وزیر علوم خبر داد:
صدور مجوز برای موسسات آموزش عالی «متوقف» شده است/ جمعآوری رشتههای بدون بازار کار
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از جمع آوری رشتههای دانشگاهی بدون بازار کار خبر داد.
اعتمادآنلاین| منصور غلامی وزیر علوم شامگاه پنجشنبه در نشست شورای دانشگاه بجنورد اظهار داشت: در خصوص سازماندهی مراکز آموزش عالی در برنامه ششم توسعه و همچنین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تدابیری اتخاذ شده است که از اول سال 95 به مرحله اجرا در آمده است. تصمیمات اتخاذ شده در راستای بهبود وضعیت کیفی این مراکز انجام گرفته است. گسترش مراکز آموزش عالی بهصورت هدفمندانه انجام می شود و نباید مراکز با کمبود دانشجو و صندلی خالی مواجه شوند.
وی در ادامه افزود: این توجیه اقتصادی ندارد که موسسهای با 4 الی 5 هیئت علمی و 100 نفر دانشجو و با هزینه دولت به کار خود ادامه دهد. هدفمان در خصوص مراکز آموزش عالی سوق دادن آن ها به مسائل کیفی است. مجوز برای احداث مراکز آموزش عالی متوقف شده است، مگر در شرایط خاص.
وزیر علوم در خصوص مشکلات گریبانگیر دانشگاههای پیامنور افزود: بیش از 500 واحد پیام نور در کشور داریم که با کاهش تعداد دانشجو و عدم برنامه مواجه هستند. مقدمات کار، همچنین جمع آوری اطلاعات در حال انجام است تا مشکل این دانشگاه برطرف شود. هم اکنون تنها مشکلی که بر سر راه تعطیلی این مراکز وجود دارد، سازماندهی نیروی انسانی و کارکنان این دانشگاهها است. اما این مانع از اجرای برنامههای وزارت علوم نخواهد شد.
غلامی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی از مسیر واقعی خود که با هدف آموزش و ارتقای سطح علمی و پژوهشی کارکنان هر اداره شکل گرفته بود فاصله گرفته است، افزود: در همین جهت دستگاههای دولتی از احداث مراکز علمی و کاربردی ممنوع شدهاند.
وی افزود: دستگاههای اجرایی مختلف اعم از صمت و شرکت نفت که برای خودشان دانشگاه احداث کرده بودند باید به طور کامل از ادامه این روند جلوگیری کرده و این مراکز را تعطیل کنند.
وزیر علوم با گلایه از اینکه مراکز پژوهشی تبدیل به دانشگاهها تبدیل شده و برای خود دانشجو پذیرش میکنند، تصریح کرد: پذیرش دانشجو برای مراکز پژوهشی ممنوع شده است و این مراکز باید ذیل دانشگاهها در امور پژوهشی به دانشجویان کمک کند.
غلامی با ابراز اینکه در 10 تا 15 ساله اخیر تمام کاردانیها دچار تعطیلی شده و اهمیت کمتری به انها شده بود، خاطرنشان کرد: پرداخت به کاردانی ها و فناوران مهارتهای فنی امروز امری ضروری است به همین جهت برگشت به تقویت کاردانیها در حال اجراست. در دانشگاههای فنی و حرفهای باید بر روی مقاطع کاردانی نگاه ویژه شود.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه براساس اصل 44 نباید برای دانشگاه غیر دولتی در محدودیت ایجاد کنیم که منجر به بسته شدن آنها شود گفت: نظارت بیشتر، قرار دادن ملاک رشد و توسعه را در برخورد با این مراکز در دستور کار خود قرار داده ایم. برخی دانشگاههای غیردولتی رشد بسیار خوبی داشتند و در مواردی دانشجویانی هستند که از بهترین دانشگاههای دولتی کشور انصراف داده و وارد این دانشگاهها شدهاند.
وی در خصوص مراکز آموزش عالی کوچک افزود: دانشگاه ها مراکز آموزش عالی کوچک بر اساس ارزیابی ها و در قالب تکالیف قانونی باید ماموریت گرا شوند این دانشگاه باید نگاه محلی و منطقهای داشته باشند و اولویت آنها توجه به نیازهای محلی باشد.
غلامی خاطرنشان کرد: به جهت اینکه انباشت فارغ التحصیلان فاقد شغل کمتر بشود ظرفیتهای دانشجویی دوره های تحصیلات تکمیلی را کاهش دادهایم، به طور ویژه در دوره های دکترا. در کنار ممنوعیت برخی رشتههایی که آینده شغلی ندارند در حال تدوین و معرفی دروس و رشتههای جدید هستیم.
وزیر علوم با ابراز اینکه در حوزه پژوهش و ارتباط آن با صنعت رویکرد جدیدی اتخاذ کردهایم تصریح کرد: در حوزه پژوهش و صنعت مسیر جدیدی شکل گرفت ورود دانشگاهها را به سمت جامعه و مشکلات آن هموار کرده است. در صنایع نظامی ارتباط پژوهشی بسیار گستردهای در کشور داریم و همچنین اخیراً قراردادهای بزرگ در حوزه محیط زیست، وزارت صمت و همچنین کشاورزی در این خصوص انجام گرفته است.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید