور شرایطی را ایجاد کنیم که مردم با مشکلات کمتر و آرامش بیشتر بتوانند این روزها را پشت سر بگذارند. باید بدانیم که یکی از مواردی که می‌تواند در تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی تاثیرگذار باشد وضعیت اجتماعی و روانی جامعه است.

وی افزود: همه تلاش‌مان این است که تا جای ممکن با تلاش و کار شبانه‌روزی شرایطی را فراهم کنیم که نیازهای مردم در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تامین شود و شاهد مشکلات کمتری در این حوزه‌ها باشیم. متاسفانه امروز کاری که به ویژه در فضای مجازی انجام می‌شود ایجاد جنگ روانی در حوزه‌های مختلف است. در این شرایط رسانه‌ها باید برای مقابله با این فضاسازی دشمن اطلاعات درست به مردم ارائه دهند. بر همین اساس امیدواریم همه ما با تلاش و کوشش بتوانیم نقش و وظیفه‌مان را در سطح ملی و سازمانی انجام دهیم.

رییس سازمان غذا و دارو در ادامه این مراسم در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره چرایی تاخیر در انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: من مشتاقم که بتوانیم اطلاعات شرکت‌هایی را که در بخش دارو و تجهیزات پزشکی ارز دولتی دریافت کرده‌اند را داشته باشیم و بدانیم که این شرکت‌ها چه میزان ارز دریافت کرده‌اند و آیا محصولات‌شان را وارد و تولید کرده‌اند یا خیر؟ بر همین اساس منتظر این اطلاعات هستیم و با بانک مرکزی هم مکاتباتی را انجام داده‌ایم. بانک مرکزی اعلام کرد که این اطلاعات را به وزارت اقتصاد داده و وزارت اقتصاد هم اطلاعات این شرکت‌ها را به گمرک داده است تا گمرک بررسی کند که کدامیک از آن‌ها ارز گرفته و کالاها را وارد کرده‌اند. در این رابطه شخصا با رئیس گمرک صحبت کردم تا هر چه سریعتر این اطلاعات را به ما ارائه دهند و امیدواریم زودتر این اطلاعات منتشر شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سهم عوامل داخلی در مشکلات ایجاد شده،اظهارکرد: عمده کاری که دشمن تاکنون انجام داده این است که قبل از آغاز تحریم‌ها آن‌ها را اعلام کرده و گفته‌اند که ما چنین و چنان می‌کنیم. این بحث‌ها به نوعی شروع جنگ روانی بود بنابراین تحریم‌ها فقط اقتصادی نیستند بلکه جنبه روانی هم دارند. عمده مشکلات ما تاثیر همین جنگ روانی بود. از طرفی آمریکایی‌ها با تک تک شرکت‌های طرف قرارداد ما به‌صورت حضوری یا تلفنی تماس گرفتند. به عنوان مثال یک شرکت هندی را تهدید کردند که اگر به ایران دارو دهید با شما معامله نمی‌کنیم بنابراین عملا جنگ روانی پیش از این شروع شده بود و از طرفی مذاکرات آمریکایی‌ها با شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی نیز وجود داشت. به طوری که برخی اعلام کردند که ما نمی‌توانیم مستقیما با شما کار کنیم و باید راه‌های واسطه‌ای ایجاد شود.

اصغری ادامه داد: در همین شرایط سیاست‌های ارزی اعلام شد، صرافی‌ها تعطیل شدند، ارز محدود و سهمیه بندی شد و به یک سری از کالاها ارز دولتی داده شد که برای سازمان غذا و دارو نیز 3.5 میلیارد دلار اختصاص دادند. به هر حال همه این سیاست‌ها تلاطم‌هایی ایجاد کرد که روی شرایط و مشکلات اثر گذاشت.

اصغری با بیان اینکه البته ما مرتبا مذاکراتی را با کشورهای طرف قرارداد اعم از ترک‌ها، چینی‌ها، فرانسوی‌ها، هندی‌ها، آلمانی‌ها و ... داشتیم، گفت: هم ما به این مناطق سفر کردیم و هم آنها به ایران آمدند تا از بروز مشکلات پیشگیری شود. بر همین اساس تفاهمات و تمهیدات لازم حتی برای تحریم‌های پیش رو که در آبان ماه قرار است اجرا شود، انجام شده است. باید بدانیم که جنگ تحریم مجروح، انفجار و شهید ندارد اما مشکلات دیگری به دنبال دارد. به هر حال جنگ هزینه دارد و هزینه‌های جنگ اقتصادی هم متفاوت است.

وی در پاسخ به سوالی درباره عدم توزیع داروی برخی بیماران خاص مانند هموفیلی‌ها در برخی استان‌های کشور از سوی شرکت‌های توزیع کننده دارو اظهارکرد: ما هم این گزارش‌ها را دریافت کرده‌ایم. بخشی از این کمبودها به این دلیل است که داروخانه نمی‌تواند اقلام را نقدی بخرد و شرکت‌های پخش می‌گویند ما دارو را نقدی می‌فروشیم. این در حالیست که روال معمول این است که برای خرید دارو از شرکت‌های پخش چک سه ماهه و حتی شش ماهه به شرکت‌ها ارائه شود.

اصغری افزود: از طرفی باید توجه کرد که داروهای بیماران خاص داروهای گرانقیمتی است و دولت هم به آنها سوبسید زیادی می‌دهد. به عنوان مثال یک داروی چند میلیونی برای بیماران خاص چند هزار تومان در می‌آید اما داروخانه باید این چند میلیون را از بیمه بگیرد و پولش را به شرکت پخش بپردازد. در عین حال این داروها حاشیه سودشان هم کم و در حدود پنج درصد است. حال به دلیل تاخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، داروخانه بدهکارو پولش بلوکه می‌شود چرا که بیمه پول را دیر می‌پردازد و قدرت خرید داروخانه کاهش می‌یابد و می‌تواند دارو را با چک از توزیع کنندگان بخرد این در حالیست که اکنون برخی شرکت‌های توزیع کننده می‌گویند ما نقدی دارو را می‌فروشیم. این موضوع به ما گزارش شد و با آن برخورد کردیم. همچنین داروهایی را که در شرکت‌های پخش با شرایط نامناسب بودند ، گرفتیم و آنها را به شرکت پخشی دادیم که شرایط مناسب‌تری داشت.

وی تاکید کرد:‌ هیچ کدام از این مسائل منجر به این نشد که دارو به دست بیمار نرسد البته در بخش‌هایی به شکل کمبود ظاهر شد اما بعد از دریافت گزارشات آن سازمان غذا و دارو مداخله کرد و مشکل برطرف شد.

اصغری در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان کمبودهای دارویی و وضعیت ذخایر دارویی کشور گفت: به شکل معمول همیشه بین 30 تا 40 قلم کمبود دارویی وجود دارد. ذخیره دارویی کشور نیز به صورت نرمال هشت ماهه است. حال اگر این میزان ذخیره به چهار ماه برسد ما علت آن را بررسی می‌کنیم. برای حل این مشکل هم به شکل عام داروهایی که میزان ذخایرشان به چهار ماه برسد به صورت عمومی توزیع نمی‌شود بلکه به‌صورت خاص در داروخانه‌های دولتی و منتخب توزیع می‌شوند چرا که در این داروخانه‌ها می‌توان آن‌ها را به صورت کنترل شده توزیع کرد تا دارو به دست بیمار واقعی برسد چرا که وقتی دارویی دچار کمبود می‌شود اگر آن را مانند گذشته به طور عام توزیع کنیم ممکن است به دست دیگرانی برسد که می‌خواهند دارو را گرانتر بفروشند.

وی با بیان اینکه میزان کمبودها همیشه بین 30 تا 40 قلم بوده است، گفت: حال اگر ذخایر دارویی به زیر دو ماه برسند وضعیت خطرناک‌تر می‌شود و باید سریعا آن را جبران کنیم تا مجددا میزان ذخایر به هشت ماه برسد و در حاشیه امن قرار گیریم. در حال حاضر میزان کمبودهای دارویی در کشور از 30 تا 40 قلم به 50 تا 60 قلم کمبود رسیده، البته از آنجایی که برخی از این داروها حیاتی هستند کمبود بیشتر خودش را نشان می‌دهد. بخشی از نگرانی‌ها هم به دلیل بحث‌های روانی و التهابی است که در جامعه ایجاد شده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها