معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری رودبار:
قاچاق کالا، ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی زیانباری به دنبال دارد
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری رودبار با بیان اینکه پدیده شوم قاچاق کالا، ناهنجاریهای اجتماعی، فرهنگی و بویژه اقتصادی زیانباری دارد، گفت: یکی از راهکارهای موثر در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تغییر فرهنگ مردم در استفاده از کالاهای داخلی است.
اعتمادآنلاین| علی اکبر پورعلی در جلسه کمیسیون فرعی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: یکی از راهکارهای موثر در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تغییر فرهنگ مردم در استفاده از کالاهای داخلی با افزایش کیفیت و کاهش قیمت و رقابت پذیری با محصولات مشابه خارجی است.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری رودبار، شرایط و اهمیت خاص شهرستان رودبار را به عنوان پیشانی ورودی استان یادآور شد و افزود: ورود کالا و محصول قاچاق بیش از یک دهه است که به شهرستان رودبار آسیب جدی زده است و آفت مگس زیتون به محصول استراتژیک زیتون این شهرستان خسارت و زیان وارد کرده است.
وی یاد آور شد: ورود کالاهای قاچاق آن چنان نگران کننده و مهم است که در سال1381 رهبر معظم انقلاب باصدور فرمان 8 مادهای موضوع برخورد با قاچاق کالا را به سران قوای سه گانه ابلاغ فرمودند.
پورعلی گفت: در راستای انسجام بخشی و اجرای فرامین صادره نیز برای نخستین بار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط مجلس تصویب و جهت اجرا به قوه مجریه ابلاغ و وظایف دستگاهها مشخص شد.
وی با بیان اینکه پدیده شوم قاچاق کالا، ناهنجاریهای اجتماعی، فرهنگی و بویژه اقتصادی زیانباری دارد، افزود: در سالهای گذشته این پدیده باعث تغییر ذائقه مصرف خانوادهها، تضعیف تولید داخلی و تعطیلی شرکتها و واحدهای تولیدی شده است.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری رودبار با اشاره به اهمیت وضعیت اقتصادی کشور و حمایت از محصولات و اشتغال داخلی، اظهار کرد: بیش از یک دهه است که نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب محور مباحث اقتصادی و اقتصاد مقاومتی بوده است و امسال را نیز حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردهاند، بنابراین نقشه راه برای همه مشخص است و باید با اتخاذ تدابیر ویژه سه موضوع ضروری را مورد توجه قرار دهیم.
پورعلی تصریح کرد: وابستگی به درآمدهای نفتی، اتکا به کالاهای وارداتی و فرهنگ مصرف گرایی را باید به حداقل ممکن برسانیم.
وی ادامه داد: براساس آخرین گزارش رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور حجم قاچاق در کشور از 25 میلیارد دلار به 12/5 میلیارد دلار کاهش یافته است که این کاهش 50 درصدی و البته بازگشت حدود 21 هزار میلیارد تومان به خزانه قطعا با اقدامات و تلاشهای گسترده، موثر و انسجام همه دستگاههای متولی به ویژه دستگاههای انتظامی، قضایی و امنیتی در سطح مبارزه و جلوگیری از عرضه بوده است.
پورعلی با تاکید بر جدیت بیش از پیش مدیران دستگاههای عضو کمیسیون فرعی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان در انجام اقدامات و حضور موثر و مسئولانه در جلسات، افزود: ما در شرایط حساس و به نوعی جنگ اقتصادی هستیم؛ شرایط شهرستان ما بسیار حساس است، همچنان که یک نمونه از بزرگترین آسیبی که از این ناحیه به شهرستان و به ویژه کشاورزان ما وارد شد ورود و ماندگاری آفت مگس زیتون بود و اکنون باید میلیاردها تومان صرف مبارزه با این آفت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته باید در بحث جانمایی عوارضی آزاد راه قزوین - رشت درست عمل میشد تا اکنون با هزینههای سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی مواجه نمیشدیم.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار گفت: در سطح مبارزه با قدردانی از مجموعه انتظامی، قضایی و امنیتی انتظار داریم همه دستگاهها حتی در راستای پیشگیری هماهنگی و همکاری کنند تا کمبود نیرو و امکانات در این بخش جبران شود.
پورعلی تاکید کرد: اعضای کمیسیون با برگزاری جلسات کارگروهها و کمیتههای تخصصی و برگزاری گشتهای مشترک مستمر و ارائه گزارشات بصورت آماری و تحلیلی، با همکاری دستگاههای فرهنگی در خصوص آموزش و آگاهسازی اقشار مختلف بویژه دانشآموزان و دانشجویان اهتمام ویژه داشته باشند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید