مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد:
ترغیب نوجوانان به اعتیاد با فناوریهای نوین
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در یک فروشگاه اینترنتی عنوان شده بود که بوییدن عود شاهدانه شاد کننده و برطرف کننده استرس است یعنی امروز با فناوریهای نوین، نوجوانان و جوانان را به سمت و سوی مصرف مواد مخدر میکشانند.
اعتمادآنلاین| همایش «آسیبهای نوپدید در فضای مجازی؛ تهدیدها و فرصتها» امروز در پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
حمید صرامی مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در این مراسم اظهار کرد: بیثباتی، غیرقطعی بودن، پیچیدگی و مبهم بودن از ویژگیهای زندگی در دنیای آشوبناک قرن 21 است و در آستانه هزاره سوم و در قرن بیست و یکم، بشریت با 3 مؤلفه شامل «بشر شناخت درستی از آینده ندارد»، «آماده رویارویی با آن نیست» و «خط مشی مواجهه با آن را ندارد» به سوی آینده حرکت میکند.
وی با اشاره به اهمیت توجه آموزش و پرورش به مسیر مناسب حرکت دانشآموران، افزود: اگر متولیان امر در آموزش و پرورش نورافکنها و ریلها را خوب طراحی نکنند ممکن است دانش آموزان از آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد سر در بیاورند.
صرامی از اعتیاد به عنوان بزرگترین آسیب اجتماعی قرن 21 که در کنار فقر و مسائل محیط زیستی قد علم کرده است، یاد کرد و گفت: این آسیب یک تهدید استراتژیک، چند وجهی، چند سببی و سیستماتیک است.
وی با اشاره به 7 مؤلفه اثرگذار در حوزه آیندهشناسی اعتیاد، اظهار کرد: مطالعات جامعه جهانی از سال 1961 به این سو نشان میدهد که با رشد سرسام آور مصرف مواد مخدر و افزایش جذابیت مواد مخدر تولیدی مواجهیم.
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در جهان با 2 موضوع جدی روند فزاینده عرضه و تقاضای مواد مواجهیم، گفت: جامعه جهانی از 208 میلیون مصرف کننده در سال 2008 به 275 میلیون نفر رسیده است و این آسیب 199 کشور جهان را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه روانگردانهای جدید در سال 2009، 166 نوع بودند که اکنون به بیش از 800 نوع رسیدهاند، افزود: نوجوانان در اینترنت درباره مواد مخدر با منشاء گیاهی تحقیق میکنند و این تبلیغات دانشآموزان را کاملا به سوی مصرف علاقهمند کرده و همین میشود که ماری جوانا و مجموعه کانابیسها به الگوی دوم مصرف مواد تبدیل میشوند.
صرامی تصریح کرد: در سازمان ملل در نشست مشترک کشورها در دو سال پیش به این نتیجه رسیدیم که در جامعه جهانی در شبکههای پنهان وب از طریق اینترنت دائم برای فروش و مصرف مواد تبلیغ میکنند ودرآمد از این محل 170 تا 300 میلیارد دلار در سال است و دیده میشود باورهای غلط مصرف مواد برای زیبایی و لاغری و شب بیداری و بدون عارضه بودن آنها بسیار زیاد شده است.
صرامی با اشاره به پیامدهای ناشی از اعتیاد در سطح جوامع تا سال 2025، اظهار کرد: در آن زمان سن مصرف در حال کاهش است و ورود جنسیت زنان به مواد در حال افزایش خواهد بود همچنین افزایش مصرف مواد در بین شاغلین و افراد تحصیلکرده، ضربه پذیری نهاد خانواده و آموزشی را موجب میشود ضمن اینکه با افزایش مرگ و میر و تلفات انسانی ناشی از مصرف مواد روبهرو میشویم.
وی با بیان اینکه تا سال 2025 مصرف مواد و داروهای تجویزی چون متادون به صورت غیرتجویزی بیشتر میشود، افزود: در آن زمان دسترسی به مواد افزایش می یابد زیرا رشد خشخاش و کوکایین در جامعه جهانی در حال افزایش است.
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: کاهش تعاملات اجتماعی زمینه را برای فرد گرایی، افزایش استرس درونی و گرایش به مصرف مواد افزایش میدهد.
وی با اشاره به تغییر سبکهای زندگی و ارزش های اجتماعی در آینده، اظهار کرد: شکافت و گسست نسلی یکی از مشکلات ما محسوب و والدین نمی توانند با زبان فرزندشان سخن بگویند؛ ضمن اینکه درصد قابل توجهی از نوجوانان با معضلات هویتی مواجه هستند.
صرامی، با بیان اینکه قاچاقچیان با فناوری جدید به راحتی در شبکههای پنهان وب پولشویی میکنند، افزود: در آینده شناسی مواد مخدر باید به همه قطعات پازل تجارت مواد مخدر توجه کرد.
وی گفت: اخیرا مشاهده کردم فروشگاهی اینترنتی، عود شاهدانه میفروخت و نوشته بود بوییدن آن شاد کننده و برطرف کننده استرس است یعنی امروز با فناوریهای نوین، نوجوانان و جوانان را به سمت و سوی مصرف مواد میکشانند.
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ایجاد حساسیت و تقویت دغدغه، تقویت دانش برنامهریزی دقیق و منسجم، اصلاح جهتگیری منفی صورت پذیرفته در افکار عمومی نسبت به حاکمیت، اعمال مدیریت سیستمی و هدفمند، علمی کردن امر مبارزه و پرهیز از نگاههای سیاسی و امنیتی، خلاقیت، روزآمدی و هوشمندی از جمله راهکارهایی هستند که باید برای پیشگیری از اعتیادبه آن توجه کرد.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید